Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

Kobitki,

To było dawno dawno temu jak ja byłam w ciąży ...

Nie robiono wtedy jeżeli ciąża przebiegała prawidłowo żadnych usg.

Ja straszna koza byłam a lekarz chyba jakiś weteryniarz, ale miły z tyt. profesora... :eek:

Cały czas mi mówił, że dzidzia będzie mała, bo ja przytyłam tylko 10,600 w ciąży.

To że miałam trochę kanciasty brzuszek go nie zastanowiło, no bo do 7 m-ca prawie po mnie ciąży nie było widać

Okazało się, że Maciej pływał w suchym basenie, jak się urodził miał 4,5 kg i 65 cm, był przeraźliwie chudy i długi jak ogolony jamnik, z włosami za ramiona... :eek:

Mama do szpitala doniosła mi jeszcze 1 frotkę do włosów żeby mu się główka nie pociła, a po wyjściu na 3 dzień ze szpitala ważyłam 0,5 kg mniej niż przed zajściem w ciążę... :lol2:

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:lol2: ja tam wąchałam :p

Zuzia 6,5 ;)

Venus - Booooże jak ja bym chciała być taka młoda!!!!!!!! Mogłabym, tak jak Ty czekać spokojnie na dziecko. Teraz stara dupa jestem i ledwo przed 30-tką wyrobiłam się z pierwszym :bash: A mój małżonek szanowny marzy o trójce, hahaha :D

aneta - kobitki o prawidłowej wadze powinny przytyć w ciąży ok 12-13kg

Ilonka - ja obstawiam tego 10. :D

Edytowane przez dorkota

Venus - Booooże jak ja bym chciała być taka młoda!!!!!!!! Mogłabym, tak jak Ty czekać spokojnie na dziecko. Teraz stara dupa jestem i ledwo przed 30-tką wyrobiłam się z pierwszym :bash: A mój małżonek szanowny marzy o trójce, hahaha :D

aneta - kobitki o prawidłowej wadze powinny przytyć w ciąży ok 12-13kg

Ilonka - ja obstawiam tego 10. :D

Ja nie spotkałam się z hasłem typu ile przytyć powinny, za to często czytałam, że 10kg to minimum bo tyle właśnie waży dziecko i cała reszta o której juz pisałam:)

asiazett, witam serdecznie :hug:. Kolejna brzuchata :lol2: - czy tylko mi się wydaje, czy w tym roku wyjątkowo nas dużo?

illusjon, noworodek włosy za ramiona :eek:? To mnie teraz zdziwiłaś :yes:.

ida2 wszystkie szafy z pokoju młodego to zwykłe meble sosnowe, jakich pełno wszędzie w niewygórowanej cenie, to są moje meble z czasów studenckich, kiedy wynajmowaliśmy nieumeblowane mieszkania i zapełnialiśmy nasze pokoje czym się da :cool:. Sporo przeprowadzek przeżyły (chyba z pięć :lol2:), a na końcu mąż je przemalował i teraz już maluch będzie je wykańczał :yes: ;).

dorkoto, Anetko, co do wagi to wszyscy ginekolodzy zawsze mi mówili, że od 8 do 15 kg jest norma, z czego 8 to absolutne minimum i raczej dla większych mam, a 14-15 dla mnie, czyli chudzin :lol2: - ale uspokajali też, że zazwyczaj jest na odwrót i właśnie te chude tyją 8-10 :yes:, a tycie matki nie ma wpływu na wagę dziecka, tylko genetyka - pod warunkiem oczywiście, że nie jest zagłodzona.

A ja wróciłam waśnie z ktg i na razie spokój (także jutro nie będzie porodu :no:), dostałam receptę na porządne lekarstwa, bo póki co nie mogę zbić temperatury :(. Odwiedziłam po drodze Biedronkę, ale nie było puf :(, więc podjechałam w ramach pocieszenia na Big Maca :cool:, bo to chyba ostatnie chwile, w których mogę sobie na takie żarełko pozwolić (później karmienie, no i trzeba dziecku dobry przykład dać :D).

szocik, szukaj obrazu, najlepiej kolorowej abstrakcji (czyli kierunek, w którym idziesz sama), możesz pokazywać u siebie, z przyjemnością podejrzę :popcorn:.

A ja wróciłam waśnie z ktg i na razie spokój (także jutro nie będzie porodu :no:)

Nie chcę Cię martwić, ale ja o 14 podczas ktg usłyszałam, że Jakub jeszcze posiedzi a o 5 rano wykłócałam się z lekarzem, że mu się tylko wydaje, że ja rodzę :lol2:

Odwiedziłam po drodze Biedronkę, ale nie było puf :(

:(

asiazett, witam serdecznie :hug:. Kolejna brzuchata :lol2: - czy tylko mi się wydaje, czy w tym roku wyjątkowo nas dużo?:.

oj jest nas,jest :) Ginekolog dobra fucha ;) Ja mam anemie i porcje żelaza jak dla konia.

Oglądaliśmy dziś deski na taras i w bricomanie są podobne jak u Was.Nie znam się na jakości ale wzór miały identycznie cudowny.

Dziewczynki,które macie podlogowke a nie chcialyscie na niej płytek tylko panel/deske lub coś drewnianego.Poleccie coś sprawdzonego.

jaki temat ciażowo-brzuszkowy.

Co do rozstępów miałam kilka z pierwszej ciaży, w drugiej nie przybył ani jeden. Piersi nie obwisły do dziś są ok. Blizna po 2 cięciach nie widać, jak się przypatrzę to widać cienkie kreseczki jak zadrapania. Cięli jedna na drugiej. Szwy tzw. klejone.

Edytowane przez żona m

Ja mam podłogówkę w całym domu, dodatkowe utrudnienie, że to ogrzewanie tzw. "niskotemperaturowe", czyli moja podłoga nie wydaje się być cieplejsza niż taka bez ogrzewania podłogowego. Z tego co zdołałam ustalić w temacie kładzenia paneli na podłogówkę - to, że specjalne panele do ogrzewania podłogowego to pic na wodę fotomontaż :p Każde panele można użyć - nic się z nimi nie stanie. Jest natomiast jeden parametr, który może mieć znaczenie - właśnie w przypadku "przewodzenia" ciepła w tych niskotemperaturowych... Mój tata ma takie panele, z jakiejś tam firmy się tym specjalizującej i ja osobiście uważam, że 120 zł/m2 to bezsens jak na ten parametr. My kupiliśmy zwykłe panele z Kronopolu za 40 zł i mamy w domu ciepło! :) Więc ogólnie sugeruję nie ulegać, żadnym "szaleństwom" w temacie paneli dedykowanych. Podłkad pod panele jest jedynie jakiś "inny", taki dziurowany, żeby właśnie nie zabierał ciepła z posadzki. Trochę i tak zabierać będzie, ale ja z punktu widzenia użytkownika nie zauważam żadnych minusów posiadania paneli na podłogówce :D

Sorry za :offtopic: - pytają to odpowiadam :p

asiazett, to żaden off topic, tylko w końcu coś w temacie :lol2: - to przecież forum budowlane :yes:.

Ja mam deskę trójwarstwową znalezioną w Komforcie - ponieważ podpisują kontrakty z różnymi firmami i asortyment ciągle się zmienia (kiedy się sprzeda, nie domawiają tych samych dech), warto często tam zaglądać, być może trafi się coś "chwytającego za serce".

narendil, czyli mówisz, że huczne urodziny wchodzą jeszcze w grę :wiggle:?