Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

katawoj - niestety, przeglądałam ofertę Ikei i nie mogę znaleźć tej huśtawki, poza tym nie jestem pewna, czy ona nadawałaby się do ogrodu (coś mi się wydaje, że była przeznaczona do pokoju dziecięcego :(). Ogrodową widziałam w Praktikerze, ale cena skutecznie mnie do niej zniechęciła :(

reni1980, u mnie w tym tygodniu huk roboty, więc chodziłam niewyspana i wyglądałam jak zombie :) - co oznacza również, że miałam mniej czasu na Muratora :( Nałożyły się na to małe starcia przedmałżeńskie (próba sił :mad:) i problemy zdrowotne (migdałki) :( Wczoraj ze zmęczenia zasnęłam o 21! Dzięki temu dzisiaj świat wydaje się piękniejszy :wiggle:

Stolarze powoli kończą nasze meble - dzwonili, że tego czy tamtego nie mogą zrobić tak, jak się umawialiśmy, ale będzie jeszcze lepiej :rolleyes: - więc postanowiłam im zaufać :cool:

Oj, z jednej strony już się nie mogę doczekać, z drugiej chcę, żeby meble przyszły jak najpóźniej, co by odłożyć w czasie ewentualne rozczarowanie :oops:

Ilonko nie miałam wcześniej internetu i jakoś tak nie złożyło się by wcześniej odpisać :)

Przede wszystkim potwierdzam opinię, że z Ciebie niezła laska :yes:

Co do naszej mini podróży poślubnej w góry to owszem pogoda nawet dopisała, choć była najbrzydsza ze wszystkich lat, które tam spędzaliśmy. Na dodatek robiliśmy tam sesję i musieliśmy z nią zaczekać do ostatniego dnia pobytu co nas nieźle zestresowało ;) Ale ostatecznie wszystko się udało, a na dalsze wędrówki to takie pochmurne dni nawet lepsze niż takie w pełnym słońcu :)

Z niecierpliwością czekam na Twoje meble do salonu i na ogród bo plan prezentuje się niezwykle ciekawie :) Ja mam tylko balkon do zagospodarowania, ale chciałabym go zrobić właśnie w drewnie, coś szarego (nie wiem czy pozwolą nam przemalować ściany?) i oczywiście zielone roślinki :)

Ilona Agata Ikea ma w swojej wersji białą i niebieską http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90056455 ;)

wyglądają bardzo podobnie, obciążenie do 100kg, ale ta z Ikeii wydaje mi się mniejsza :rolleyes:

Dziękuję, nie wiem jak ja szukałam, że nie mogłam znaleźć. Jeśli mniejsza, to nawet lepiej, bo u nas ogródek również niewielki, a ja koniecznie muszę mieć jakąś huśtawkę! Taki dzieciak czasami jeszcze we mnie siedzi... :oops:

pysiaczek, zdjęcia ślubne w górach - marzenie! Na pewno przepiękna pamiątka :)

Sądzę, że nasz "ogród" może być niewiele większy od Twojego balkonu - tak naprawdę niewiele metrów mamy do zagospodarowania (mama się śmieje, że przynajmniej nie musimy kupować kosiarki, bo trawnik będę mogła spokojnie obcinać nożyczkami) - a plany ogromne, bo i stolik z krzesłami i grill, i wspominana wcześniej huśtawka... Prawdopodobnie z czegoś trzeba będzie zrezygnować, żeby przesadnie nie zagracić :(

pasie :hug: - już weekend, mam nadzieję, że troszeczkę odsapniesz i naładujesz akumulatory przed kolejnym, mniej męczącym (oby!) tygodniem :)

Ilonko, krzesła są super ale ja zakochałam się do szaleństwa w tych:

http://img809.imageshack.us/img809/510/615611.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

i nie widzę innej możliwosci...pomimo ceny...;)

Ponieważ na wątku Reni rozwinął się temat krzeseł, przypomniałam sobie po czasie o zdjęciu, które wkleiłaś :) Sorki, że tak późno :oops: - moim zdaniem świetny wybór :) Zupełnie w moim stylu i podoba mi się, że spokojnie można takie krzesło postawić również przy biurku - będzie na zaś w razie gości ;)

ja marzę o komplecie z techno ratanu, sofa, dwa fotele i stolik na taras ,uwaga jedyne 5 tyś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reni - meble bajka :yes:

Ja również mam w głowie coś w tym stylu:

http://j.luxlux.pl/l1944/f62aee50002a4a104aa559b0/210623.jpg

A będę musiała poprzestać na czymś takim (mniej więcej):

http://cdn2.asteroid.pl/c10/a.swistak.pl/000/604/604029_400.jpg

Edytowane przez Ilona Agata

Czesc Dziewczynki:hug: Krzesła wypatrzyłam w modo4you ale kilka dni temu zorientowałam sie, ze nie ma ich juz na stronie (!), zadzwonilam i pani powiedziala, ze trzeba pytac, moze bedzie jeszcze dostawa...tynki i elektryka sie za chwile beda robic a ja juz wiem, ze jak te krzesla zobacze, to zamawiam z miejsca.Trudno-oszczedze na czyms innym:-)

Ilonko szukalam dla Ciebie hustawki i znalazlam fajne rzeczy-jutro wkleje.

Dziewczyny a widziałyście serię AMMERO z Ikei?

Jest podobna do tych mebli z pierwszej fotki którą pokazała Ilonka :)

A ceny pewnie trochę niższe niż tych porządnych drogich mebli.

http://www.ikea.com/PIAimages/0124379_PE281000_S4.JPG

Ja akurat chcę drewniane, ale myślałam właśnie o jakichś wyższych krzesłach żeby można było głowę oprzeć ;) Czyli coś jak z drugiej fotki.

Ilona ja jednak nadal sądzę, że Twój ogród ma ciut więcej niż 5mkw :lol2: U nas balkon w starym budownictwie dlatego o tych tarasach co teraz są budowane przez developerów przy mieszkaniach to się nawet nie umywa. Ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma ;)

Ta ławka jest chyba akurat najdroższa ale wygląda bardzo podobnie do tej ze zdjęcia, które wkleiłaś dlatego akurat ją pokazałam :)

Rozumiem - tak naprawdę ta ławeczka to 3 krzesła (w tym jedno narożne), więc pomysł ciekawy i funkcjonalny - być może coś z tego będzie :) Bo zdjęcie, które ja wkleiłam, to marzenia ściętej głowy ;)