mariomili 11.04.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Latwo wam mowic:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 11.04.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Ilonka u mnie też łatwo nie było- w końcu skończyło się próżnociągiem Czekamy na zdjęcia :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 11.04.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 w końcu skończyło się próżnociągiem :D ...a co to:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 11.04.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Dziewczyny nie ma co demonizować i od razu zakładać,że to nam się przytrafi czarny scenariusz:cool: Ze tak przewrotnie zapytam - te które miały porody z komplikacjami czy wiedząc jak to będzie naprawdę nie zdecydowałybyście się na dziecko??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 11.04.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 ...a co to:eek: jakby to wytłumaczyć , wyciąga sie dziecko za głowkę do ktorej przykłada sie ogromną przyssawkę i na zasadzie próźniociągu który się wytwarza wysysa dziecko-inaczej vaccum. Przestarzała metoda indukcji porodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 11.04.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 te które miały porody z komplikacjami czy wiedząc jak to będzie naprawdę nie zdecydowałybyście się na dziecko??? No jasne, że nie! Ja z resztą słowa obróciłam w czyny, bo moje drugie w drodze I poród wydaje mi się pikusiem, w porównaiu do tego co jest potem. Ja spędziłam na porodówce 7,5 h - i i tak się skończyło CC. To może opowiem, jeszcze taką jedną historyjkę - mam nadzieję, KU POKRZEPIENIU W 8. m-cu ciąży w szkole rodzenia zabrali nas na poródówkę, gdzie akurat rodziła kobieta. Oczywiście nie postawili nas przed rozwartym kroczem Pani tłumacząc, że my też tak będziemy mieli, ale sala porodowa była podzielona na 2 tzw. boksy (hehe - jak u trzody ) przedzielone jedynie zaciemnionymi witrynami okiennymi. Wszystko więc było wyraźnie słychać. Co ciekawe uważam, że kobieta była naprawdę twardzielką - nie płakała, nie krzyczała. Jedyne co to oddychała (tudzież sapała), w momentach skurczu - oddychała jeszcze intensywniej! Spędziliśmy tam może 10 - 15 minut. Wyszłam stamtąd i się poryczałam w aucie. Daro ryczał razem ze mną i gdyby w tamtym momencie była jakaś techniczna możliwość wycofania się z tej całej ciąży - to wierzcie mi - zrobiła bym to. Dobrze, że do swojego porodu (tzn. porodu swojego dziecka) zdążyłam ochłonąć. Jak pisałam wyżej rodziałm dość długo (żadna z okolicznie rodzących moich koleżanek nie pobiła tego rekordu, choć oczywiście w świecie pewnie się zdarzało - hihi), darłam się w niebogłosy (i tu też przypis - nie tyle z bólu, co z wysiłku parcia), a mimo wszystko, nie wspominam porodu źle i zawsze jak o nim opowiadam to mimowolnie pojawia mi się banan na twarzy O ile wszystko kończy się szczęśliwie to moim zdaniem - nie ma ceny, której nie warto by było zapłacić. Także laseczki - wszystkie dacie radę, tak czy inaczej. Założę się, że Ilonka też jest teraz mega szczęśliwa, pomimo, że po przejściach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 11.04.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Przestarzała metoda indukcji porodu. Skąd inąd w Wielkiej Brytanii wciąż jeszcze popularnie stosowana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 11.04.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Ja wiem czy próżnociąg jest przestarzały??? Od dawna stosowany, ale tak na prawdę nie ma innej metody na wyciągnięcie dziecka które utknęło tak nisko w kanale rodnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 12.04.2013 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Ilonko, serdeczne gratulacje Wyściskaj Roberta! Wspomnienia z porodu zblakną. Robert je przysłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 12.04.2013 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Ilonko :hug: Boze kochana dwa razy czytalam bo nie moglam uwierzyc co ci sie przytrafilo jak sie ciesz ze malenki sam oddycha i ZDROWY bo to najwazniejsze. Dochodzcie do siebie i wracajcie do domku :hug: No i pokaz nam wreszcie to wasze szczęście :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 12.04.2013 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Ilonko Wspomnienia z porodu zblakną. Robert je przysłoni. :yes: Narendil masz racje zbladna :yes: Człowiek nawet sam nie wie ile jest w stanie wycierpieć, ale tego bólu sie nie zapomina przynajnmiej ja pamietam chociaz od pierwszego porodu minelo 10lat :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkota 12.04.2013 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Ilonka - Booże, to straszne co opowiadasz, ja się prawie poryczałam. Im bliżej do mojego porodu, tym bardziej jestem wrażliwa na takie opowieści. Całe szczęście wszystko dobrze z maleństwem. Ilonka, dzielna babka jesteś, podziwiam, ja bym zwariowała jakbym nie usłyszała od razu płaczu dziecka.Odpoczywaj kochana, duuuuużo zdrówka dla małego Roberta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 12.04.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Dorko a na kiedy Ty masz ten termin właściwie? Przepraszam, ale tu teraz tyle dzieciaczków na około, że już się zakręciłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkota 12.04.2013 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Dorko a na kiedy Ty masz ten termin właściwie? Przepraszam, ale tu teraz tyle dzieciaczków na około, że już się zakręciłam Na 29.05, ale czuję że wyjdzie wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 12.04.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 9 maja niech wyjdzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 12.04.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Na 29.05, ale czuję że wyjdzie wcześniej A dobra to już będę pamiętać, że praktycznie tydzień przede mną 9 maja niech wyjdzie! To sporo wcześniej Ale w sumie ja też bym wolała trochę wcześniej niż po terminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 12.04.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 12.04.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 No co woleć sobie chyba mogę nie A wyjdzie jak wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 12.04.2013 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Ilonko gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasialike 12.04.2013 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts