Ilona Agata 30.03.2011 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 matima, w pracy tak późno - pewnie zmęczona... Bujać, oj tak, można się na nich bujać, a raczej gibać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 30.03.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Kurcze tyle Ci roślinek przybyło - fajnieeeee:) ja tez muszę się wziąć za swoje:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 30.03.2011 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Kurcze tyle Ci roślinek przybyło - fajnieeeee:) ja tez muszę się wziąć za swoje:rolleyes: Jakoś sobie musiałam wynagrodzić brak trawnika - a te roślinki wszystkie takie małe póki co... - ale już jest przyjemniej na zewnątrz Pod iglakami wysypaliśmy dzisiaj drobne kamyczki (czekamy na korę, żeby wysypać z drugiej strony), przybył im również nowy kolega - prezent od sąsiadów, który wsadziliśmy przy drzwiach wejściowych - od razu mi raźniej na jego widok, kiedy wracam do domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 30.03.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Od razu inaczej się dom prezentuje Ja mam też już dośc mojego księżycowego krajobrazu Całkiem pokaźne te wasze wiechcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 30.03.2011 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Od razu inaczej się dom prezentuje Ja mam też już dośc mojego księżycowego krajobrazu Całkiem pokaźne te wasze wiechcie Eee, czy ja wiem? Sąsiedzi mogą mnie podglądać do woli, póki co A zdjęcia robiłam na sporym zbliżeniu, hihi. Co do księżycowego krajobrazu - znam ten ból - u nas niestety również dominuje - obsadziliśmy same kąty i ogrodzenie wokół, dlatego środek nadal przeorany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 30.03.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Ale - o ile dobrze zrozumiałam - trawnik będziecie kłaśc z rolki. to będzie ślicznie w try miga. My siejemy - to będzie masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 31.03.2011 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Ale - o ile dobrze zrozumiałam - trawnik będziecie kłaśc z rolki. to będzie ślicznie w try miga. My siejemy - to będzie masakra Taka zaleta małych ogrodów Jedna z niewielu zresztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matima 31.03.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 fajnie powiedziane gibać to prawda ja tak czasem lubię ja inna strefa czasowa, chociaż fakt długo pracuje ok 19 wracam do mieszkanka i do M:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 02.04.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 witaj Ilonko wiosna pełna parą przyszła więc dziś chyba caly dzionek w ogrodzie pracujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 02.04.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Ilonko chyba te wasze pokraki tez kochalabym najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 02.04.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Ilonko bardzo fajne roślinki Ja właśnie dziś u mamy co nieco sadziłam i jestem skopana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 02.04.2011 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Reni, u nas niestety pogoda nie dopisuje - od kilku dni jest ciepło, ale deszczowo, a dzisiaj było straaasznie pochmurno Chyba wykrakałam u Ciebie na wątku, wspominając wiośnie Venus_m - i ja się powoli do tych krzywych iglaków przekonuję pysiaczek, dziękuję oj, ja sama prac ogrodowych nie lubię Za to lubię grzać się na słońcu pić popołudniową kawę na świeżym powietrzu i biegać boso - ale o tym cicho-sza, bo ilekroć narzeczony zagania mnie do wyrywania chwastów lub grabienia, powtarzam jak mantrę: "Ale ja się o ten ogród nie prosiłam, to tobie na nim zależało!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 04.04.2011 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 W ogrodzie popuściliśmy wodze fantazji: http://img132.imageshack.us/img132/8458/pict0601s.jpg W weekend naznosiliśmy kamieni z pola: http://img851.imageshack.us/img851/9851/pict0603.jpg Teraz polujemy na stare korzenie drzew, co by je porozkładać z drugiej strony Na załączonych obrazkach widać, że u nas niestety pogoda nadal nie dopisuje, ale trzymam się dzielnie i sadzę zioła oraz kwiaty: http://img228.imageshack.us/img228/9889/pict0609f.jpg A raczej trzymałam się dzielnie, dopóki nie zauważyłam, że zamiast ziemi, mam w rękach dżdżownice i ślimaki, które przez deszcze zaczęły wyłazić na powierzchnię Jutro powinny się pojawić pierwsze lampy pomiędzy iglakami, a przynajmniej kabelki do ich podłączenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katawoj 05.04.2011 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Ilona Agata zapowiada się ślicznie duży macie ogródek? jak to wygląda rozmiarowo? jestem cichą obserwatorką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 05.04.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 I już się robi ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 05.04.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Ilono aż zazdroszczę Ci tych pierwszych nasadzeń! U mnie wciąż glina! P.S. pisałaś kiedy dokładnie ślub? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.04.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 naberia może pocieszy cię fakt że u mnie tak jak u ciebie, Ilonka należy do nielicznych szczęściarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.04.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Ilonka spójż jakie piękne http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90184052 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90176797 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 05.04.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 oj reni, marne to pocieszenie, ale zawsze jakieś W każdym razie cieszmy się, już bliżej niż dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.04.2011 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Ale tu ruch dzisiaj! To może od początku: Witam cichą obserwatorkę i zapraszam częściej katawoj, nasz ogródek ma około 130 m2 - niezbyt dużo, ale na początek powinno starczyć Przyznam - nie spodziewałam się, że ogród to tyle pracy - na razie zaniedbaliśmy trochę dom w środku i ciągle zbieramy kamienienie i inne pozostałości po budowie (Pety! Wszędzie są niedopałki po papierosach!), plewimy, wyrównujemy ziemię, żeby przygotować grunt pod trawnik. Famelia, jakoś - póki co - nie było nam dane cieszyć się ogródkiem - czy ta pogoda się kiedyś zmieni naberia, j.w. - nic nie tracisz - my mamy początki ogródka, mnóstwo pracy wokół niego i jak na razie żadnej przyjemności z tego Codziennie rano tęsknym okiem spoglądam przez okno balkonowe na ten zestaw mebli, co niby miałam przy nim każdego ranka pić kawkę reni1980 - Ty wiesz, że ja lubię takie duperelki Ktoś tu chyba będzie musiał podjechać do Ikei Aha, ślub będziemy brali (data ostateczna) 22 lipca. A zaraz po ślubnym weekendzie ruszamy w podróż poślubną do Turcji (ukochany zafundował sobie taki podwójny prezent na 30. urodziny ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts