Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kurcze tyle Ci roślinek przybyło - fajnieeeee:)

ja tez muszę się wziąć za swoje:rolleyes:

Jakoś sobie musiałam wynagrodzić brak trawnika :yes: - a te roślinki wszystkie takie małe póki co... :( - ale już jest przyjemniej na zewnątrz :)

Pod iglakami wysypaliśmy dzisiaj drobne kamyczki (czekamy na korę, żeby wysypać z drugiej strony), przybył im również nowy kolega - prezent od sąsiadów, który wsadziliśmy przy drzwiach wejściowych - od razu mi raźniej na jego widok, kiedy wracam do domku :)

Od razu inaczej się dom prezentuje :) Ja mam też już dośc mojego księżycowego krajobrazu ;) Całkiem pokaźne te wasze wiechcie :)

Eee, czy ja wiem? Sąsiedzi mogą mnie podglądać do woli, póki co :) A zdjęcia robiłam na sporym zbliżeniu, hihi. Co do księżycowego krajobrazu - znam ten ból - u nas niestety również dominuje - obsadziliśmy same kąty i ogrodzenie wokół, dlatego środek nadal przeorany :(

Reni, u nas niestety pogoda nie dopisuje - od kilku dni jest ciepło, ale deszczowo, a dzisiaj było straaasznie pochmurno :( Chyba wykrakałam u Ciebie na wątku, wspominając wiośnie :(

Venus_m - i ja się powoli do tych krzywych iglaków przekonuję :)

pysiaczek, dziękuję :) oj, ja sama prac ogrodowych nie lubię :no: Za to lubię grzać się na słońcu :) pić popołudniową kawę na świeżym powietrzu i biegać boso - ale o tym cicho-sza, bo ilekroć narzeczony zagania mnie do wyrywania chwastów lub grabienia, powtarzam jak mantrę: "Ale ja się o ten ogród nie prosiłam, to tobie na nim zależało!" :lol:

W ogrodzie popuściliśmy wodze fantazji:

http://img132.imageshack.us/img132/8458/pict0601s.jpg

W weekend naznosiliśmy kamieni z pola:

http://img851.imageshack.us/img851/9851/pict0603.jpg

Teraz polujemy na stare korzenie drzew, co by je porozkładać z drugiej strony :)

Na załączonych obrazkach widać, że u nas niestety pogoda nadal nie dopisuje, ale trzymam się dzielnie i sadzę zioła oraz kwiaty:

http://img228.imageshack.us/img228/9889/pict0609f.jpg

A raczej trzymałam się dzielnie, dopóki nie zauważyłam, że zamiast ziemi, mam w rękach dżdżownice i ślimaki, które przez deszcze zaczęły wyłazić na powierzchnię :(

Jutro powinny się pojawić pierwsze lampy pomiędzy iglakami, a przynajmniej kabelki do ich podłączenia :)

Ale tu ruch dzisiaj! To może od początku:

Witam cichą obserwatorkę i zapraszam częściej :) katawoj, nasz ogródek ma około 130 m2 - niezbyt dużo, ale na początek powinno starczyć :) Przyznam - nie spodziewałam się, że ogród to tyle pracy :o - na razie zaniedbaliśmy trochę dom w środku i ciągle zbieramy kamienienie i inne pozostałości po budowie (Pety! Wszędzie są niedopałki po papierosach!), plewimy, wyrównujemy ziemię, żeby przygotować grunt pod trawnik.

Famelia, jakoś - póki co - nie było nam dane cieszyć się ogródkiem - czy ta pogoda się kiedyś zmieni :mad:

naberia, j.w. - nic nie tracisz - my mamy początki ogródka, mnóstwo pracy wokół niego i jak na razie żadnej przyjemności z tego :( Codziennie rano tęsknym okiem spoglądam przez okno balkonowe na ten zestaw mebli, co niby miałam przy nim każdego ranka pić kawkę :bash:

reni1980 - Ty wiesz, że ja lubię takie duperelki :yes: Ktoś tu chyba będzie musiał podjechać do Ikei :yes:

Aha, ślub będziemy brali (data ostateczna) 22 lipca. A zaraz po ślubnym weekendzie ruszamy w podróż poślubną do Turcji :lol: (ukochany zafundował sobie taki podwójny prezent na 30. urodziny :))