Megiska 11.07.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Mam jeszcze suczkę a niedługo chcę się postarać o jeszcze jedną suczkę rozmnożę moją Ceny w S.L. były o wiele niższe niż w Poznaniu. Szukaliśmy w Poznaniu, ale cenowo były nie do przyjęcia Ale, gdy zobaczyłam tamtą działkę pomyślałam, że to jest moje miejsce na ziemi Buziaki, reszta na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 12.07.2013 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Nareszcie! A masz jeszcze jakieś? Bo czuję mały niedosyt . Ale malutki się Antek wydaje na tym zdjęciu . Mój Robert też zresztą na zdjęciach ze mną czy mężem to taka drobinka, a jak jest sam to wygląda jak kluseczka . Aniu ja mam pytanie o ubranko do chrztu. Kupowałaś przez internet czy jakoś inaczej? I przede wszystkim co Antek miał na sobie, bo ja mam wrażenie, że te ubranka proponowane na chrzest są niewygodne (zwłaszcza spodnie, Robert jeszcze trochę ulewa i nie może być ściśnięty w brzusiu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 12.07.2013 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Ilonka ja nie ANia, ale też odpowiem A więc, ja nie kupowałam żadnego specjalnego ubranka do chrztu Tzn założyłam mu białe body polo do tego welurkowe czarne spodnie (z szeroką gumką w pasie) i sweterek do tego też biały czy kremowy lekko Każdą z tych rzeczy mały nosił kilkakrotnie jeszcze Buciki chciałam też czarne, ale nigdzie nie znalazłam to wziełam do chrztu białe (ale to takie za parę groszy ) Może znajdę gdzieś fotki to CI pokażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 12.07.2013 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Dzięki Ida . Tak myślałam o polo i jakiś spodenkach, niekoniecznie typowo do chrztu . Jutro się przejdę po sklepach, mam nadzieję, że coś znajdę, bo to JUŻ (tzn. w przyszłą niedzielę) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 12.07.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 (edytowane) Heloł Ilonko Mój Staś miał do chrztu zwykłe białe body, sztruksowe spodnie i białę sztruksowe butki. Do tego biały sweterek a do kościoła welurową kurteczkę kupioną na ang. ciuszkach używanych. Zamówiłam mu na allegro czapeczkę na szydełku (sama nie umiem). Garniturki za mega cenę uważam za zbędne i niezbyt wygodne. Wszystkie te rzeczy mam schowane (jakby co). Córci kupiłam suknię niczym ślubną (niestety w przypadku dziewczynek matkom odbija) ale tylko dlatego, że była 50% przeceniona. Szukałam jeszcze używanych, no bo 1 raz do chrztu to w sumie są nieużywane TAK wyglądał Staś do chrztu Edytowane 12 Lipca 2013 przez ane3ka1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 12.07.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Ilonko, ja o dziewczynce, więc teoretycznie nie to samo, ale... też nie lubię tych nadętych sztywnych ubranek do chrztu. Ubrałam swoją Zuzię w płócienną białą, haftowaną w różowe kwiatuszki sukienkę i na tle tych bezowych innych dzieci wyróżnialiśmy się, ale bardzo pozytywnie. Bo ludzie nie byli przygotowani na to, że skromnie też może robić wrażenie i być ładnie Tym bardziej, że nasze chrzciny były w 31 stopniowym upale! A ludzie dziewczynkom zakładali opaskę, bo kwiatuszek musiał być do kompletu tiulowej, sztucznej sukni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megiska 12.07.2013 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Ja też ubrałam Antosiowi śliczny welurkowy pajacyk w kolorze śmietankowym. Tylko, że moje chłopaki chrzczone były jako niemowlaki Te ubranka typowo do chrztu mi się nie podobały, ale może teraz coś się zmieniło ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobeczek1 14.07.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Witaj, zgodnie z prośbą przedstawiam mojego synusia, Mikołaj- dzieć smoleńskowej daty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 14.07.2013 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 dziobeczku, jakie śliczności! I tak długo go przed nami chowałaś ?! Ale ładnie ćwiczy , nasz Robert to ostatnimi czasy straaaszny leniuszek (mąż mówi, że to przez tuszę ), położony na brzuszek śpi, w ogóle ciągle śpi i nie chce ćwiczyć podnoszenia główki ani przewrotek . ane3ko1 Stasiu to też niezły przystojniak , ale widziałam już zdjęcie prześlicznej córeczki i mam wrażenie, że są podobni do siebie? Dziewczyny, byłam wczoraj na zakupach i chyba przesadziłam z tym ubrankiem do chrztu - w jednym ze sklepów znalazłam kompleciki, wybrałam bodziaka z kołnierzykiem polo, beżowo-szare spodenki z bawełny i biały rozpinany sweterek w razie niepogody (były marynarki oraz kamizelki, ale zrezygnowałam, bo Robcio by tego nie wynosił no i nie wyglądały na wygodne ). Ale pani sprzedawczyni zauważyła, że trafiła na podatny grunt i wyciągnęła spod lady krawaciki , no prześliczne po prostu , a potem biało-beżowe wiązane buciki jak dla dżentelmena no i musiałam, po prostu musiałam kupić - zwłaszcza ten krawat, chociaż Robert nie ma szyi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkota 14.07.2013 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Ilonka - Robert śliczny mały przystojniak już nie mogę się doczekać fotek w ubranka do chrztu dziobeczek - jakie wielkie oczka ma Mikołaj, cudny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 14.07.2013 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Śliczne te wasze maluszki!!!! Wszystkie!!!!Pozdrawiam i całuski wszystkim małym i wielkim posyłam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 14.07.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Witaj, zgodnie z prośbą przedstawiam mojego synusia, Mikołaj- dzieć smoleńskowej daty A tej smoleńskiej, ale tegorocznej? Kurcze... niemożliwe jak on się dźwiga. Moja Magdalena jest w takim razie 3 dni on Mikołaja starsza a pada na przysłowiowy pysk i krzyczy, bo jej się nie podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 14.07.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Cześć Dziobusiu - Mikusiu Bystrzaku - Przystojniaku ane3ka - no nie każde dzieciątko to lubi. Moja Zuzia nie cierpiała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatitta 15.07.2013 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Boziu,jakie cudne te Wasze dzieciaczki Ja wczoraj spakowalam szpitalna torbe,jutro zaczynam 39tc,wiec niedługo dołączę do tematu dzieciaczkowego. Z krawatu się uśmiałam,bo mnie 5 lat temu tak na muche dziecięca panie w sklepie namowily,która ciągle na bok się obkrecala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 15.07.2013 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 gatitta - to my podobnie! Ja wprawdzie 36. tydzień, ale rodzę wcześniej to różnica nie będzie duża... Też muszę się wziąć za pakowanie torby, tylko amnezja mnie ogarnia jak się zastanawiam co do niej spakować na razie wymyśliłam tylko ręcznik i szlafrok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 15.07.2013 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Ale cudeńka macie dziewczyny! Ilona, krawacikkk.... będzie mały elegancik Moje dzieciię też ochrzczone w sobotę ale mój już duży - 14 miesięcy skończył Cały chrzest przegadał daaaaaa, tam, baba, dziadzia, ttttttttttaaammmm, ttttuuuuuu,, mama! daaaaaaa!!! kaaaaaaa!! pan!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 15.07.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 helloł Ilona mój syn też do chrztu zwykłe body z miśka śmietankowe i bluza do kompletu, nie ma nic gorszego niż te ciuchy typowo na chrzest, moja kuzynka kupiła takie synowi, materiał sztuczny że hej, dziecku zdarło skórę do krwi na szyi:eek::eek: masakra a matka nie chciała ściagnąć tego gówna, dopiero po zdjęciach:bash::bash::bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 15.07.2013 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 gatitta, asia, ja też w takim razie trzymam kciuki . agatah, nasz Robert przekrzykiwał księdza na katechezie przed chrztem . Właściwie przez całą godzinę gadulił głośniej od niego , a jak będzie na chrzcie - zobaczymy . Jak jest wyspany, to uwielbia sobie poopowiadać , a jak szczęśliwy - to pokrzyczeć . Krawacik zobaczymy, być może wcale go nie ubiorę (jeśli okaże się niewygodny), jest na tyle duży, że do piątego roku życia może posłużyć na różne okazje typu wesela, akademie w przedszkolu, imieniny babci , a w sumie kosztował grosze. yokasto, ane3ko1, nasz Robert - tak jak już pisałam wcześniej - jest strasznym leniuchem, jak już posiądzie jakąś umiejętność (co idzie mu w sumie dosyć szybko), to nie chce jej dłużej trenować, tylko zabiera się za coś innego, przez co zapomina, jak się robiło to, co już umie . I tak przez kilka dni przewracał się z brzuszka na plecki, a potem zaczął kombinować nad pełzaniem i kombinuje do dzisiaj, a przewrócić się znowu nie umie . Ładnie podnosił główkę, a teraz ma to w nosie, ładnie łapał zabawki i już mu się nie chce. Wolałabym, żeby dłużej nabierał pewnych umiejętności, bo tak mam wrażenie, że samo przychodzi i samo odchodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobeczek1 15.07.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Dziękuję dziewczynki za wszelkie komplementy pod adresem mojego synka kochanego Mamusia też uważa "skromnie" że jest cudny i kochany- oj przyszłe synowe strzeżcie się gatitta, asia powodzenia Wam życzę Ilonka, Mikołaj na przykład wrócił do nocnych pobudek, kilka nocy było tylko do 4. Walcze dalej ale czasami się nie da i m,uszę dać mleko o tej 1-2 godzinie. Obecnie zabawkę trzyma w ręce i wkłada do buzi ale tych wiszących na macie nie bierze- tzn jak przez przypadek dotknie to zaciska palce i trzyma. Dalej łądnie ćwiczy na brzuszku, na plecki czasami się obraca a czasami nie. Teraz ma okres gadania, najszcęsce agrrrr, aguuuu, a do tego głośno się śmieje i piszczy. Dziś np piszczało 5 rano do zabawki czym mnie przeraził bo od razu pomyślałam że koniec spania na dziś dzień na szczęscie o 6 zasnął Co do tego dźwigania to starsza córcia w jego wieku też ldwo łeb podnosiła z maty Różnie to bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 15.07.2013 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 O, Robert też wkłada do buzi wszystko, co znajdzie w zasięgu ręki: zabawki, kocyk, pieluchę tetrową. Mam wrażenie, że dalsza sterylizacja butelek nie ma najmniejszego sensu . Wczoraj dostał gryzaka drBrowna, spodobało się, ale po kilku minutach gryzienia zaczyna krzyczeć z głodu, a potem rzuca się na mleczko nawet jak nie ma pory karmienia . Mam wrażenie, że ten gryzak wzmaga jego apetyt . dziobeczku, Robert właśnie nad ranem (ok. 6) gada najwięcej . Nie sposób go przekrzyczeć, ciągle opowiada: do mnie lub do zabawki, w sumie mu to obojętne. Jest tak głośny, że budzi tatę, chociaż staram się go trzymać z dala od sypialni rodziców . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts