Ilona Agata 21.07.2013 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 gatitta, a na kiedy masz termin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 21.07.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 (edytowane) To super, że się udało. Nasz przespał całą mszę, nie wiem jak z tym diabłem . Gatita, no właśnie nie wiadomo miał kiedyś taką kaszke na buzi, odstawiłam nabiał (jadłam i tak tylko masło i trochę mleka do kawy zbożowej) i powoli zaczelo znikać aż po miesiącu nie było śladu. Potem sporadycznie jakaś krostka ale nic szczególnego. Od niedawna jest wysypka na całym ciele, szyja czerwoa jak odparzona cała czerwona (naprawdę wygląda strasznie :( ale nie odparzona bo akurat tam gdzie skóra sie styka ze sobą jest czysto) no i w zgięciach kończyn. Oprócz tego liszaje. Jesli jest ciepło i skóra się poci to jest gorzej, w chłodne dni nawet ok. Lekarz zdiagnozował AZS na tle alergii na białko. Ja się z tym zgodzę bo faktycznie pasuje wszystko (zwłaszcza liszaje, z AZS miałam do czynienia wcześniej). Z tym, że ja od dłuższego czasu nie jem już nabiału za to niedawno zmieniłam płyn do kąpieli (kupiłam emolium dla alergików haha) i do prania (zły wybór) i być może to jest efekt. Oprócz tego nie jem innych alergenów (kakao, cytrusy, truskawki, maliny, miód, sezam, soja i duuużo innych) teraz dołączam do tego banany i kawę zbożową. Przyznaję, że kilka razy sobie na coś pozwoliłam bo myślałam że po kłopocie a teraz nie wiem po czym taki efekt......Poprzednio banany i jęczmień (w kawie) odstawiłam azem z nabiałem . No słabo mi się robi ale na butlę nie przejdę. Teraz to suchy chleb + woda ale to nie o mnie chodzi a małego mi szkoda (chociaż nie wygląda jakby mu to przeszkadzało tylko ja patrzec nie mogę :/). No i tych kropelek nie dałam brrrr ! Ilonka, jak wyżej jak widzisz niezbyt kolorowo. A mam zamiar karmić przynajmniej rok jeśli dam radę i chciałabym wiedzieć co to za badziew się przyplątał. U takich małych dzieci nie da się zrobić wymiernych testów. Edytowane 21 Lipca 2013 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 21.07.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Yokasia, to może daj te kropelki jednak. Mi ostatnio lekarz o fenistilu powiedział, że "tego się nie da przedawkować". Ja też ostrożnie z wszelką chemią, ale nie dajmy się zwariować. Leki są od tego, żeby leczyć, a nie żeby szkodzić. Skutki uboczne pojawiają się rzadko, a czytać o nich należy, żeby wiedzieć kiedy zareagować. Alergie też mają to do siebie, że dość długo się leczą, bo nawet, jeśli wykluczyłaś alergen to i tak jakiś czas się dana rzecz w organiźmie utrzymuje i reakcja "opada" powoli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkota 22.07.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Ilonka - czekamy na fotki Roberta z chrzcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 22.07.2013 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Asiu, zapytam najpierw lekarza o Latopic,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 22.07.2013 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Ja właśnie świeżo od lekarza i pytam, co na te ukąszenia (młody przez noc został pogryziony strasznie, także ogłaszam oficjalnie, że lampka na komary nie działa ), a on beztrosko: "Psikać, smarować. Co prawda te specyfiki są dla dzieci od pół roku/roku, ale nie trzeba się ich bać" . Zaproponował, że - na ukąszenia, które już są - przepisze Fenistil . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 22.07.2013 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Aniu - yokasto, Ty uparta osóbka jesteś . Gratuluję samozaparcia, współczuję, ale i podziwiam, fajnie, że nie rezygnujesz z karmienia piersią , zresztą moim zdaniem przejście na mm nie jest żadnym rozwiązaniem, u nas być może jazda zacznie się w sierpniu, zobaczymy jak młody będzie reagował na różne produkty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 22.07.2013 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Kwestia zaleczenia skóry bo byc może to co teraz jem jest już ok ale na efekt odstawienia czekamy miesiąc . E tam uparta . No moze troche . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.07.2013 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Ilonka pokaż fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.07.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Aga a wasza mała ile ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.07.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 takie maleństwo? o rany!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 22.07.2013 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 dorkotko, Venus, w wolnej chwili spróbuję zgrać jakieś foty i pokażę . Tylko Robert miał wczoraj specyficzny humor i takie miny robił do aparatu, że szok . Dziewczyny, a ja piorę w normalnym proszku. Może raz wyprałam w tym dla dzieci (miałam małą saszetkę na próbę), potem sobie podarowałam. Co więcej - po jakimś miesiącu przestałam prasować , po prostu nie mam na to czasu . dziobeczku, jesteś? Chciałam zapytać czy idziecie z oczkiem do prywatnej kliniki czy na NFZ? Dzwoniłam dzisiaj i okazało się, że pierwszy wolny termin będzie w październiku , a prywatnie (w tej samej klinice ) od ręki, ale koszt to 1100 zł - trochę mnie przytkało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 22.07.2013 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 (edytowane) Kilka fotek z chrztu: Aniu - yokasto, tak nasz maluch krzyczy z radości, ostatnio w sumie coraz częściej , urwanie głowy: - Tutaj widać, jak przesadziłam z outficikiem Roberta : - Radość po imprezie: - I zmęczenie : - Sporo zdjęć w sumie, ale musiałam się pochwalić moim kawalerem . Edytowane 23 Lipca 2013 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 22.07.2013 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Ilonko ale ty jesteś podobna d mojej kuleżanki normalnie sobowtór :yes: Czy ty nas nie robisz w balona przyznaj sie miałaś surogatkę? Świetnie wyglądasz Ale synek wymiata wygląda szałowo :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkota 22.07.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Dziewczyny, a ja piorę w normalnym proszku. Może raz wyprałam w tym dla dzieci (miałam małą saszetkę na próbę), potem sobie podarowałam. Co więcej - po jakimś miesiącu przestałam prasować , po prostu nie mam na to czasu . Ilonka - jestem w szoku, ja ubranka piorę w Jelpie, płuczę dwa razy, prasuję z lewej strony a i tak czasem Bartkowi wyskakują krosteczki na brzuszku i klatce piersiowej jak coś niedokładnie uprasuję ostatnio miał całą główkę w tych białych krostkach jak za słabo wyprasowałam mu czapeczkę, delikates jeden Nooo, ale przystojniak z Roberta buciki i krawat - super:lol2: A mamusia wygląda jak starsza siostra Roberta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.07.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Robercik super, ubranko bardzo stylowe. Myślę ze idealnie na okazję. A ty wyglądasz kwitnąco, chociaz jak pamietam Twoje fotki wcześniejsze( z brzuchem) to na tych bym Cie nie poznała Macierzyństwo Ci służy :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobeczek1 22.07.2013 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Ilonka, jestem, jestem Po kolei Robert wyglądał superowo, przed nami nie długo chrzciny więc w sumie jakbyś chciała odsprzedać strój to dawaj na priv Ty też wyglądałąś ślicznie, fajne masz dołeczki w polikach (mam do nich słabość bo moje dzieciaki-oboje- mają takie po mężu moim ). Chudzinka drobinka jesteś, żaden debil nie powinien Ci już kazać rodzić naturalnie. Co do oczka. Miałam termin w szpitalu w Krakowie - na Wzgórzach Krzesławickich, to wojewódzki okulistyczny- na 9.08, na nfz. a dziś mi babka zadzwoniła że przesuwają na 27.09!!! Pomyślałam no way i zaczęłam szukać na necie. I się okazało że ta sama pani dr Tętnowska- bardzo chwalona- przyjmuje też w prywatnej przychodni. Zadzwoniłam tam i termin za tydzień za całe 200 zł Od razu zapisałam Mikołaja, także za tydzień problem łzawiącego oczka wyeliminujemy. 1100? zł Chorzy są chyba, to już polecam wizytę w Krakowie - zdam relację z zabiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobeczek1 22.07.2013 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 A ubranka piorę w Jelpie ale nie prasuję bo.. mi się nie chce jedno dziecko żyje już 6 lat więc może i drugie przeżyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkota 22.07.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Ja właśnie świeżo od lekarza i pytam, co na te ukąszenia (młody przez noc został pogryziony strasznie, także ogłaszam oficjalnie, że lampka na komary nie działa ), a on beztrosko: "Psikać, smarować. Co prawda te specyfiki są dla dzieci od pół roku/roku, ale nie trzeba się ich bać" . Zaproponował, że - na ukąszenia, które już są - przepisze Fenistil . Ilonka ja jeszcze o tych komarach, bo byłam samą myślą przerażona o pogryzieniu takiego malucha, że pisk będzie straszny, albo nie wiadomo jak zareaguje organizm, a z tego co piszesz co Robert znosi lepiej niż dorosły A u nas jest ganianie każdego komara po domu, zwłaszcza w nocy mąż skacze po pokoju z łapką, bo ja bez soczewek tylko słyszę bzyczenie a nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatitta 22.07.2013 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Termin mam na 30 lipca. Yokasta! Synek mojej przyjaciółki ma zapalenie skóry tylko nie wiem czy atopowe czy łojotokowe (nie wiem czym się różnią) i ten malutki miał ciałko jak jeden wielki strup.Ona nie jadła też już prawie nic ale efektów poprawy nie było.Aż w końcu trafili do dermatolog,która dała maść ręcznie robioną i tego samego dnia swędziało mniej i po kilku dniach strupki zniknęły.Nie całkowicie ale są już tylko plamki a nie skorupa.A to już sterydy wymyślali lekarze,bo mały strasznie płakał,tak go skóra swędziała. Ilonka! Cudne foteczki.Wyglądacie świetnie.Robert jaki jest już duży i najfajniejszy jest dla mnie na ostatnim zdjęciu.Ty jaka drobniutka,chudziutka i młodziutka jesteś.Ale podobieństwa między Wami nie widzę żadnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts