Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

Reni, nad szamponem koloryzującym intensywnie pomyślę :yes:. Chciałam zapuszczać, ale garściami lecą, więc teraz zupełnie nie wiem, co robić, ale podobno po kilku miesiącach to przechodzi i wtedy zacznę kombinować, na razie i tak nie mam się gdzie i komu pokazać ;), a synkowi wszystko jedno jaki mam kolor, byle mleko było na czas :lol2:.

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Najlepsze jest to, że nie tyle się przejmuję tym, jak wyglądam z takimi przerzedzonymi włosami, co stanem moich podłóg - te włosy do szału mnie doprowadzają, są wszędzie i wygląda, jakbym nie odkurzała od tygodni:bash:.

Mały ma w zwyczaju chwytać mnie za pukle jak go noszę i wtedy w garści zostaje mu sporo włosów, a one je do buzi zaraz bierze :mad: (ostatnio wszystko wkłada do budzi), masakra :bash:.

Już zjada, haha, czasami sam się bawi na macie, podchodzę, a on ma te włosy w garści nie wiadomo skąd (tzn. wiadomo, chwycił zabawkę z podłogi, do której były przyklejone moje włosy albo z kocyka pozbierał). W sumie nie wiem, po co nadal sterylizuję butelki? Chyba z przyzwyczajenia. :rotfl:

Nie wiem co jest złego w praniu w proszku dla dzieci i prasowaniu :) no ale niech Wam będzie, prasuję od niedawna bo wcześniej nie było czasu a ubrania po praniu tak wymięte że rozmiar mniejsze się robią :lol2:.

Młody też zbiera zabawki z podłogi :rolleyes: i pakuje do buzi, co zrobić. Czekam jeszcze parę miesięcy aż będzie nam kurz z podłogi zamiatał przy raczkowaniu :rotfl:.

albo za bardzo dmuchasz :lol2::lol2::lol2::lol2:

reni, Bartek takiej wysypki dostał już w szpitalu po pierwszym nałożeniu ubranka, więc raczej się zdążył się przyzwyczaić do dziecinnych proszków i prasowania :p

Ilonka to związuj po domu :yes:

Eeee tam, znajdzie najmniejsze pasemko włosów, nawet jak związane, jak chwyci tymi lepkimi łapkami to połowę wyrwie :yes:

Ilonko a pokaż jak wyglądają te plasterki co? :)

A włosy też mi strasznie wypadają - ciągle w kitce chodzę a i tak wszędzie ich pełno :(

Dzięki za rady odnośnie dopajania. Podawałam dzisiaj Młodej wodę z kilkoma łyżeczkami herbatki rumiankowej. No niespecjalnie jej to się spodobało ;) Ale jest tak gorąco a poza tym słyszałam, że rumianek jest też dobry na problemy brzuszkowe :yes:

Classic wiem, że przy kp liczy się duża ilość płynów spożywanych przez mamę i tak robię. Niestety to nie wpływa na to, że pokarmu mam więcej mimo przystawiania Młodej za każdym razem jak chce jeść. Possie 5min, jak jej już nic nie leci to jest mega afera i tylko butla ratuje wtedy sytuację.

Yokasiu Lenka ma tak lekko zapadnięte ciemiączko, ale innych objawów (spierzchnięte usta, brak łez czy test na skórze) brak także myślę, że odwodniona nie jest. Kupiłam dziś w Rossmannie wodę babydream - można ją stosować bez przegotowywania :yes:

No i noszę i tulę Malutką bo tak jak mówisz kiedy jak nie teraz. Poza tym widać, że tego jej trzeba i i tak inaczej się nie da :)

Edytowane przez pysiaczek

dorkoto, dziękuję za info, faktycznie muszę się zabrać za ten problem, bo na razie udawałam, że go nie ma (i czekałam, aż wypadanie samo minie z czasem :rolleyes:).

pysiaczku, to plasterki Mosbito:

http://nokautimg3.pl/p-b9-ca-b9ca6cec040340f7c2ff796b4bb63ffd500x500/mosbito-natura-plastry-12-sztuk.jpg