lady in red 25.07.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 I ja się przyłączam do pytania . Póki co nasz sposób to pełna akceptacja , ja jestem cała pogryziona, Robert trochę też, ale najbardziej wpieniają mnie nie te komary w mieszkaniu, a na spacerze, boję się z dzieckiem wyjść z domu, a jak wychodzę to tylko po osiedlu lub w mieście, a to nic fajnego . Brakuje mi naszych kilkugodzinnych spacerów po lesie . Aha, przypomniało mi się, że podczas takiego spaceru spotkałam kiedyś panią z gałązką mięty/bazylii (?) w dłoni. Rzeczywiście jako jedyna nie odganiała się od komarów, więc może warto przy wózku zamontować lub w oknie postawić jakieś zioła? Nie wiem czy to skuteczne? Hej Ilonka Nacierałam już Polę i wózek i lawendą i kocimiętką i wtykałm gałażki w wózek i to nieskuteczne Trochę więcej o naszej walce z komarami napisałam u Pysi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 25.07.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Cos naturalnego to ja chetnie bo te swinstwa do kontaktu to . My tez spimy z otwartymi oknami, przed snem wybijam komary a potem sie modle zeby zaden nie ugryzł . A tak powaznie to tylko rosliny i moskitiera wchodzi w gre. Mozna tez olejki eteryczne w kominkach zapachowych podgrzewać. Tylko nie pamietam juz jakie . Udanej niedzieli Ilonka . Na szczęście mamy klimę w domu Ania witaj :*> Jak uroczy Antoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 25.07.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Co do zabijania komarów przed spaniem... Zapytam: a co ze ścianami? I jeśli mi powiecie, że dziecko ważniejsze niż ściany to chyba nie w moim domu, bo ja się później muszę Darkowi z każdej plamki tłumaczyć a taki plask po komarze to już w ogóle dramat i grożenie malowaniem w następnym tygodniu! My (na szczęscie nieliczne ) komary czy muchy wciągamy (włączonym) odkurzaczem I plam na ścianach niet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 25.07.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Ilonka Nie załapałam się na zdjęcia A sądząc po komplementach dziewczyn wyglądasz fantastycznie Ubolewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 25.07.2013 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 lady, wyglądam jak wyglądam, przeciętna dziewczyna, za to młody - masz czego żałować . Co do klimy - mój mały po klimie ma katar . Zawsze w sklepie muszę go otulać kocykiem, a i tak w nocy sapie . Zresztą nie dziwię się, bo mnie boli gardło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 25.07.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 (edytowane) lady, wyglądam jak wyglądam, przeciętna dziewczyna, za to młody - masz czego żałować . Co do klimy - mój mały po klimie ma katar . Zawsze w sklepie muszę go otulać kocykiem, a i tak w nocy sapie . Zresztą nie dziwię się, bo mnie boli gardło . Nie dość,że ładna to skromna jeszcze Pamiętam zdjęcia Robercika zaraz po urodzeniu i był naprawdę "do schrupania" więc nie sądzę aby to się zmieniło A może będziesz jutro gdzieś w centrum Poznania to zobaczę Was na żywo Bo do jutra buszujemy po Poznaniu :yes: Edytowane 25 Lipca 2013 przez lady in red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 25.07.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Z klimą nie można przesadzać Zarówno w domu jak i samochodzie. Pamiętam jak kiedyś w hotelu na Chorwacji "załatwiłam" gardło właśnie dzięki klimie i przez tydzień charczałam U Poli nic się nie dzieje .nawet teraz mamy klimę w hotelu .Ale jak pisałam- nie przesadzamy z tym chłodzeniem:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 25.07.2013 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 O, a co robicie w Poznaniu? My niestety mamy ciężki dzień, jedziemy do okulisty, być może skończy się zabiegiem ( a potem do domku uspokoić skołatane nerwy Roberta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 25.07.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 oj oj, wyprzytulaj ode mnie tego nerwuska i wycałuj pierogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 25.07.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 (edytowane) Ilonka! To sorry-nie wiedziałam,że to już jutro .Czytałam o planowanej wizycie,ale nie wiedziałam,że to już jutro . Trzymam kciuki aby było dobrze W Poznaniu jesteśmy od 3 dni w nieplanowanej wizycie .Byliśmy kilka dni nad morzem w super hotelu ze spa (środkowe wybrzeze) i w czasie drogi powrotnej Mąż rzucił "Może jeszcze gdzieś pojedziemy-tak fajnie było ? ".I padło na Poznań .Mieliśmy być 2 dni. Plan był taki,że miał być postój z noclegiem w czasie podróży i szybkie zwiedzenie starówki ;)Ale spodobało nam się na tyle,że jesteśmy już 4 dni . Najpierw mieszkaliśmy w hotelu Novotel (dawny Orbis) ale hotel był kiepski Dziś przenieśliśmy się do hotelu "stare miasto" i jesteśmy bardzo zadowoleni z tej decyzji .Hotel bliziutko starówki ( i Galerii "Stary browar" ) świetnie urządzony,czyściutki,przestronne pokoje,klimatyzacja Byliśmy z dziećmi w zoo,jechaliśmy kolejką,na termach,starówce i poszalam zakupowo .Na szczęście (lub nieszczęście) jest tu moja ukochana Zara ( i wyprzedaże ),zara home,TK maxx i kilka innych butików Byliśmy też w Ikei (bo w Lublinie nadal nie ma:mad:) Moi chłopcy kochani (czyt.Mąż i Syn) byli dziś na meczu Lecha i przed chwilą wrócili bardzo podekscytowani :wiggle:Młodemu podobał się stadion i poszalał zakupowo w sklepie firmowym :Lecha" na stadionie >Ma to po Mamusi Polusia bardzo dobrze znosi podróż i świetnie razem się bawimy Ogólnie bardzo nam się podoba lecz jutro ostatni dzień i czas powrotu Edytowane 25 Lipca 2013 przez lady in red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 25.07.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Lady, wszystko u Antosia w porządku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 26.07.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Wow Lady to mieliście super wakacje Zazdroszczę pozytywnie Ilonko mam nadzieję, że wszystko dobrze pójdzie dziś u okulisty. Trzymam kciuki Szczepiliście w końcu na pneumokoki? Bo kurcze wiem, że już była o tym mowa, ale już się gubię co gdzie jak było pisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 26.07.2013 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Ilonka na nic dodatkowo nie szczepila . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 26.07.2013 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Ilonka na nic dodatkowo nie szczepila . Dokładnie . Na rotawirusy nie szczepiłam, na pneumokoki zaszczepię przed pójściem dziecka do przedszkola . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 26.07.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 A ja szczepiłam na rota wirusy i pneumokoki A teraz się głęboko zastanawiam czy zaszczepić małą na ospę (od września idzie do przedszkola). Czy któraś z Was szczepiła maluchy na ospę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 26.07.2013 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Nesska, a masz może informację, czy ta szczepionka jest na całe życie? Na ospę bym zaszczepiła . To masakra jakaś sama mam dziurę na samym środku nosa po ospie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 26.07.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Ilonka z tym to różnie bywa, możliwe że po 10,15 latach trzeba będzie powtarzać. Ja nie chorowałam na ospę i nie wiem czy też nie powinnam się zaszczepić ;confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 26.07.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 A to ciekawe, bo pediatrzy (większość) zalecają żeby na ospę nie szczepić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 26.07.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Ja nie szczepiłam na nic dodatkowego Mimo, że starszy od 2 r.ż. chodził do przedszkola Ospę przechodził w wieku 4 lat, bez komplikacji Podobno lepiej przejść te choroby (ospa,różyczka) w wieku przedszkolno/szkolnym niż późniejszym Zwłaszcza u facetów komplikacje! Ps. U nas szczepią dodatkowo na ospę, ale jak dzieci do żłobka chodzą Później już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 26.07.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 A mój mnie absolutnie nie namawia, sama zapytałam o to i powiedział, że szczepionka na ospę jest bardzo łagodna i że można zaszczepić zwłaszcza, że każdy inaczej przechodzi ospę. Yoka a dlaczego nie zalecają tych szczepień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts