Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Famelia, mam nadzieję, że roślinom już nic nie grozi :roll: Narzeczony mnie pociesza, że na tym ciągłym deszczu przynajmniej nowo posadzone rośliny skorzystają :)

Jeżeli chodzi o podróż poślubną, marzyła nam się totalna egzotyka, Maroko na przykład (znaleźliśmy nawet piękny hotel w dobrej cenie), ale aż strach po tym, co się dzieje w Libii... Trochę się przestraszyliśmy :( Co do nasłonecznienia, to podejrzewam, że słońca będę miała aż nadto - nie wiem, jak zniosę 40-stopniowe upały :eek: - bo ja z tych stałocieplnych, najbardziej lubię temperaturę od 25 do... 25 stopni! Kilka kresek w dół czy w górę i już mi za zimno albo za ciepło :)

Takie było założenie - jedziemy się byczyć na plaży i jak znam życie, nosa z wody nie wystawię aż do zmierzchu :)

Ponieważ wczoraj zasadziłam miętę, naszła mnie nagła ochota na mojito :) Jako, że luby siedzi właśnie w sklepie (wysłałam go po pracy z listą zakupów, co by mieć trochę czasu na Muratora), szybko zadzwoniłam, żeby kupił koniecznie Sprite, ale okazało się, że stoi już przy kasie :( Uznałam, że nie warto zawracać głowy taką drobnostką i przemilczałam ją. 15 minut później narzeczony wrócił ze sklepu, a w jednej z reklamówek odkryłam Sprite właśnie!

Dodam tylko, że Sprite gości w naszej kuchni raz na kilka lat, więc nie wiem jakim cudem kupił go właśnie dzisiaj...

pysiaczek, Famelia, ja myślę :lol: - czyta w moich myślach nawet na odległość - choć troszeczkę trwało, zanim się nauczył, że przy okazji zakupów koniecznie, ale to koniecznie trzeba kupić czekoladę, jak się nie chce patrzeć w smutne oczy cały wieczór ;)

pysiaczek, może spróbuj zrobić mojito z wodą gazowaną i cukrem brązowym lub pudrem? Podobno prawdziwe mojito jest bez Sprita :yes:

Aha, ślub będziemy brali (data ostateczna) 22 lipca. A zaraz po ślubnym weekendzie ruszamy w podróż poślubną do Turcji :lol: (ukochany zafundował sobie taki podwójny prezent na 30. urodziny :))

Ilona jaki hotel w Turcji wybraliście na podróż poślubną? Pytam tak z ciekawości, bo w 2010 roku byłam w Turcji 16 raz i znam tam całe mnóstwo hoteli, więc może coś podpowiem. :)

Nemi, 16 raz :jawdrop: - widzę, że Ty stałą bywalczynią jesteś :) Gdybym wiedziała wcześniej, zgłosiłabym się po poradę, bo mieliśmy niemały problem z wyborem. Brat bardzo nalegał, żebyśmy wybrali się do Oludeniz, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na hotel Nashira w pobliżu miejscowości Titreyengol.

TTH Nashira Club? Jeśli tak hotel naprawdę b.fajny z przepysznym jedzonkiem. :) Ale to akurat w Turcji standard. Hotel kiedyś (jeszcze do ubiegłego roku) należał do sieci JOY, a to jest klasa sama w sobie. Jeśli jest to ten hotel, o którym myślę, to na pewno będziecie zadowoleni.

Co do podróżowania - ja to taka trochę maniaczka jestem - w Europie i najbliższej okolicy to mi jeszcze tylko 3 kraje zostały w których nie byłam. :) A Turcję i Egipt kocham bardzo - Turcję za jedzonko i niewielu naganiaczy, a do Egiptu latamy kilka razy w roku na nurkowanie.

Jedziecie na 7 czy na 14 dni? Macie w planach tylko plażowanie, czy jakieś zwiedzanie?

Oludeniz jest piękne widokowo (super laguna, najładniejsza w tej części świata), ale jeśli chodzi o hotele tam to taka średnia półka moim zdaniem. W każdym razie wszelkie porady turystyczne - służę pomocą. :)

Dziewczyny, ja tylko na momencik, bo ostatnio ciągle w biegu przedpołudniami :) nemi - podróżniczko z pasją ;) jedziemy na 14 dni, więc nie wyobrażam sobie cały ten czas przeleżeć na plaży - prawdopodobnie zdecydujemy się na jakieś wycieczki fakultatywne. Mogłabyś coś polecić? Propozycje hazeleyes1982 i pysiaczka już sobie zakodowałam :)

Co do Oludeniz, to właśnie ze względu na hotele (nie mogliśmy znaleźć żadnego ładnego, a ten jeden raz zależało nam na luksusie ;)) zrezygnowaliśmy z tej okolicy. Z chęcią polecimy tam innym razem :)