Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

U nas takie upały,że nie ma czym oddychać.Ja mam termin na jutro i juz nie wiem co robić żeby dzieciątko wygonić z brzucha (nie to,żebym byla wyrodną matką ;) ).Jest mi ciężko,gorąco i ledwo już chodzę a poza tym panicznie się boję porodu,wiec chcę miec go za soba.

Dziobeczku! Dobrze,że macie już zabieg za sobą,chociaż ta igła brzmi strasznie.

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gatitta - zastanawiałam się właśnie jak tam u Ciebie... :hug:

No nie dziwię Ci się, że chciała byś już być po... Na szkole rodzenia pouczyli, żeby w razie czego seksu sobie nie żałować, ale po utrzymać jeszcze "zawartość" przez pół godziny z zaciśniętymi nogami (o boże! na dzieciowym forum o takich rzeczach! :rolleyes:) bo to ponoć wpływa na ścianki szyjki...

I polecam Ci jeszcze maliny - wywołują skurcze podobnoż :yes:

gatitta, zaciskam mocno kciuki za pomyślny i szybki finał :yes:.

Daj koniecznie znać, jak już będzie po :yes: :hug:.

My właśnie jedziemy nad morze, a pogoda jak na złość deszczowa :rolleyes:. Nic to, i tak nie zamierzaliśmy plażować, a bawić będziemy się świetnie, w końcu to pierwsze wakacje Roberta :).

Ale Wam zazdroszczę morza i w ogole wakacji.Na pewno Robert bedzie się czul świetnie w tym klimacie.

Ja też chce nad morze... gdybym miała jeszcze czas to byśmy pojechali a tak wakacji w tym roku nie mamy.Filipkowi by się przydał zdrowy pobyt nad morzem bo ma zadatki na astmę.

Asiu!Liście z malin maja właściwości skurczowe a nie owoce.Próbowałam juz wszystkiego ale mala uparta jak mamusia ;) Trzeba mieć nadzieje ze to moze dziś :)

A to ciekawe, bo pediatrzy (większość) zalecają żeby na ospę nie szczepić :no:.

dokładnie, moi znajomi lekarze mówią, że jesli dziecko nie złapie ospy do 10 lat to mozna rozważyć szczepienie, wcześniej nie... mók Mąż przechodził ospę po 30 ce razem z naszym synkiem i to była masakra...strasznie cięzko było...

Ilonko, bawcie się dobrze. a ja dalej donosze: dziecko po zabiegu zasnęło samo bez płączu, spał ładnie, a dziś wręcz piszczy z radości. Nie widzę śladu urazu ;) Polecam więc niezdecydowanym zabieg w 100 %. Jeśli u was wymyślają cuda typu, 11oo zł , narkoza czy wypraszanie rodziców to polecam :Kraków, przychodnia Medicina na ull. Grzegórzeckiej 67 C, pani doktor Tętnowska. Zabieg 200 zł, 5 minut i po problemie :)

gatitta - liście nie liście, mi po owocach też się brzuch namiętnie stawiać zaczął :yes: i czytałam, żeby ogólnie w ciąży lepiej nie jeść, bo wywołują skurcze. A na sam finał to na pewno nie zaszkodzą :p Daj znać jak się będziesz zawijać do szpitala - będziemy 3mać kciuki jeszcze mocniej! :yes:

dziobeczek1 - to super, że macie problem z głowy :wave:

Ja nie widzę potrzeby szczepienia na ospę. Lepiej przejść i mieć z głowy. Nie wiem jakie skutki ma późne przechodzenie ospy u chłopców (bo coś Ilonka wpsominała, że to gorzej...?), ale wiem, że jak moje 3 letnie dziecko ostatnio przyniosło mi ospę z przedszkola to w ciąży mogłam odetchnąć sobie z ulgą, bo ja już ospę w dzieciństwie miałam. A jakbym była po szczepieniu, to bym siedziała jak na szpilkach: "złapie mnie czy mnie nie złapie?". A mój Zuzełek był przy tej ospie taki dzielny, że aż się nadziwić nie mogłam :jawdrop: 2 dni lekkiej gorączki, w ogóle się nie drapała, a wręcz chodziła dumna jak paw, że jest teraz prawdziwą biedroneczką! :lol2: :rotfl:

U nas takie upały,że nie ma czym oddychać.Ja mam termin na jutro i juz nie wiem co robić żeby dzieciątko wygonić z brzucha (nie to,żebym byla wyrodną matką ;) ). Jest mi ciężko,gorąco i ledwo już chodzę a poza tym panicznie się boję porodu,wiec chcę miec go za soba.

gatitta - współczuję chodzenia z brzuszkiem w takie upały :hug: 3xS wypróbowałaś??

Na szkole rodzenia pouczyli, żeby w razie czego seksu sobie nie żałować, ale po utrzymać jeszcze "zawartość" przez pół godziny z zaciśniętymi nogami (o boże! na dzieciowym forum o takich rzeczach! :rolleyes:) bo to ponoć wpływa na ścianki szyjki...

:rotfl:

Dziewczyny, ja mam pytanie z innej beczki. Czy, planując ciążę, stosowałyście testy owulacyjne?

Ja próbowałam, ale mam PCOS więc były u kant d... potłuc, bo wszystkie dodatnie :lol2:

Mąż przechodził ospę po 30 ce razem z naszym synkiem i to była masakra...strasznie cięzko było...

Anetka - jak mąż to przeżył? Długo chorował? Blizny jakieś zostały?

Ananek ja stosowałam testy owulacyjne, ale w sumie nam się szybko udało i bardziej ja wiedziałam, że mam akurat owulację niż test to pokazał ;)

Ilonko udanego wyjazdu! Oby pogoda Wam dopisała :yes:

Gatitta trzymam kciuki za to, żeby poród zaczął się lada chwila :yes: Moja Młoda była bardzo uparta i mimo 3xS, mycia okien, picia liści malin dopiero po 12dniach wykurzyli ją z brzucha ;)

Jakie 3xs? No bo chyba nie sex 3 razy dziennie?

Ja testów nie kupowałam,ale znałam swój cykl,bo przed ciążą rok prowadziłam kalendarz i łatwo mi było wyliczyć.Dodam,że wyliczałam córkę ,więc pilnowałam 'tych" dni podwójnie.Oczywiście z przymrużeniem oka wierzyłam w to,że płeć w ogóle da się zaplanować.Ale co szkodziło uwierzyć i próbować?

Edytowane przez gatitta

gatitta - spacer, sprzątanie, seks, ale może być i seks 3x dziennie :lol2:

A co synek będzie tak?? :rolleyes: Podobno dietą też można wpłynąć na płeć dziecka :wtf:

Córcia ma być :) Spacer jest codziennie,bo mam synka który chciałby całymi dniami jeździć rowerem a samego go na ulicę nie puszczamy. Sprzątanie i sex nic nie dają ;) Jak ktoś się stara o dzidziusia i czytał kiedykolwiek porady ludzi jak zaplanować płeć to wie jakie durnoty ludzie wypisują (np.jak chcesz syna to śpij z siekierą pod poduszką hehe).Ja się zdałam tylko na cykl i udało się,chociaż bez tych wyliczeń pewnie udałoby się szybciej.

Ananek, tak na szybko, ja zastosowalam raz i od razu się udało, ale u nas to kwestia przypadku :), bo wszystko miałam obliczone (test tylko potwierdził), staraliśmy się o dziewuszke, długo nic z tego nie wychodziło, więc kupiliśmy test, ale nie trzymalismy się obliczeń dotyczących dziewczynki i od razu trafiony zatopiony :) czyli wniosek taki, ze o chłopca łatwiej :)

Ja stosowałam testy owu przez kilka cykli, ale zajść w ciążę długo się nie udawało. Najlepiej chyba zapoznać się z NPR (naturalne planowanie rodziny). Obserwacja pomoże Ci lepiej rozpoznać dni płodne niż test. Co do planowania płci dziecka, to niestety nie jest z tym tak łatwo. Można niby zwiększyć szanse, ale wśród moich znajomych niestety ani razu się nie udało wstrzelić w pożądaną płeć (a dokładniej w dziewczynki).

Nam też się długo nie udawało,bo jak pilnujesz "tych" dni na dziewczynkę to albo jest dziewczynka albo nie ma ciąży wcale.Przyznam szczerze,ze gdyby to bylo moje pierwsze dziecko to bym nie miała nerwów do pilnowania i rozczarowań.A ze to drugie i ostatnie to próbowaliśmy chociaż też juz resztkami sił i nie powiem-wiele łez wylalam jak koleiny raz dostawałam okresu.Nie wiem jak długo bym jeszcze liczyła.Pewnie bym w końcu zrezygnowała.

Gość Ananek

O, kurde::jawdrop: to tak można planować? Jest jakaś zależność? Nie wiedziałam. Ja już drugi miesiąc bez anty. Obserwuję się, ale chyba to dość rozregulowane jest póki co, w dodatku cerę mam teraz jak nastolatka. Masakra jakaś.

Ilona, udanego urlopu i dobrej pogody!