Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dorko, takiego maluszka trudno zmierzyć, wszystko zależy też od osoby, która mierzy, u nas na przykład lekarz maksymalnie prostuje nóżkę, a jak mierzy pielęgniarka, to bardziej na oko (kładzie dziecko i prawie w ogóle nie prostuje nogi), nie wiadomo kto i jak mierzył po urodzeniu, często jest to po prostu wróżenie z fusów. Rózne są też sposoby przykładania miary do główki, jedni kładą główkę przy ścianie i od tej ściany mierzą, inni kładą przy ścianie, ale jak dziecko się przesunie 2 cm w dół (byłam świadkiem), to nikt się nie przejmuje i też mierzy od ściany, a nasz pediatra np. przykłada miarę z boku główki, czyli też bardziej na oko ;).

Gość Ananek
Zaraz tu będzie wysyp kolejnych ciężarówek. Wczoraj widziałam zdjęcie mojej siostrzenicy (moja siostra nie mieszka PL, więc na żywca oblukać nie mogę póki co), takie to maleństwo słodkie, że aż nie mogę się nazachwycać. :)

gatitta :wave::wave::wave:.

Myślałam o Tobie ostatnio i jak tylko zobaczyłam na głównej, że napisałaś, wiedziałam, o co chodzi :yes:.

Gratulacje! :hug:

Jakie imię, jak duża?

Szybkiego powrotu do zdrówka :hug:, wiem, że to nic przyjemnego, ale lepiej, że nadal w szpitalu, niż gdyby wypisali i trzeba by jeździć na naświetlania :yes:.

Pamiętaj o fotce Maleńkiej, jak już będziecie w domku :).

Gatita, gratulacje!!! Zdrówka dla Was obu!!!

To po chłopakach, teraz mamy dziewczynki? U kogo następna?;)

Venuska, od poniedzialku? Wszystkiego naj!!! Ja też sierpniowa, tylko ja już panna;)

Dziewczynki, co do mierzenia, też się zdziwilam, ze Bartek tylko 1cm urósł do pierwszego szczepienia i z ciekawości sprawdziłam w książeczkach, jak to było u dziewczyn, i mlodsza w takim samym czasie urosła 0,5cm, a starsza... 4cm... Wszystko naprawdę zależy od sposobu mierzenia, bo przecież widać, że te nasze dzieci rosną:yes:

Aniu, (yokasiu), nie pamiętam, czy chwaliłam twojego kawalera, ale świetny jest!!!:hug: