dorkota 09.08.2013 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Pysiu, ja sama nie mierzyłam, zmierzyli go po urodzeniu i podczas szczepienia w 2 m-cu. I wyszło, ze urósł o 1cm, a ja widzę że już ubranka rozm. 62 są na niego za małe. Pewnie, mierzyli go inaczej, tak jak pisze Yokasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 09.08.2013 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Dorko, takiego maluszka trudno zmierzyć, wszystko zależy też od osoby, która mierzy, u nas na przykład lekarz maksymalnie prostuje nóżkę, a jak mierzy pielęgniarka, to bardziej na oko (kładzie dziecko i prawie w ogóle nie prostuje nogi), nie wiadomo kto i jak mierzył po urodzeniu, często jest to po prostu wróżenie z fusów. Rózne są też sposoby przykładania miary do główki, jedni kładą główkę przy ścianie i od tej ściany mierzą, inni kładą przy ścianie, ale jak dziecko się przesunie 2 cm w dół (byłam świadkiem), to nikt się nie przejmuje i też mierzy od ściany, a nasz pediatra np. przykłada miarę z boku główki, czyli też bardziej na oko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 09.08.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Ananek gratulacje gadacie, gadacie potem pokazujecie że mi tu macica lekko drgać zaczyna chyba przestanę wchodzić, bo jak widzę te wasze upasione mordki bobasów to mam ochotę na własne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Ananek 09.08.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Venus, dzięki:hug: jest w tym coś, co piszesz. Ja od kiedy zaczęłam podczytywać Ilony wątek, a było to w okolicach ciążowo-porodowych, poczułam to coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 09.08.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 esz cholera i spełnią się życzenia teściów na małe tłuste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Ananek 09.08.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Zaraz tu będzie wysyp kolejnych ciężarówek. Wczoraj widziałam zdjęcie mojej siostrzenicy (moja siostra nie mieszka PL, więc na żywca oblukać nie mogę póki co), takie to maleństwo słodkie, że aż nie mogę się nazachwycać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 09.08.2013 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 na szczęście u mnie jeszcze nie ten etap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Ananek 09.08.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Venuska, a w jakim Ty wieku jesteś? Jeśli można spytać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 09.08.2013 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Venuska to jeszcze młodzież . 24 lata? Chyba tak albo coś koło tego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatitta 09.08.2013 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Hej!Wpadłam na moment pochwalić się,ze 3 sierpnia urodziłam córeczkę Poród w dwie godzinki,wspominam bardzo dobrze.Zszywanie natomiast koszmar.Tylko żółtaczkę mamy silna i wciąż jesteśmy w szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 09.08.2013 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 gatitta :wave:. Myślałam o Tobie ostatnio i jak tylko zobaczyłam na głównej, że napisałaś, wiedziałam, o co chodzi . Gratulacje! Jakie imię, jak duża? Szybkiego powrotu do zdrówka , wiem, że to nic przyjemnego, ale lepiej, że nadal w szpitalu, niż gdyby wypisali i trzeba by jeździć na naświetlania . Pamiętaj o fotce Maleńkiej, jak już będziecie w domku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 09.08.2013 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Gratulacje gatita! Ale jesteśmy blisko siebie - tylko 3 dni różnicy Zdjęcia też musisz karnie odbębnić czekamy na fotorelację, a ja idę zrzucać właśnie swoje szczęście z aparatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 09.08.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Gatita, gratulacje kochana! Zdrówka przede wszystkim i szybkiego powrotu do domu! Venus chyba rok albo dwa ode mnie młodsza? Ja mam 26. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkota 09.08.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 GRATULACJE gatitta!!!! Wszsytkiego dobrego dla Was obu dziewczynki, szybkiego powrotu do domku. I pokaż Malutką jak będziesz mogła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 09.08.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Gatita gratulacje 24 od poniedziałku ja wam dam młodzież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 09.08.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Przyszłam pomachać młodym mamuśkom:D Yokasiu...od poniedziałku minionego czy przyszłego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 09.08.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 24 od poniedziałku ja wam dam młodzież No dobra - niech będzie, że stara... MINIONEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkota 10.08.2013 03:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Dziewczynki, Ananek, Venus, dobrze radzę nie patrzcie na słodkie bobaski na zdjęciach, jeżeli myślicie o dziecku to mysi to być decyzja przemyślana. Dziecko to przede wszystkim człowiek, słodkim bobaskiem przestaje być zaraz po urodzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 10.08.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Gatita, gratulacje!!! Zdrówka dla Was obu!!! To po chłopakach, teraz mamy dziewczynki? U kogo następna? Venuska, od poniedzialku? Wszystkiego naj!!! Ja też sierpniowa, tylko ja już panna;) Dziewczynki, co do mierzenia, też się zdziwilam, ze Bartek tylko 1cm urósł do pierwszego szczepienia i z ciekawości sprawdziłam w książeczkach, jak to było u dziewczyn, i mlodsza w takim samym czasie urosła 0,5cm, a starsza... 4cm... Wszystko naprawdę zależy od sposobu mierzenia, bo przecież widać, że te nasze dzieci rosną Aniu, (yokasiu), nie pamiętam, czy chwaliłam twojego kawalera, ale świetny jest!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobeczek1 10.08.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Ilonka, najlepsze życzonka dla Roberta przetrwałyśmy 4 miesiące, przetrwamy dalszą częśc pierwszego roczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts