nemi 06.04.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) Dziewczyny, ja tylko na momencik, bo ostatnio ciągle w biegu przedpołudniami nemi - podróżniczko z pasją jedziemy na 14 dni, więc nie wyobrażam sobie cały ten czas przeleżeć na plaży - prawdopodobnie zdecydujemy się na jakieś wycieczki fakultatywne. Mogłabyś coś polecić? Propozycje hazeleyes1982 i pysiaczka już sobie zakodowałam Co do Oludeniz, to właśnie ze względu na hotele (nie mogliśmy znaleźć żadnego ładnego, a ten jeden raz zależało nam na luksusie ) zrezygnowaliśmy z tej okolicy. Z chęcią polecimy tam innym razem Co do Kapadocji faktycznie fajne, ale wyprawa 10h autokarem w jedną stronę z Riwiery Tureckiej męczące niesamowicie, więc nad tym można się zastanowić. Generalnie ta wycieczka trwa 2 dni, a człowiek wraca tak wymęczony, że ma ochotę spać przez następne 2. Podziemne miasto naprawdę jest śliczne, ale jak dla mnie to zobaczyć to można raz i tyle. Trawertyny w Pamukkale faktycznie super, choć już dość mocno zniszczone. Właściwie co rok pojawia się pomysł zamknięcia ich dla ruchu turystycznego. Szkoda, bo zdjęcia stamtąd wychodzą świetne (wygląda jakby się stało na śniegu w stroju kąpielowym). Obok tarasów wapiennych jest basen termalny (Kleopatry), kąpiele polecam, ale warto zabrać jakieś butki do wody, bo na dnie zatopili jakieś kolumny i teraz wystają, i są dość ostre. Wyprawa na cały dzień - od Riwiery ok. 6h autokarkiem. Warto rozejrzeć się po lokalnych agencjach sprzedających takie wycieczki - często jest taniej nawet o 30-50% niż u rezydentów. Czasem robi się takie 2-dniowe wycieczki łącząc Pamukkale z Efezem. Niedaleko SIDE jest rzeka Manavgat, po której organizuje się raftingi, zwykle połączone ze zwiedzaniem antycznego Side, jakieś jeep safari, ale to takie półdniowe wyprawy. Aha - na Riwierę lepiej zabrać $ niż Euro. nemi, zazdroszczę Przy wyjazdach między sezonami lub w mniej popularnych terminach można takie wyjazdy kupić poniżej 1.500,00 / os. w 4-5* hotelu z all inclusive. Nurkowanie na miejscu grosze - wypłynięcie na M.Czerwone na snurkowanie (nurkowanie powierzchniowe z maską, rurką i płetwami - wystarczy, żeby zobaczyć wszystko co fajne - mureny, błazenki, małe rekiny, płaszczki i rafę) kosztuje jakieś 18$, zejście bardziej profesjonalne ze sprzętem i na większą głębokość ok. 30$, ale tego nie polecam dla amatorów. Najpierw kurs, potem zabawa, bo można sobie zrobić krzywdę. Ilona Agata przepraszam za off topic. Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez nemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 06.04.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Ale fajne podróżnicze off topiki:) doberek dziewczynki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 07.04.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Wiadomo, pojawił się temat na którego punkcie nemi jest mocno zakręcona i od razu balaganu narobiła. Ale ja już tak mam, więc nie gniewajcie się na mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 07.04.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 witam witam Turcja - świetny wybór, byliśmy w roku 2009 w Kemer w hotelu Daima Resort, hotel boski ale obsuga recepcji do wymiany....i tak napisałam w recenzji jaką zostawialiśmy my nie zwiedzaliśmy bo byłam z 8-mio mies dzieckiem wiec tylko przenosilismy sie z basenu nad basen na plaze i znowu na basen ale ogólnie polecam \ jakies 2 wycieczki zaliczylismy i tyle... nemi - teraz też planujesz wypad de Egiptu czy sie skończyła dobra passa ? a co do wesela latem - to chyba najlepszy okres, ja miałam w sierpniu i było super, nie wyobrażam sobie jakoś w inną pore roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 07.04.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 aha, co do kuchni którą wkleiłas.....wiesz która....ta szaro-bezowa miałas ją z konkretnej firmy wybraną czy tylko fotke w necie znalazłaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 07.04.2011 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 nemi, podróże to jeden z najbardziej fascynujących tematów (obok aranżacji wnętrz oczywiście ). queene, ta kuchnia w wątku o szarościach pochodzi z firmy, w której robiliśmy kuchnię - WFM - bardzo spodobały mi się te fronty, ale w rzeczywistości wyglądały ciut ciemniej niż na zdjęciu (i tego przeraził się narzeczony, a ja głupia - uległam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 07.04.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 nemi, podróże to jeden z najbardziej fascynujących tematów (obok aranżacji wnętrz oczywiście ). queene, ta kuchnia w wątku o szarościach pochodzi z firmy, w której robiliśmy kuchnię - WFM - bardzo spodobały mi się te fronty, ale w rzeczywistości wyglądały ciut ciemniej niż na zdjęciu (i tego przeraził się narzeczony, a ja głupia - uległam ) dziś kupiłabyś szarą kuchnie nie białą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 07.04.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 witam witam nemi - teraz też planujesz wypad de Egiptu czy sie skończyła dobra passa ? Oj straaaasznie chciałam (na następny tydzień jest super oferta do hotelu Jungle Aquapark albo Alf Leila Wa Leila - ok. 1600), ale moje Domowe Centrum Zarządzania Finansami (czyt. mąż) postawiło veto. Że niby ościeżnice trzeba wreszcie kupić i zapłacić ubezpieczenia samochodów (moim zdaniem kasa wyrzucona w błoto, ale podobne odczucia mam względem rachunków). Tak więc najbliższa wyprawa w maju. Dobre i to, bo później przez całe lato pracuję (z resztą w lato i tak bym tam nie pojechała, ale na taką Maderę np. już bym mogła). Ehh. Ciężkie jest życie jak się ma tylko 26 dni urlopu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 07.04.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 nemi niedobrego masz męża, rachunki ważniejsze od twojego dobrgo samopoczucia, nie ładnie, oni zawsze muszą sprowadzić na ziemię!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 07.04.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 nemi niedobrego masz męża, rachunki ważniejsze od twojego dobrgo samopoczucia, nie ładnie, oni zawsze muszą sprowadzić na ziemię!!!!!!!! No dokładnie. Zdecydowanie przyjemności powinny być ponad przykrą koniecznością. Po co mi był ten mąż??? Ilonka może Ty się jeszcze zastanów, co? Wykonaj rachunek zysków i strat, i w ogóle. Co prawda, gdybym mogła w pełni realizować siebie mieszkalibyśmy pod mostem, a jak nie to już na pewno bez prądu, wody, telefonu, internetu i niewiadomo czego jeszcze, ale nemi byłaby happy. Ehh - patrząc na to z tej perspektywy uważam, że mąż to jednak przydatna instytucja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 07.04.2011 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Reni, może nie do końca szarą, bo chodziło mi o taki kolor: http://www.meblepiatek.pl/wp-content/uploads/2010/12/mirabelle.jpg http://n.com.pl/pl/pub/gallery/portfolio_35/miniature/mirabelle-polaranz-2.jpg Kuchnia była naszą pierwszą wnętrzarską decyzją, więc gdybyśmy wybrali fronty w takim kolorze (a ja baaardzo chciałam), to pewnie i wszystkie pozostałe wybory byłyby inne. Przede wszystkim ściany, jasne podłogi, itp. Narzeczony jednak nie cierpi "szaraczków" (jak to pogardliwie nazywa), a ja nie rozumiem - DLACZEGO??? nemi - może masz rację? Ciężko czasami z tymi facetami bywa, zwłaszcza jak sobie przypomnę, ile świetnych pomysłów hamują Zazdroszczę kobietom, których mężczyźni machną ręką: "A rób sobie, co chcesz". Mój się wtrąca do wszystkiego, nawet do sukienki ślubnej (byście widziały, co się działo, jak mu wspomniałam, że marzę o zwiewnej w stylu empire ) - no i musiałam ulec - mam bezę pełną tiulu, ale wolałam nie ryzykować (jeszcze by uciekł sprzed ołtarza ). Czasami się zastanawiam, jak my ze sobą wytrzymujemy, skoro mamy tak zupełnie różne gusta (i wnętrzarskie, i muzyczne, i ubraniowe - on np. ubiera się elegancko w marynarki, koszule, a ja to najchętniej biegałabym w trampkach, bo ponad wszystko cenię wygodę) - to chyba musi być miłość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 07.04.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 To na pewno miłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 07.04.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 to chyba musi być miłość? oczywiście że tak, ta kuchnia też ladna, i widziałam ją takze w wfm ale ja myślałam tylko o białej, Ilonko błagam pokaż suknię, napewno gdzieś ją masz na kimś na zdjęciu no albo na sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 07.04.2011 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 (edytowane) W sumie bałam się pokazywać, po pierwsze ze względu na krytykę (jest tak typowo ślubna, że aż banalna ), po drugie narzeczony do teraz myśli, że postawiłam na swoim i będzie empire. Ta sukienka ma być taką małą niespodzianką przy ołtarzu, ale przecież tu nie zagląda, więc co tam! Edytowane 15 Kwietnia 2011 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 07.04.2011 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Może przy okazji zapytam, jaką fryzurę byście do tej sukienki widziały? Ja marzyłam zawsze o rozpuszczonych włosach i delikatnych lokach, ale boję się, że do tej sukienki będą wyglądać zbyt "bogato" no i biżuteria - nie chcę przesadzić i zastanawiam się, co wybrać: kolczyki czy naszyjnik? Jedno i drugie raczej odpada, bo wyglądałabym jak choinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 07.04.2011 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 no robi wrażenie, wiedząc jak mniej więcej wyglądasz , będzie cudnie,jest przedewszystkim dosyć skromna jak na te ozdoby, taka z umiarem bym powiedziała, jakie dodatki planujesz? Ilonko zapraszam do mnie bo potrzebuje pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 07.04.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 ja jestem za kolczykami, a fryzura, mnie się podobaja koki luzno upięte z tyłu glowy ale dosyc nisko, a czadowo jak przechodzi troszkę na bok, rozpuszczone są ładne tylko w kosciele a potem wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 07.04.2011 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 No to Reni w tym punkcie zgadzam się z Tobą całkowicie - do tej sukienki też widzę tylko i wyłącznie jakiegoś luźnego koka, jak najbardziej naturalne upięcie, żadne tapiry, ciasno związane włosy Przestylizowane włosy odpadają, bo sukienka sama w sobie jest odrobinę "przestylizowana" i wyjdzie z tego ślubny kicz. I też widzę tu kolczyki i pusto przy dekolcie, bo tam są przecież te drobne kamyczki na górze sukienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 07.04.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Ilonko, po raz pierwszy u Ciebie dzień dobry mówię Piękna suknia. Taka delikatna, jak mgiełka, a jednocześnie góra pięknie ozdobiona. Ja chyba spróbowałabym, jak suknia wygląda z naszyjnikiem (coś jak na zdjęciu), żeby ramiona i dekolt nie były takie gołe (i dosłownie i w przenośni). Naszyjnik mógłby nawiązywać do zdobienia na sukni - taki sam kolor, albo nawet takie same kamyczki, jeśli udałoby się znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 07.04.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 ja też się witam chyba po raz pierwszy ja osobiście zaryzykowałabym delikatny cieniutki jak niteczka łańcuszek przy samej szyi i do tego delikaty wisiorek i kolczyki w tym samym stylu a suknia bardzo ładna co do fryzury to najlepiej spróbować kilka wersji niż potem źle się czuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts