Gość Ananek 10.08.2013 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) Gatita, gratulacje. dorkota, ja decyzję mam podjętą od jakiegoś czasu, na zdjęcia tak sobie po prostu patrzę i nie wiążę jednego z drugim, a to, że tu na forum są ładne dzieciaczki, to już insza inszość A propos ładnych bobasków - Ilonka, uściski dla Roberta w miesięcznicę smoleńsko-urodzinową. Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez Ananek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 10.08.2013 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Dzięki dziewczynki . dziobeczku, jak tam wprowadzanie stałych pokarmów? Nasz Robert to chyba jakiś kosmita . Na samym początku powinno się podawać 1-3 łyżeczki stałego pokarmu, żeby dziecko tylko posmakowało, a potem nakarmić mleczkiem. U nas nie wyszło . Jak Robert posmakował marchewkę, to nie było mowy, żeby trzy łyżeczki go zadowoliły, krzyczał, aż nie dostał więcej, a jak chciałam dać mleko, to wypychał smoka językiem. Poległam i właśnie zjadł cały słoiczek . Oczywiście było mu mało, więc już wiem, że trzeba podjechać na targ, kupić warzywa i robić większe porcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobeczek1 10.08.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Ilonka, ja właśnie gotuję marchewkę i dziś będzie pierwsza próba. Zoabczymy jak pójdzie. A Robert widzę żerty chłop że ho ho Ale, przynajmniej okazało się że jednak jest coś co jest w stanie odciągnąć uwagę Roberta od mleczka - marchewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 10.08.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 i oby sie to nie zmienilo...moja mala tez tak ochoczo zajadala wszystko co jej zaserwowalam...do jakiegos roczku...i od tamtej pory KATASTROFA! czasami zje zupe pomidorowa z hippa (zadnej innej!) zadnych ugotowanych warzyw pod zadna postacia (czy to zmiksowane, czy w kawaleczkach, czy w calosci)!...a tak to pozera jagody, maliny, borowki amerykanskie, porzeczki, kukurydze obje z kolby (??!!), bulki, rozne chrupaczki, jogurt naturalny, ser bialy, ryz i suchy makaron (oczywiscie nie wyszystko na raz) i raz - slownie jeden raz zjadla jajecznice... mleka modyfikowanego do picia tez nigdy nie chciala, dostaje tylko kaszke na mleku na sniadanie i kolacje - od poczatku lyzeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 10.08.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Yuka dziękuję Dorkota wiem i ja po macierzyństwie nie oczekuję że urodzę ślicznego różowego bobaska który będzie pięknie stękać i cały czas prezentować mi z radości pustkę w dziobie są blaski i cienie, ale blaski podobno takie że o cieniach się nie pamięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkota 10.08.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 ale blaski podobno takie że o cieniach się nie pamięta Oooj muszę przyznać rację, mogę narzekać ale na nic nie zamieniłabym małego, roześmianego pyśka Bartka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobeczek1 11.08.2013 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 cóż, u nas marchewka nie wywołała zachwytu. dziś kolejna próba, tym razem dam na głodniaka i po spaniu- wczoraj dziecko było zmęczone a tu nowe smaki dają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 11.08.2013 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 dziobeczku, na pewno zasmakuje , tylko potrzeba czasu. Nasz Robert zdecydowanie bardziej lubi marchewkę od kleiku, a kleik od mleka . Coś czuję, że to będzie mały żarłoczek, bo dotychczas mlekiem też nie gardził . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobeczek1 11.08.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Mikołaj lubi kaszkę na kolację- ryżowo kukurydzianą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 12.08.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Ilonka pokazuj mi tu małego Robusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 12.08.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 dodam tylko Robusia - głodomorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 12.08.2013 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Dziewczyny nie-ciężarówki, ale ciążę planujące (Venus, Ananek ): pamiętajcie, żeby uważać co się mówi, jak już dziecko w brzuchu, bo jakoś dziwnie się w moim otoczeniu składa, że co kto pomyślał, to się spełnia. Znajoma np. mówiła w ciąży, że chciałaby mieć żywe, radosne dziecko i teraz mała ma prawdziwego diabła za skórą, a rodzice są wykończeni bieganiem za nią . Ja nie wiem, czy ona ADHD przypadkiem nie ma - ale tak całkiem serio. Ja znowu życzyłam sobie dziecka, które będzie dużo spać i dużo jeść . No i (póki co) mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 12.08.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 hi hi, to ja chcę tylko zdrowe reszta wszystko jedno i tak poskromię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Ananek 12.08.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 O, to ja mam dłuższą listę marzeń: grzeczne ma być, zdrowe i jedzące. Mogłoby być jeszcze geniuszem - po mamusi - ale nie można przecież mieć wszystkiego, co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 12.08.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Ilonko Robercik sliczny super, ze tak ladnie rosnie i duzo spi moja babcia zawsze mowila - jak dziecko spi to rosnie a spokojny sen jest najbardziej potrzebny z kazdym tygodniem bedzie bardziej ciekawy swiata i tego snu bedzie mniej, ale i tak ciesz sie ze swojego skarbusia a Ty pieknie wygladasz i taka mlodziutka jestes (ja tu nie mam chyba co szukac ) Yokasta Antos tez cudny az serce sie raduje, jak patrze, jakie sliczne dzieci rosna i faktycznie nie widac na fotkach skazy, mam nadzieje, ze obecne leki przyniosa szybka ulge i skora sie ladnie zagoi !!! no oboje slodziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 12.08.2013 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Słonko, a może trzecie? Ponoć to dobrze odmładza "Staruszko" hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 12.08.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Słonko, a może trzecie? Ponoć to dobrze odmładza "Staruszko" hihi No paskuda jedna sie uczepila Mnie odmlodzilo drugie dziecko i wystarczy teraz z wielu powodow juz nie wskazane, poza tym moja dwojeczka to akurat te skarby, o ktorych marzylam i wiecej nie trzeba zawsze sie modle o dzieci dla tych, ktorzy dlugo sie staraja i nie moga - tak juz mam, nawet gdy patrze na Wasze maluchy, tu na FM, to w myslach prosze o ten dar dla znajomych z mojego kregu staruszka nie jestem i abslolutnie sie nie czuje, aczkolwiek niedawno dowiedzialam sie o znajomych z podstawowki, ktorzy zostana dziadkami .... I nie powiem - lekko sie zastanowilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 12.08.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 dżołk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 13.08.2013 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Ilonko co ja czytam Robertowi posmakowala marcheweczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 13.08.2013 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Tak - jestem dumna jak paw. I ziemniaczek z masełkiem - dziadki go nakarmiły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts