yokasta 26.08.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 VEN, ja raczej w sensie ze yorki gupie sa, a kot mega inteligentny. Przynajmniej moj . nie zamienilabym go na zadnego psa ale kiedys pewnie i psa bedziemy mieli - moze. Eh tesknie za Lolusia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.08.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Yokasiu ja tęsknie codziennie o 14, niecierpliwię się kiedy już wejdę i Fionka przywita nas przy drzwiach, młody rozciągnie się na przejściu w salonie i zacznie mleszczeć z tęsknoty jakby go ze skóry obdzierali, po czym nie da się dotknąć dopóki nie zaprowadzi do pustych misek. Ja je uwielbiam, kocham i nie oddam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 26.08.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 a pies poza tym że jest kochany to nie ma dla mnie żadnych innych pozytywów O nie! oburzam się Mój Maniek jest taki głupi, że jak się na to patrzy to aż śmiech ogarnia - czyli jest jakiś pozytyw... Dzisiaj np. coś mu się w krajobrazie nie zgadzało, a tym UFO - obiektem byłam ja! Chciał przychojraczyć i mnie obszczekać, ale ja go też obszczekałam, a jak ruszyłam w jego stronę to zaczął uciekać z piskiem - jakby go ktoś kijem okładał na oślep A Karolek z kolei posłuży mi do obalenia drugiej Twojej tezy o jedzeniu. Wprawdzie nie zjadł by mnie po śmierci (tak w ciemno obstawiam i co raczej mnie cieszy niż nie), ale zdecydowanie zrekompensował by sobie brak jedzenia jakimś substytutem, względem substytutką . Ma już na swoim koncie kilka żołądkowych trofeów: - zabawek połykanych w całości, - sporego płata prasowanej skóry, - 1 kg michałków razem z papierkami, - ziarna kawy co się komuś rozsypała na podłodze - zjadł ile mu się udało dzięki zasadzie "kto pierwszy ten lepszy" - 48 h chłopak potem oka nie zmrużył tylko chodził. Chodził na okrągło po naszym małym 45 - metrowym mieszkanku - jedno trofeum z pompą nawet wylądowało na stole operacyjnym, razem z nim oczywiście , bo mu się jakąś kolbą kukurydzy jelitko zatkało (ja mu kolby do jedzenia nie dawałam!) Napisałam ja - psiara! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.08.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Asia dla mnie koty są lepsze (kociara) dla Ciebie psy (boś psiara), nie przerzucajmy się ja przyjmuję do wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 26.08.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Fakt Yorki są głupie (i robią strasznie dużo hałasu) i jakbym miała wybierać między yorkiem a kotem to wzięła bym kota. Wczoraj zawitał do nas pies sąsiadów, taki słodki szczeniaczek- ciapowaty strasznie jeszcze i tak mi się zatęskniło za zwierzaczkiem w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.08.2013 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 zwierzaczki są fajne a ja yorki lubię (mam 2 w bliskiej rodzinie i często razem je widuję). Trochę hałasują ale jak mówię Milka, Lila nie wolno szczekać to tak ładnie proszą żeby piłeczkę im porzucać gorzej jak z tą piłeczką molestowały mnie przy rannych czynnościach w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobeczek1 27.08.2013 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 ale się ZOO zrobiło...ja zwierzęta lubię, ale teraz przy dziecku cieszę się że ich nie mam, bo to tylko dodatkowy obowiązek. i sierśc wszędzie wrrrr Ilonka, mój drzemkę 3 h ma od wielkiego dzwonu. do tej pory przebudza się zawsze po 30 min i muszę go dalej ululać. pory drzemek podobne ale co z tego skoro raz śpi 30 min, a raz 1,5 h a czasem i 3 h? W nockach też bez zmian 20-do ok 2-3 na papu i ok 6 pobudka... czekam aż wreszcie zacznie spać jak człowiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 27.08.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Dziobeczek, a ja odwrotnie, mysle ze przy dziecku wlasnie zwierze powinno byc. No i kot jest prawie bezobslugowy . Moj mlody sie teraz w nocy budzi co godzine, a ja czekam na zeby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.08.2013 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 chyba na kasownik do biletów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 27.08.2013 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Cha! Bo ja również jak dziobeczek zwierza sobie teraz nie wyobrażam . Mam aż nadto roboty przy dziecku i mężu . Yorki oraz koty lubię . Co nie zmienia faktu, że yorki są głupiutkie (jak wszystkie małe pieski, choć przecież są takie rozkoszne), a koty niezależne, za co właśnie je lubię . No to ja już na Roberta nie narzekam . Śpi od 21 do 5-6 . Potem ma (zazwyczaj ) dwie drzemki po 2 godz. i dwie trwające 1 godz. Ostatnią najbardziej lubi na spacerze . Ogólnie bez drzemki wytrzymuje maks. 2 godziny. dziobeczku, a Mikołaj drzemki odbywa przy Tobie (w salonie tętniącym życiem ) czy gdzieś w oddali? U nas bardzo pomogło odkładanie w ciągu dnia do łóżeczka w wyciszonym pokoju, wcześniej Robert spał, gdzie popadnie i spał po 15 minut (maks. 45 minut). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 27.08.2013 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 hellol:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 27.08.2013 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Ilona, i u nas przerwa maks 2h bez drzemki, w nocy mamy masakre dosłownie, nie narzekaj, prawda . Justynka, dokładnie tak! Kolejność najlepsza jest: najpierw zwierze, potem dziecko wtedy zwierzę jest w standardzie prac domowych a tak naprawdę to kuwetę opróżnia mąż, a ja kota wyczesuje i obcinam pazurki raz na jakis czas wieczorem i rano ja lub mąż dajemy jeść co trwa....niech pomyślę.....nie dłużej niż 20 sekund . Wyprowadzać na siusiu nie trzeba, a ma kto kolana grzać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 27.08.2013 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 o rety wracam prawie po roku i tu same zmiany ...Gartulacje Ilona syneczka no i jakie tematy ...dobrze ze zajrzałam do Ciebie ...jest gdzie wygadać się na temat dziecka, męża, psa hahha buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 27.08.2013 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 A jakbyś chciała włosy, torebki, zakupy, wnętrza, sex, związki, rozwody i śluby, psy, koty i wieeeele innych to udaj sie do Venuski . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 27.08.2013 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 dagunia . Gdzieś Ty była, jak Cię nie było? U mnie wątek już nie budowlany, a dzieciowy . Helloł Reni i classic , bo się gapa nie przywitałam . Muszę iść gotować obiad . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 27.08.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Co dobrego gotujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.08.2013 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Yokasia no fakt, zapraszam na opowieści dziwnej treści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 27.08.2013 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Chilli con carne - czyli składniki do jednego gara na dwie godziny i mogę zająć się czymś innym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 27.08.2013 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Ja wczoraj robiłam makaron ze szpinakiem i mascarpone pycha Jak szpinaku nie lubię tak tym zajadam się ze smakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 27.08.2013 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Daj przepis Nesska - ja uwielbiam każdy ze składników osobno, więc pewnie razem niebo w gębie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts