Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Guza to najlepiej masłem posmarować :)

Z tym pilnowaniem dzieci i zabezpieczaniem, to jest tak, że jedno dziecko raz upadnie i będzie uważało, a inne co chwilę sobie paluszki przycina i nic się nie uczy.

Moje dziecię raz jeden z kanapy spadło i już wie, że do krawędzi podchodzi sie tylko tyłem, a po kanapie się nie skacze.

Koleżanki syn kilka razy górą wyszedł z łóżeczka:eek: i nadal to robi, co kończ się oczywiście upadkiem. Nie zgadzam się z tym, że jak sobie raz przytrzaśnie paluszki to się nauczy.... ten egzemplarz na pewno nie....:rolleyes:

Teren trzeba jak najbardziej do potrzeb tego małego człowieka dostosować. Nie mam na myśli chowania wszystkiego, stosowania masy zabezpieczeń. Ale chociaż z dolnych szuflad powyciągać szkło, zabezpieczyć chemię, schody....:rolleyes: NIe każde dziecko rozumie ten ciąg przyczynowo - skutkowy ;)

Ilonka - genialny ten Twój blog. Jestem zachwycona. Strasznie mądra z Ciebie Kobitka i bardzo dzielna:hug:

A piszesz doskonale - lekko, dowcipnie, masz świetne porównania i trafne odniesienia. Super. Od razu wychodzi Twoje wykształcenie :) Super, że wpadłaś na ten pomysł. Widać, że masz bardzo dużo do przekazania światu.

Jestem Twoją fanką:hug:

O cenzurze nic nie dostałam? Nie wiem dlaczego?

A cenzura wiadomo, nie będę tam puszczać wszystkiego :). Mój blog, moja sprawa :wiggle:, po wolność słowa można iść gdzie indziej :p.

Tak naprawdę trzech postów nie puściłam (od dwóch osób) w całej swojej blogerskiej karierze, ale były delikatnie mówiąc... obraźliwe. Jeden z perspektywy czasu widzę, że był do przełknięcia, ale drugi i trzeci :sick::jawdrop:.

Ilonka, moich dalej nie ma :( ani jednego buuu.

Napiszę Ci tutaj. Ja miałam robione USG przed porodem :yes: sprawdzane ułożenie dziecka, poziom wód płodowych. Do tego KTG już przed samym porodem itd. O cc zdecydował lekarz natychmiast po tym jak zeszła kroplówka z oxytocyny i nie było postępu. Wtedy byłam zła, zdruzgotana nawet bo na sali operacyjnej nie było ze mną męża. Teraz jestem wdzięczna za operację mimo, że wiązała się z okropnym bólem, cierpieniem. Nie wiem jak będzie przy kolejnym dziecku ale niezależnie od tego - będę się bała. Jedno wiem, czy sn czy cc - zażądam żeby mąż był ze mną i trzymał mnie za rękę. Żeby mógł przytulić nasze dziecko po porodzie. I żałuję, że czasu już nie cofnę bo Antoś po porodzie nie został utulony :(.

Edytowane przez yokasta

Dobrze, dobrze :). W takim razie cierpliwie czekam. Sama zastanawiam się nad zabudową, ale mam niewielką łazienkę i boję się, że efekt będzie nieciekawy. Szkoda, że nie pomyślałam o tym na etapie projektowania. Stałaby sobie teraz spokojnie pod blatem, a ja nie musiałabym zachodzić w głowę co zrobić. W efekcie mam długi blat z szafką na wszystkie przydasie łazienkowe i "stracha na wróble". :bash:

Matura... :rolleyes:

No kurcze, yokasta, nie wiem o co chodzi. Z ręką na sercu, dzisiaj zamieściłam wszystko, co przyszło. Sprawdzałam w komputerze, komórce, wszędzie, prawie pod stołem - nic nie ma.

gajzo, my też mamy maleńką łazienkę - 2 m2 na 2,5 m2 - łazienka się pomniejszyła, ale warto było, bo tak jak piszesz, taka pralka to tylko strach na wróble :sick:.