Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

No stolarz polecony i sprawdzony. Brat testował kilku w okolicy, więc miałam już przetartą drogę :) Wykonanie naprawdę perfekcyjne, do niczego nie można się przyczepić - dopóki nie zobaczyłam mebli tej firmy, też nie wierzyłam w robotę stolarzy, a tak to chyba również wiatrołap u niego zamówimy i meble do gabinetu :) Cenę podam na priv.

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

queene, za bardzo odbijają się na tle ciemnej deski. Potrzebujemy ciemnych, ale kosztowało nas to 350 zł (z panelem do sterowania ogrzewaniem podłogowym wyszłoby jakieś 950 zł), co wydało nam się absurdem, więc szukamy sposobów, jak tą cenę obejść (zakupić same osłonki lub przemalować kontakty, które mamy).

Cel szczytny, bo za zaoszczędzone pieniądze zamierzam kupić nowe buty :D

wiecie co....ja to juz zapomniałam jak wyglądają centra handlowe w moim mieście...

śledzę mode z Avanti albo z InStyle ale sama nie chodze....w maju mam komunie syna i musze iść coś kupić bo ostatnio to tylko składy budowlane odwiedzam często i chętnie :)

kupiłam sobie już żółte czółenka zamszowe takie z odkrytymi palcami z Venezii...musze coś do tego dobrac, tylko nie wiem czy wypada tak kolorowo wystąpic w kościele :)

wiecie co....ja to juz zapomniałam jak wyglądają centra handlowe w moim mieście...

śledzę mode z Avanti albo z InStyle ale sama nie chodze....w maju mam komunie syna i musze iść coś kupić bo ostatnio to tylko składy budowlane odwiedzam często i chętnie :)

kupiłam sobie już żółte czółenka zamszowe takie z odkrytymi palcami z Venezii...musze coś do tego dobrac, tylko nie wiem czy wypada tak kolorowo wystąpic w kościele :)

Ja właśnie wczoraj pisałam na innym wątku, że od września nie byłam na zakupach ubraniowych :) A co do soczystych kolorów - jak najbardziej, są przecież modne tej wiosny, poza tym uważam, że nie wypada to mieć dużych dekoltów w kościele :yes:

pysiaczek, dziękuję :) za miłe słowa i wsparcie :)

Ilonko, piękne wyglądają Twoje mebelki! Sama też myślałam, żeby mi stolarz zrobił, ale obawiałam się, że wyjdą nie tak (niestey nie mam sprawdzonego stolarza). Ale Twoje - rewelacja!

P.S.

Butki mi się też podobają. A co do ślubnych - patrzyłaś na buty art di roma? ja miałam z tej firmy na swoim ślubie - są rewelacyjne. Całe wesele w nich przetańczyłam :) (z lini Victoria)

Dziękuję dziewczyny :)

Tak, jak pisze naberia, meble na zamówienie to zawsze spore ryzyko - dlatego tak długo woziliśmy się z realizacją naszego pomysłu. Najpierw poszukiwanie po sklepach, bo to jednak bezpieczniej - widzisz, co bierzesz ;)

Obiecane Reni zdjęcia ściany z tv za dnia:

http://img709.imageshack.us/img709/3669/pict0687.jpg

W razie gości na dole można przesunąć tą białą część i ukazać zamiast nieatrakcyjnego sprzętu jakieś ozdóbki, które postawię na półkach w drugiej części.

Tv do wymiany, bo okazało się trochę za małe jak na mój gust no i chcę takie z mniejszą ramką, ale to już po wszystkim, bo na razie to zbędny wydatek.

naberia, arti di roma nie znam, nie widziałam, ale poszukam - dzięki za radę :)

Venus, mi ta kanapa też coraz mniej się podoba, ale nie chodzi o kształt, a kolor i związaną z tym uciążliwość sprzątania ;)

Ilonka fajowa ta ścianka, teraz dopiero widzę o co w niej biega, jednym cię zmartwię, nie lepiej było zrobić te gniazdka obok tego sprzętu po prawej, tak byłoby ukryte i problem z głowy

zobaczyłam teraz ze z boku na ścianie też masz światło i chyba tam bym zrobiła te przełączniki

Edytowane przez reni1980

Venus_m, biała kanapa jest ok, o ile ktoś ma dużo czasu i cierpliwości - ja swoją czyszczę raz w tygodniu (szmatką zwilżoną wodą). Nie można na niej siadać w dżinsach (zostawiają przebarwienia) i ogólnie w ciemnym ubraniu (jak piżamka czy domowy dresik, to tylko w jasnym kolorze ;)).

pasie, dziękuję :) Ty chyba ostatnio trochę zapracowana jesteś? Czy po prostu oddychasz wiosną?

reni1980, te gniazdka to nie nasza sprawka - wyjechaliśmy na wakacje i tak nam je zamontowali :mad: Są bezużyteczne, bo zażądaliśmy stanowczo gniazdek u dołu ściany z tv i właśnie tam, za tą przesuwaną jasną płytą, jest podłączony cały sprzęt. A te z boku to nie wiem, dlaczego zostawili - nie dopilnowaliśmy w trakcie malowania, ale mamy zamiar w najbliższym czasie po prostu je usunąć :yes:

Mamy wiele takich kontaktów bez sensu, bo narzeczony miał rozrysować: co, gdzie i jak (w tą jedną sprawę nie chciałam się mieszać), czego nie zrobił i developer zamontował gdzie się dało, żeby nie było pretensji z naszej strony. Właśnie się o to pokłóciliśmy, hehe ;)

Ilonka dzieki za info, moje plany na białą kanapę odpłynęły chyba już bezpowrotnie :( No trudno. Kontakty faktycznie w tym miejscu może i nie są jakoś szczególnie potrzebne, ale nie lepiej kupić poprostu jakieś ładne ramki i wtopić je w całość niż zawracać sobie głowę likwidacją? :)

Venus_m, kontakty muszą być usunięte i już. Planuję jeszcze usunąć jedne przy schodach, w kuchni i sypialni, więc babrania trochę będzie, ale w takiej ilości na pewno nie mogą zostać na widoku - pokuta dla narzeczonego, że nie dopilnował na czas tego, o co wszyscy go prosili :yes: A przyciski na tym ciemnym panelu do tv lada dzień również zostaną zmienione na ciemne :yes: