Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

queene, przykro mi :( Coś poważnego? Mam nadzieję, że wszystko się ułoży w najbliższym czasie i wszystkie choróbska przepędzicie w siną dal :hug:

reni1980, no niestety, ja dzisiaj dzielnie do wieczora walczyłam z generalnymi porządkami (żadna niesprzątnięta szuflada się nie uchowała, wymiotłam nawet ścieżkę przed domem), ale święta spędzamy jednak poza domem :yes: Moi rodzice stwierdzili, że nie będę potrafiła przygotować żadnego posiłku i zaprosili nas do siebie (dla nich chyba zawsze będę miała pięć lat), a rodzice narzeczonego nie chcieli przyjechać, bo to dla nich trochę daleko :( Pewnie dlatego założyłam wątek na Muratorze - żeby mieć komu pokazywać te wnętrza :yes:

aneta s, dziękuję - słodkie te kurczaczki :)

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

queene, przykro mi :( Coś poważnego? Mam nadzieję, że wszystko się ułoży w najbliższym czasie i wszystkie choróbska przepędzicie w siną dal :hug:

było bardzo poważnie (nie podejrzewałam że 2,5 letnie dziecko może mieć zapalenie wyrostka ) ale mała już z tego wychodzi

my też zwykle święta mieliśmy wyjazdowe, w tym roku jestesmy sami u siebie....a Boże Narodzenie chce juz zrobic w nowym "u siebie" i zaprosić całą rodzine na wigilie

queene, nawet sobie nie wyobrażam, co musieliście czuć :( Cierpienie bliskiej osoby zawsze boli, a gdy dotyczy ono małego, delikatnego i bezbronnego dziecka, staje się nie do zniesienia :( Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia i pełni sił :hug:

pasie, dziękuję :) nawzajem, ale to już pisałam u Ciebie :yes:

rere79, ja też mam taką nadzieję, bo brakuje mi nowych wątków, a Twój na pewno będzie jednym z lepszych, skoro tak wcześnie rozpoczęłaś przygotowania do wykańczania/urządzania się :yes: Możesz zdradzić pokrótce, jaki domek planujecie i jaki styl jest Ci szczególnie bliski?

Venus_m, zajrzałam oczywiście na Planetę designu i faktycznie są tam podobne wazony, ale ich cena jest już mniej przyjazna :( Moje dwa były w cenie tego jednego, a na jednym u mnie na pewno się nie skończy, więc muszę jeszcze raz przemyśleć temat :yes:

Dziewczyny, poszukuję abstrakcyjnego obrazu/reprodukcji nad kanapę (która ma 3 metry długości, więc dobrze, jakby obraz miał nie mniej niż 1,20) - zależy mi na jasnych kolorach z amarantową/ciemnoróżową plamą/plamami. Jakby coś, kiedyś, gdzieś obiło się Wam o uszy/"oczy", to wiecie, komu o tym napisać ;) z góry dziękuję :)

Ilonko, ja mam nadzieję, że wyjdzie dobrze. Wkońcu uczę się od najlepszych ;). Dom chciałabym wybudować w stylu współczesnej "stodoły". Jest parę domków na FM, które mi się bardzo podobają, m.in. dom mazo czy Spirei. Jeśli chodzi o wnętrza, lubię minimalizm, ale ciągnie mnie też do loftów. Kolory to napewno szarości i biel. Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo oprócz mojego widzimisię jest jeszcze widzimisię męża, które nie koniecznie pokrywa się z moimi wizjami ;). Będzie duuużo kompromisów, ale są też rzeczy, z których nie zrezygnuję :no: Edytowane przez rere79

Rere, kompromisy - coś o tym wiem :bash: Ja również lubię nowoczesny, minimalistyczny styl. Dodatkowo - podobnie jak Ty - zawsze podziwiałam surowy, loftowy look - duże przestrzenie, szarości, beton :yes: Mój narzeczony natomiast wprost przeciwnie - zanim mnie poznał, marzył mu się mały domek w stylu angielskim - winorośl, cegiełka, biała stolarka na zewnątrz, a w środku to już sielsko-anielsko (z ząbkami czosnku i ususzonymi warkoczami grzybów w drewnianej kuchni). Ja bym tego nie zniosła, więc poszedł mi na rękę, ale ja również musiałam się wyrzec zimnych kolorów, szarości właśnie, pobielanej podłogi, cegły i betonu wewnątrz, surowości oraz wielu, wielu innych pomysłów, o których teraz już nawet nie warto myśleć :) Także jestem ciekawa, jak z tym kompromisem wyjdzie u Was :)

Również myślałam, żeby namalować ten obraz samodzielnie, przynajmniej kolory byłyby takie, jak mi się marzą (i pasują do wnętrza) i rozmiar idealny, ale boję się, że poza tym wyglądałoby to jak amatorszczyzna :(

Sielsko- anielskie domki świetnie urządzone mogę podziwiać, ale zamieszkać nigdy. Nie czułabym się tam dobrze ;) My z mężem aż takiej rozbieżności w stylach nie mamy, ale nie pała miłością do stodółek i szarości. Beton jest wstanie zaakceptować tylko na posadzce w garażu. No cóż, już dawno zaczełam mu pokazywać wnętrza bliskie memu sercu i powoli go oswajam ;) Może się przekona do nich i nie trzeba będzie iść na kompromisy.

Co do obrazu, kup sobie farby olejne, do tego pędzle różnej wielkości i małę płótno. Spróbuj swoich sił, a jak Ci się spodoba i poczujesz, że to jest to - do dzieła- maluj na płótnie docelowym ;)

Po dwóch dniach spędzonych na przeszukiwaniu internetu, zainspirowana obejrzanymi dziełami abstrakcyjnymi, postanowiłam sama spróbować, a co tam! Nie wydaje się to skomplikowane, w głowie mam już pomysł dopracowany w najmniejszych szczegółach, więc w piątek po pracy jadę po blejtramę i farby, żeby w majowy weekend zabrać się do dzieła. Najwyżej - nie wyjdzie i obraz zawiśnie w piwnicy ;) Po cichu dodam, że w przeszłości malowałam trochę na płótnie - co prawda nie abstrakcję i na pewno wyszłam już z wprawy, bo porzuciłam to hobby kilka lat temu, ale może odnajdę w sobie dawną pasję?

Po cichu dodam, że w przeszłości malowałam trochę na płótnie - co prawda nie abstrakcję i na pewno wyszłam już z wprawy, bo porzuciłam to hobby kilka lat temu, ale może odnajdę w sobie dawną pasję?

Ilonko no to o czym my gadamy. Jak znasz materię i masz pomysł na obraz to musi się to udać!!! Będzie piękna abstrakcja :D