Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam też nowego przyjaciela - kota sąsiadki - oj długo zabiegałam o jego względy, podkarmiałam najlepszą szynką wykradaną narzeczonemu i dzieliłam się z nim co rano mlekiem :) W końcu pozwolił się łaskawie pogłaskać - i od teraz nie odstępuje nas na krok. Nawet żartowałam sobie dzisiaj, że kot pewnie stoi za oknem i czeka, po czym wstałam po coś do kuchni, patrzę, a on faktycznie przez uchylone okno balkonowe próbuje wsadzić głowę do środka :lol2:

Ty przynajmniej wiesz czyj kot :)Do nas kilka dni temu przyleciał gołab pocztowy ( 3 obraczki w tym jedna czerwona to chyba z Rosji ;)) Na poczatku myślelismy ze jest wyczerpany wiec czekaliśmy aby nabrał sił i ruszył w dalsza droge .Widocznie zasmakowała mu karma królika (tylko to chciał jeść) bo nie wykazuje chęci opuszczenia naszego ogródka.Po południu zapakowałam go do auta i wywiozłam na inne osiedle to skubany wrócił po 10 min .

kakusek może w okolicy ktoś hoduje gołębie? Istnieje coś takiego jak Związek Hodowców Gołębi - może warto do nich zadzwonić i zapytać - bo jak ma obrączkę to pewnie czyjś. Teść mojej znajomej hodował kiedyś gołębie i mówił, że jak już się przyzwyczai to będzie wracał. Swoją drogą niektóre egzemplarze potrafią osiągać na wystawach dość wysokie ceny (ponoć nawet do kilku tys zł), więc komuś może na nim zależeć. :)

Ilonka jak stworzysz wersję nr 2 swojego obrazu to pokażesz, prawda?

nemi, na specjalne życzenie - druga wersja obrazu.

Zdecydowanie mniej różu ;)

Jak malowałam, miałam w głowie miasto-widmo, na zdjęciu natomiast - które zrobiłam po skończeniu - zobaczyłam wykres EKG :evil:

http://img861.imageshack.us/img861/4338/pict0711.jpg

I z bliska:

http://img64.imageshack.us/img64/2572/pict0718u.jpg

Dziękuję dziewczyny :) Cieszę się, bo przyznam, że mi samej trudno ocenić (wypiłam w trakcie poznańską specjalność - Fortunę Czarną. POLECAM! Piwo smakuje jak cola) ;)

pysiaczek, malowałam szpachelką (drewnianą łopatkę wyrzuciłam, bo nie mogłam jej domyć), niestety narzeczony miał same duże, więc musiałam sobie pomagać palcami :yes:

A jednak dobrze, że zamalowałaś poprzedni :o wygląda super!!!! Jako wielka znawczyni sztuki stwierdzam : MASZ TALENT! (Ale ze znawczynią żartowałam, tyle o ile bo siostra maluje ;)). Róż jest różowy, a zanim przeczytałam Twój opis pomyślałam - TO MIASTO JEST SUPER! Więc wyszło Ci w 200%. Gratulacje.

Powiem Ci, że każdy i może szpachelką pomaziać, ale nie każdemu wyjdzie dobry efekt ;) Tak patrzę na Twój obraz i zastanawiam się czy się sama nie wezmę za moje dzieła. Tylko, że ja myślałam o namalowaniu moich dzieciaków, a to już grubsza sprawa.... No nic, jak będę miała więcej czasu to może i malne. Narazie dłubię w drewnie ;)