Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

queene, kurczaka robiłam setki razy, jeszcze zanim Gesslerowa zaczęła występować w tv (wg studenckiego przepisu mojego brata, bo ta potrawa naprawdę jest łatwa w przygotowaniu) - kurczak zawsze się mieścił, a piekłam go w naprawdę różnych piekarnikach. Jest pyszny, z wierzchu chrupiący, w środku dzięki piwie soczysty (alkoholu nie czuć w ogóle) -trzeba tylko odlać połowę piwa, bo i tak się wylewa, nadziać kurczaka do samego końca i voila!

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Umywalka to też Roca (Urbi 1). Nablatowe - poza tym, że wyglądają dobrze - sprawują się również super, chociaż akurat Roci nie polecam :no:

O, to mnie zmartwiłaś... Bo ja właśnie Urbi1 planuję w ciemnej łazience...

Ja Roci WC z deską wolnoopadającą nie polecam. Zdecydowanie nie polecam :mad:

Magda, ja mam 2 WC z deską wolnoopadającą (Dama Senso) i już 2 razy wymieniałam w nich zawiasy :mad: a mieszkamy 3 lata... Od deski za 350 złotych oczekiwałabym czegoś więcej... Zawiasy opisane są jako niklowane, w rzeczywistości to plastik pokryty sreberkiem :mad: A jak przyszło do wymiany, bo się zawiasy zwyczajnie rozleciały, to zapłaciłam kolejne 300 złotych...

Siostra ma u siebie Cersanit za 3 razy mniejsze pieniądze i o niebo lepiej się sprawuje... Walory estetyczne zdecydowanie gorsze według mnie, ale przynajmniej wszystko sprawne...

Jak napisała Ania - deska wolnoopadająca - u mnie już się zepsuła, a nie mieszkam zbyt długo. W ogóle ta deska jest jakaś krzywa i nie ma sposobu, żeby prosto ją przykręcić :mad:

Poza tym w środku kibelka - zacieki - żółte, brzydkie, nie do zmycia. Walczę z tym, ale to walka z wiatrakami. Dodam, że mam dwa kibelki Roca i obydwa mają tą samą przypadłość. Jakby coś tam ciekło po tylnej ściance.

Po trzecie kwadratowe umywalki są źle wyprofilowane, woda nie ścieka prosto do odpływu, przez co jej wnętrze zawsze wygląda, jakby było brudne.

Ilona ja u siebie też zauważyłam zacieki, ale po zewnętrznej stronie... Jakby tam gdzieś w środku dziura była i woda na zewnątrz wycieka... I zacieki lecą po obudowie, a zwłaszcza w tych zagłębieniach, gdzie są zamaskowane śruby...

A jak taUrbi1. Jest OK? Bo mi bardzo pasuje wizualnie...

A deski u mnie akurat proste, ale po 2-3 miesiącach trzaskać zaczęły... Niby leci wyhamowana (to znaczy woniej niż zwykła deska), ale i tak trzaska więc każdy ręką ją spuszcza i przytrzymuje - szkoda kasy na wolnoopadającą bo efekt nieaadekwatny do ceny...

:( No szkoda, że dopiero teraz na takie niepochlepne opinie trafiłam - bym się jeszcze zastanowiła;) Fakt, że mam inne modele (Victorię i wycofaną już Sidney, a umywalkę podblatową Berna). Może z nimi będą mniejsze problemy (choć szczerze wątpię po waszych wypowiedziach:bash: - widąć po prostu są słabej jakości).