Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pierwszy raz trafiam na złe opinie o roca dama senso, też mam tą deskę.

Jeśli komuś szybciej opada i trzaska to można ją wyregulować. U nas deska prosto, zobaczymy czy zacieków nie będzie ale u rodziców nie było a użytkowana już kilka lat. No nic, mam nadzieję, że będzie ok. Dobrze, że to w łazience gościnnej :lol2:

Ilona, mam nadzieję że u Ciebie wszystko ok :hug:

My faktycznie mieliśmy weekend ogrodowy - od wczoraj grillujemy :) Wieczorem przyjechali znajomi (4 pary z dziećmi), więc miałam sporo przygotowań, tym bardziej, że do wczesnego popołudnia musiałam być w pracy (odrabianie świąt listopadowych) :(

Z ciekawostek - nie ma obrączek w moim rozmiarze (przynajmniej wiodące firmy jubilerskie nie produkują), więc mamy kolejny problem (a raczej problemik) do rozwiązania :yes:

Dlatego nie noszę pierścionków (nigdy nie trafiłam jeszcze na mój rozmiar), poza pierścionkiem zaręczynowym, którego wykonania podjął się jubiler aż ze Śląska! Podobno cały czas twierdził, że narzeczonemu coś się musiało pomylić, bo to rozmiar dziecięcy :jawdrop:, ale zrobił, co miał do zrobienia i chwała mu za to!

Ilonko, to jaki masz rozmiar paluszka? Ja miałam ten sam problem. Wiadomo było, że suknie muszę mieć szytą na wymiar i obrączki też specjalnie robione. Pierścionek zaręczynowy mam w sam raz (rozm. 8 8), obraczka 9 (bo jest grubsza). Nam robiła firm jubilerska Kobe. Edytowane przez naberia

Mój rozmiar to 6 :roll: Pierścionki w tym rozmiarze (zaręczynowy) są lekko luźne, ale latem puchną mi palce, więc z 5 mogłabym mieć problem :(

Pytaliśmy kilka miesięcy temu u jubilera (Apart), czy wykonują takie rozmiary, sprzedawca powiedział, że nie ma problemu, więc poszliśmy wczoraj zamówić i okazało się, że co prawda produkują od rozmiaru 6, ale w białym złocie (w takim kolorze jest pierścionek zaręczynowy, no i mój ukochany zegarek, z którym nie mam zamiaru się tak szybko rozstać, bo kosztował krocie i ma też wartość sentymentalną) tylko jeden typ obrączki (klasyczny), który na moich chudych palcach wygląda przeokropnie, bo one potrzebują raczej cienkiej, małej biżuterii (gruba naprawdę prezentuje się nieciekawie, jakaś taka za duża) :cry:

Ilonko już nadrabiam zaległosci ;)

Fajnie, że mimo burzliwego początku dnia obiad z teściami się udał i nawet teściowej piekną sukienkę pomogłaś znaleźć - nic się nie martw - nie ma szans by tego dnia ktokolwiek wygladał piękniej od Ciebie :)

Z tą obrączką to faktycznie nieciekawa sprawa. Mam koleżanke, która ma baaaardzo drobne palce i ona ma obrączke w rozmiarze 8. Niewyobrażam sobie już mniejszej, a jak widać jednak mozna :D

W sprawie kibelka Roca to niestety chciałam się podpisać pod tymi złymi opiniamii, zwłaszcza przy desce wolnoopadającej. U teściów takową mają i po dwóch latach mieszkania zawiasy od deski się po prostu rozsypały. Co ciekawe, nowe zawiasy pan w sklepie chciał nam sprzedać drożej niż nową deskę :lol:

A i jeszcze w kwestii kurczaka to widziałam, że Gesslerowa mówiła, żeby piec go na najniższym poziomie piekarnika a wtedy na pewno wszystko się ładnie zmiesci ;)