Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Reni, dopiero zajrzałam, mam nadzieję, że sobie poradziłaś :yes: Ja po prostu przyprawiam kurczaka z zewnątrz i w środku, nabijam na małą butelkę piwa (wcześniej odlewam połowę), a potem piekę jakieś 50-60 minut i voila. Danie zawsze wychodzi i jest proste jak konstrukcja cepa ;)

Dagunia, witam, dawno Cię nie było :( podglądam Twój wątek, ale nie miałam ostatnio czasu pisać. Mam nadzieję, że już wszystko dobrze :hug:

U nas dzieje się ogrodowo. W końcu odgrodziliśmy się od sąsiadów matami wiklinowymi, czuję się cudownie, rano mogę wyjść w piżamce na kawkę i nikt mnie nie widzi (poza kotem sąsiadki, który chyba obsikuje nam iglaki, bo czuje się u nas jak u siebie). Jest tak intymnie i bezpiecznie, anonimowo, za co właśnie - ja, pochodząca z zaściankowego miasteczka, gdzie wszyscy o wszystkich wiedzieli wszystko ;) - uwielbiam duże miasta.

A oto, co upolowałam wczoraj w Ikei. Jest to lampa solarna, kiczowata w swojej estetyce, ale jakoś nie mogłam się jej oprzeć :lol2: (a jak zobaczyłam po zmierzchu, że flaming świeci na różowo, o mało nie oszalałam :rotfl:):

http://img17.imageshack.us/img17/717/img0001al.jpg

http://img155.imageshack.us/img155/6996/img0006jn.jpg

Wątek umiera, więc może opiszę naszą przygodę z przygotowaniami do ślubu ;) Otóż zajęta przez końcem roku pracą (na co nałożyły się również inne zawodowe problemy), wybrałam się pewnego pięknego przedpołudnia wybrać zaproszenia - formę, tekst, kolor i rodzaj czcionki. Po podpisaniu umowy, przekazałam berło narzeczonemu - miał za zadanie wysłać dane naszych gości. Przez niekompetencję firmy, w której zamawialiśmy zaproszenia, wszystko się przedłużyło (czekaliśmy prawie trzy tygodnie na wydruk :jawdrop: - chociaż obiecywano nam, że to kwestia niecałego tygodnia).

Ostatecznie odebraliśmy zaproszenia wczoraj, a tam błąd ortograficzny w imieniu Bernadetta (narzeczony przepisał z błędem z kartki, którą mu podsunęłam), a imiona gości ze strony pana młodego brzmiały następująco: Zuzia, Ola, Kuba, Marysia, itp. :eek: Pół biedy, gdyby to były imiona dzieci, ale nie - "Marysia" jest stateczną matką chrzestną mojego przyszłego męża :bash:

O Boże! :D 8-) Ilonka zabijasz mnie tymi swoimi przebojami :D

Moja siostra cioteczna / świadkowa u mnie zleciła swojemu wówczas narzeczonemu zamówienie tortu ślubnego tylko powiedziała "nie zamawiaj żadnego kawowego, bo dzieci będą i nie będzie im smakować". Zadzwoniła kontrolnie sprawdzić jak mu idzie, a on rozradowany mówi że już tort zamówił, padło pytanie jaki, a on "Tiramisu!" :D Tak to jest z facetami nie przejmuj się ;)

P.S. Pokaż jakie macie zaproszenia :>

Venus, rozśmieszyłaś mnie do łez. Chociaż to jeszcze nic, bo mój brat na drugie urodziny córki zamówił tort orzechowy z rumem :eek: Biedne dziecko oczywiście nie mogło go nawet posmakować :no: i tylko patrzyło, jak dorośli się zajadają :yes: Całe szczęście przewidująca babcia upiekła jej ulubione rogaliki z wiśniami :)

Ja się tylko cieszę, że imię męża "Marysi" zostało podane poprawnie - nie zniosłabym napisu: "Mają zaszczyt zaprosić Marysię i Rysia na uroczystość zaślubin".

Ilona flamingo boski jest ;) Mnie się podoba :lol: Może dlatego, że z synem na Gnomeo i Julii byłam :rotfl: Dobrze, że to lampa solarna, a nie podłogowa, bo dopiero by było, jakbyś go do salonu zaadoptowała :lol2: Chociaż kurcze do różu poduszkowego i na obrazie by przypasował :lol2:

Ech, lecę swój wątek odkopać, bo pewnie już na 50 stronie wisi...

Wkleję fotki, bo próbnik podłogi do łazienki przyszedł. Szkoda gadać :bash:

No dobra, dobra - widzę, że flaming wzbudził spore kontrowersje, więc może pochwalę się innymi zdobyczami z Ikei :)

Podkładki pod kubki/szklanki (są metalowe, od spodu podklejone filcem):

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/groggy-podkadka-pod-kieliszek-stal-nierdz__23484_PE079435_S4.jpg

I kieliszki na wodę (pojemność: 350 ml, grube szkło, cena: 9,90 :wave:):

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/rattvik-kieliszek-do-wina-czerwonego-szko-bezbarwne__26352_PE095987_S4.jpg

dlatego ja nigdy nie powierzam mężowi zadań ważniejszych niż samodzielny zakup jajek:lol2:

Magda nic nie mów... Ja swojego jakiś czas temu (na święta) po jajka wysłałam, to przytachał 60szt. takich małych kurzęczych, że jak przepiórcze wyglądały. I potem się głowić musiałam, czy jak w przepisie mam 6 jaj, to mam dać 6, 9, czy może 12, żeby proporcje się zgadzały... No ale przecież w promocji były :rotfl:

Magda nic nie mów... Ja swojego jakiś czas temu (na święta) po jajka wysłałam, to przytachał 60szt. takich małych kurzęczych, że jak przepiórcze wyglądały. I potem się głowić musiałam, czy jak w przepisie mam 6 jaj, to mam dać 6, 9, czy może 12, żeby proporcje się zgadzały... No ale przecież w promocji były :rotfl:

posikałam się:rotfl::rotfl::rotfl:

to ja się nad tymi jajkami jeszcze zastanowię:lol2: może za dużo ryzykuję;)

flaming bossski (simsy rządzą :) ) ....nie widziałam go w IKEA a byłam ostatnio....kupiłam tylko pojemniczki do robienia lodów bo dzieciakom sie zachciało...w ogóle wypady na zakupy z dzieciakami to masakra...wzięłam ze sobą bo stwierdziłam że w ichniejszym przedszkolu je zostawie i mam luz....a tu zonk - przedszkole jest od 3 lat a moja dopiero za pół roku skonczy 3 i pani jej nie wzięła...więc młoda ze mną...musiałam udawać ze brata szukamy po pokojach bo jego zostawiłam w przedszkolu

a zaproszenia - nie łam sie...myślę że rodzina sie nie obrazi że to nie tak bardzo oficjalnie tylko tak milej jakoś...zdrobniale :)