Ilona Agata 25.01.2011 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Dziękuję MALGORT Faktycznie, ja również mam niedosyt nowoczesnych wnętrz na forum. Kilka ich jest i można oniemieć z zachwytu, ale zdecydowanie przeważają wnętrza retro (swoją drogą również pięknie urządzone, ale nie czułabym się dobrze w tym klimacie). Jeśli chodzi o schody - odradzam ciemny kolor. Użytkujemy je dopiero od miesiąca, a już są porysowane, nawet szczotka odkurzacza zostawia na nich swoje ślady. Druga sprawa to brud - myć należałoby je codziennie, być może dlatego, że są gładkie (z tego, co pamiętam - jesion). Dla porównania podłoga jest dębowa, szczotkowana (stylizowana na starą, używaną), ma mnóstwo słoi i mimo zbliżonego koloru, nie brudzi się tak szybko. Dodatkowo te światełka tuż nad schodami w magiczny sposób przyciągają kurz (albo tylko go oświetlają). Efekt jest taki, że stopnie przy światełkach są brudne już w sekundę po przejechaniu ścierką . Koloru niestety nie pamiętam, wybierałam ze wzornika na budowie, przykładając do podłogi i chyba nawet nie przeczytałam nazwy. gueene, może masz rację, lampa to musi być lampa, im słuszniejszych rozmiarów, tym fajniej, zwłaszcza na otwartej przestrzeni. Co do sznura, nie jestem pewna długości, na zdjęciu jest tyci, ale chyba można go regulować, w każdym razie w specyfikacji napisali, że wysokość lampy to 100 cm (z tego wychodzi, że najdłuższy sznur ma ok. 75 cm). Lampę znalazłam tutaj: http://www.fnak.pl/p/pl/lm501/lampa+wiszaca+leitmotiv+three+of+a+kind+chromowa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 25.01.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 heh dopiero na tej drugiej fotce zauwazylam ze ona jest z dziurami ale dalej mi sie podoba a moze nawet bardziej...i cena tez normalna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 26.01.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 hej Ilonka masz bardzo ładną kuchnię I masz wyspe wow moje marzenie.. a mozesz mi powiedzieć jak długa jest twoja wyspa kuchenna i jaka głęboka i jeszcze jedno jaką masz odległosc wyspy od ciągu szafek Ja własnie zamawiam meble kuchenne i zastanawiam sie nad wymiarami wyspy szrokość calego ciagu mebli kuchnnej - czyli całej sciany to 3, 90 a wyspe mam zamówiona na 1,5 zastanawiam sie czy to ok a i jeszcze jakie masz blatyw kuchni ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 26.01.2011 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 daguniu, wyspa była również naszym marzeniem, ale zdaliśmy sobie z tego sprawę dopiero, kiedy stanęła Świetna sprawa, mogę gotować i rozmawiać z narzeczonym/gośćmi/ewentualnie zerkać na tv, kiedy jestem sama. Wymiary Twojej kuchni jak najbardziej się nadają . Ścianę masz nawet dłuższą od mojej! Nasza wyspa również ma 150/75 cm. Odległość od szafek to 100 cm., od ściany 90. Blat to zwykły laminat w kolorze wenge. Początkowo myśleliśmy o konglomeracie lub kamieniu, ale stwierdziliśmy, że za dużo błyszczącej powierzchni to niezdrowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 26.01.2011 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 (edytowane) Ku pamięci - kilka ozdób na ścianę (kto wie, może kiedyś?): http://common1.csnimages.com/lf/1/hash/1295/2196196/1/Kenneth-Wingard-Large-Circle-Op-Wall-Art-in-White.jpg http://www.homefurnitureandpatio.com/catalog/KenWinCircleOpWallArtGraphiteLarge.jpg http://common2.csnimages.com/lf/1/hash/1295/3577467/1/Freeform+Cube+Wall+Clock+in+White.jpg Edytowane 26 Stycznia 2011 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_dow 03.02.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Witam Ilona, nie mogę spać przez Ciebie przez przypadek z powodu szarych scian trafiłam na Twój dziennik i... zakochałam się w kuchni (łazience dolnej też). Do jutra powinnam zatwierdzić projekt kuchni, miał byc w kształcie litery L, ale Twój projekt jest po prostu rewelacyjny! i teraz się waham... widze, ze też jesteś z Poznania - czy mozesz mi powiedzieć kilka rzeczy: 1. na jakiej w sumie odległości od sciany z szafkami kończyć się bedzie stół? (mam własnie kuchnie połączona z salonem ( z wykuszem) i nei wiem, czy nei bedzie za mało miejsca. 2. fronty masz błyszczące prawda? 3. wybralas rozumiem firmę z POZ? i czy ja polecasz i jezlei mogę wiedzieć, (pisalaś o duzej rożnicy cenowej) to ile ostatecznie kosztowala Cie ta kuchnia? 4. czy blaty masz drewniane? 5. pomiedzy szafkami masz plytki (wydaje mi sie, że są duze 60x60)? możesz podać jakie konkrenie? będe niezmiernie wdzięczna za odp. pozdrawiam serdecznie Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 03.02.2011 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Witam Marta Kuchnia ma lakierowane fronty, blat to laminat w kolorze wenge (imitacja drewna, blatu drewnianego się bałam i w sumie nie myślałam o nim, zanim nie trafiłam na Forum Muratora). Pomiędzy szafkami, na ścianę mam pociągnięty właśnie ten blat. Jeśli chodzi o stół, planujemy 150 cm (na cztery krzesła), wyspa jest oddalona od zabudowy 100 cm (90 to minimum), sama ma głębokość 75 cm (wiem, że robi się też wyspy 60 cm), czyli wychodzi 325 cm (jeśli masz ok. 300 to powinno starczyć miejsca). Wiadomość o wykonawcy wysyłam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_dow 03.02.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 (edytowane) dziekuje ślicznie mam teraz niezly dylemat ściana boczna "lewa" ma 213 cm, potem jest wolna przestrzeń "salonu" - wypada wiec wyspa szerokosci 60 cm-ze wzgledu mimo wszystko a pryskajace rzeczy np. z patelni najlepiej byłoby płytę wumieścic na scianie z meblami-i wtedy okap szafkowy... ta sciana, na ktorej jest ciag szafek to ma 290 cm. nic juz nie wiem Edytowane 3 Lutego 2011 przez marta_dow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.02.2011 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 (edytowane) Krzesła, które miały się pojawić po 16 tygodniach, przyjechały po 4 - nie mamy jeszcze stołu, więc stoją samotnie, ale prezentują się całkiem-całkiem, w dodatku są mega wygodne! Tutaj zdjęcie z zasłonami: http://img38.imageshack.us/img38/7875/pict0409om.jpg Edytowane 5 Lutego 2011 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.02.2011 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 (edytowane) Jak już jestem w temacie zasłon, pokażę przy okazji te, które zawisły w sypialni: http://img152.imageshack.us/img152/3716/pict0441g.jpg Edytowane 5 Lutego 2011 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 05.02.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Krzesła fajowe jak tak oglądam to teraz zaluje ze zamówiłam takie tradycyjne , Bardzo ładnie sie prezentują. Zasłony .....kiedy ja dojde do tego etapu heheh. Coraz fajniej U Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.02.2011 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 daguniu, cieszę się, że krzesła znalazły pierwszego zwolennika Co do zasłon, wydaje mi się, że zanim się obejrzysz, a już będziesz je kupować! Tak to już chyba jest z nami, kobietami, że może brakować mebli, ale wazonika, dywanika czy innych durnostek - nigdy! Być może wynika to z tego, że na mebel nie raz trzeba czekać (lub odkładać) dłużej, a człowieka świerzbi, żeby już, zaraz dokupić coś do nowego mieszkanka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 05.02.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 hehehe dokładnie ja już nie mam gdzie skladowac tych wszytkich durnostek - czekaja na przeprowadzkę w skałdzikach u jednych i drugich rodziców:) dobrze ze pokazałaś swoje zasłony - zainspirowałaś mnie do pracy nad swoimi oknami - czas pomysleć nad karniszami i zasłonami a krzesła naprawde przypadły mi do gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.02.2011 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Ilona Agata to i ja sie witam u Ciebie Kuchnia piekna, a krzesla mmmm moglabym schrupac Schodow zazdroszcze, co do donic to takie duze widzialam w Almi Decor na pewno i Comforty Living chyba tez cos takiego mialo. Najlepiej i najtaniej to chyba na allegro wypatrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 06.02.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Ku pamięci - kilka ozdób na ścianę (kto wie, może kiedyś?): http://common2.csnimages.com/lf/1/hash/1295/3577467/1/Freeform+Cube+Wall+Clock+in+White.jpg bardzo fajnie u Was!!! tylko, kurcze ja chyba cos mam nie tak z ustawieniami komputera... bo nie widzę wszystkich zdjęć tzn nawet nie mam ikon więc czasem nawet nie wiem ze nie widzę. ale - zdradzisz co to za zegar? bo baaardzo fajny. ciekawe czy cena surrealistyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 06.02.2011 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Ojej, mam nadzieję, że to nie u mnie... Czy ktoś jeszcze nie widzi wszystkich zdjęć? nicol21, zegar niestety (chyba, bo nie znalazłam) niedostępny w polskich sklepach, ale cena jest do zniesienia: http://www.csnsupply.com/Kenneth-Wingard-CL202-KWD1080.html Nie znam natomiast jego wymiarów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 06.02.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Dzięki za info! z nazwy Kenneth Wingard - CL202 - Freeform Cube Wall Clock in White - wnioskowałabym iż jego wymiary możesz "ustalić" sobie sama jako że pewnie te kwadraciki się nakleja na ścianę .... tylko pozostaje mi pytanie jak to wygląda z tą główną kostką, która ma wskazówki i baterie na sobie. no i z czego te kostki są zrobione. a znalazłam jeszce taki - też bardzo fajny zegar. Cena też bardzo przyzwoita. Jako, że zegar będzie chyba jedyną ozdobą w kuchni to za tym drugim bym raczej optowała. Ale do kupna zegara to mi baaardzo daleko jeszcze. http://img132.imageshack.us/img132/2922/kennethwingardcl203free.jpg co do widoczności zdjęć - to chyba przypadłośćmojego komputera i ustawień w przeglądarce. Ale na 3 sprawdzałam - na starym IE, na nowym IE oraz na firefox :/ i ciągle to samo. z kuchni tylko chyba 1 czy 2 zdjęcia u Ciebie widziałam. nie wiem czy tyle ich masz czy moze więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 06.02.2011 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Na drugiej stronie są trzy zdjęcia kuchni, a potem jeszcze dwa przypadkowe i fragmentaryczne Muszę się zastanowić nad tym zegarem, też chciałabym powiesić coś podobnego w kuchni, ale nie wiem, czy znajdę miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 06.02.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Ilonka sledze i czekam na kolejne zdjęcia ? pokaż nam kuchnie z krzesłami w całej okazałości Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 06.02.2011 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Lepiej nie, hihi... Jak już pisałam, krzesła przyjechały trzy (!!!) miesiące za wcześnie, nie zdążyliśmy więc ze stołem (wymyśliłam coś nietypowego i musimy się zdać na stolarza, który ma kilka zamówień przed nami), więc stoją teraz na przeciw siebie, co wygląda trochę jak w horrorze. Sama nie wiem, dlaczego mam takie skojarzenia? W każdym razie jest coś niepokojącego w pustych krzesłach ustawionych rządkiem bez stołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts