Ilona Agata 20.06.2011 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Tylko jak to teraz sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 20.06.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Mi się zdaje, że ja u nas widziałam takie coś jak Barcelona w sklepie z meblami Paged (u nas to się nazywa Jakub Meble). Tylko nie wiem czy u Ciebie będą takie sklepy. Na sofie masz chyba poduszki żeby można było zabrać na przymiarkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 20.06.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Ilonka teraz jak zrobiłaś te zdjęcia o które mi zawsze chodziło , dopiero taraz widzę jak u ciebie pięknie i bosko, barcelona biała u ciebie az sie prosi i będzie zajebiście, ot takie moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 20.06.2011 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Poduszka była dokupiona później, z ekoskóry i innej firmy Choć kolor ma bardzo zbliżony, nie wiem jak mi się to udało. Może kanapa to faktycznie biały-biały? Krzesła też do niej pasują A może ja nie widzę odcieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 20.06.2011 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Narzeczony napisał nagle, że ma w pokoju hotelowym dwie Barcelony Telepatia jakaś czy cuś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 20.06.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Na allegro u jednego ze sprzedających znalazłam sklep, w którym możesz zobaczyć fotel Poznań - FF de Sign, Pszenna 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 20.06.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Narzeczony napisał nagle, że ma w pokoju hotelowym dwie Barcelony Podobają mu się te fotele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 20.06.2011 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Rere, muszą mu się podobać, tyle razy mu pokazywałam I jakoś nigdy nie wpadłam na pomysł, żeby u nas je ustawić - nie wiem dlaczego. A o tych fotelach wspomniał, zanim opowiedziałam mu o Waszym pomyśle Dziękuję za kontakt, koniecznie muszę tam pojechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 20.06.2011 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Rere, na stronie sklepu, który znalazłaś, upatrzyłam jeszcze inny fotel:http://ffdesign.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/coconut_skos.jpghttp://ffdesign.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/coconut_skostyl.jpgCo Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 21.06.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Jak dla mnie Barcelona będzie lepiej pasować i chyba będzie wygodniejsza Skoro narzeczonemu tak telepatycznie przekazałaś wiadomość o Barcelonie, że aż ma je w hotelu to chyba kwestia przesądzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 21.06.2011 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Chyba za bardzo udziwniony Poza tym poza wyglądem musi się jeszcze na tym dobrze wypoczywać Nie wiem, czy ten fotel jest wygodny... Dzięki za zdjęcia z Chesterfieldem u G. Wolszczak. Zainspirowana tworzę wizualki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 21.06.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Ja bym była za pierwszą pufą lub białą barceloną tak jak queene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katawoj 21.06.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 a mi ta barcelona kompletnie nie współgra z wypoczynkieminne obicie (pikowane), inny kolor tapicerki, za duże gabaryty (to tak jakbyś wstawiła drugą kanapę)jeśli już to pufa lub prosty, NIEDUŻY fotel o zagospodarowaniu dziury pisałam wyżej - nie wiem czy zauwazyłaś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 21.06.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 a mi ta barcelona kompletnie nie współgra z wypoczynkiem inne obicie (pikowane), inny kolor tapicerki, za duże gabaryty (to tak jakbyś wstawiła drugą kanapę) jeśli już to pufa lub prosty, NIEDUŻY fotel Dzięki Ci katawoj, już myślałam, że tylko ja idiotycznie upieram się przy pufie i Barcelonie mówię nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.06.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Ilonko Barcelona będzie świetnie pasować. Ja bym nie ustawiała już przy niej podnożka, bo trochę duże zamieszanie się zrobi. Ale jeżeli cena taka sama to brałabym z i gdzieś indziej podnóżek sobie umieściła. Jeżeli biele będą współgrać to jestem jak najabardziej ZA! Nóżki Barcelony świetnie komponują się z nóżkami kanapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olamil 21.06.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Witam serdecznie, Przede wszystkim gratuluję wnętrz - są bardzo ładne Jeśli mogłabym, to chciałabym zapytać Ciebie o dwa rozwiązania, które zastosowałaś w kuchni. Jednocześnie chciałabym Ciebie bardzo przeprosić, bo być może w Twoim dzienniku jest już odpowiedź na moje pytanie, ale po prostu czas ucieka mi między palcami, mam straszne problemy z podejmowaniem decyzji jeśli chodzi o wykończeniówkę, w zasadzie powinnam już kupować kafle itp., a ja wciąż nie mogę się określić czego chcę i jest tyle fajnych dzienników (takich jak Twój) na FM, ale gdybym chciała je wszystkie przeczytać to zwyczajnie potrzebowałabym na to ze 2 tygodnie , dlatego przeglądam je wybiórczo i stąd zwracam się z pytaniem, na które (jak wspomniałam) być może jest już gdzieś odpowiedź. Mam nadzieję, że mi to wybaczysz i mimo wszystko mi pomożesz Chciałam się zapytać o Twoją podłogę w kuchni. Na zdjęciu wygląda na gładką, polerowaną, błyszczącą, beżową z prawie niewidoczną fugą. Chciałam się zapytać jak Ci się sprzata tę podłogę, czy gdybyś mogła raz jeszcze decydować, to wybrałabyś coś innego? Mi się taka podłoga bardzo podoba, ale boję się, że będę miała problem z jej czyszczeniem i nie chodzi mi o brud brud, bo to oczywiście będę sprzątać, boję się że po umyciu będzie widać smugi. A drugie pytanie dotyczy listwy przypodłogowej w kuchni, na zdjęciu wygląda ona tak samo jak cokoły pod meblami, czy to jest to samo tworzywo? czy po prostu dobrałaś kafle pod kolor cokołów. Z góry pięknie dziękuję za pomoc. Pozdrawiam, Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 21.06.2011 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 pysiaczek, ja się mniej dziwiłam tym fotelom w hotelu (b. popularne), co kwestii, że narzeczony w ogóle je zauważył, rozpoznał i jeszcze mi o tym napisał Jakby w Szwajcarii nie było niczego ciekawszego Na domiar wszystkiego my tu właśnie o Barcelonie rozprawiałyśmy, a on mi ni z gruszki, ni z pietruszki o fotelu katawoj, Twój pomysł widziałam, ale nie chcę mieć otwartych półek - miałam tak w poprzednim mieszkaniu i za bardzo lubię porządek, żeby powtórzyć ten błąd - wszystko musi być pochowane, jak najwięcej szaf, schowków, jak najmniej pierdółek na wierzchu. Wyjątkiem są moje książki, ale na nie przeznaczyłam osobny pokój - nikt tam poza mną nie zagląda, bo umówmy się - literaturę można kochać, ale eksponować ją w domu - to już zupełnie inna sprawa. Chyba, że ktoś kupuje seriami, w tej samej obwolucie i rozmiarze, ale ja książki zbieram od zawsze, nie patrząc na rozmiar i wygląd okładki, większość jest podniszczona (bo często z drugiej ręki, z antykwariatów, targów ze starociami) i na półce wyglądają pstrokato. Być może kiedyś, jak zabraknie nam pomieszczeń, pokuszę się o obłożenie ich tym samym papierem i przeniesienie "do ludzi". Sprawa kanapy i Barcelony - są faktycznie różne, ale urok Barcelony na tym polega - stawia się ją z diametralnie innymi wypoczynkami. Nasza kanapa też jest pikowana, na zdjęciu tego nie widać, ale jest całkiem spora (ponad 3 m x 2 m), także Barcelona w przybliżeniu stanowi 1/4 dłuższego boku i prawie 1/3 krótszego! No i metalowe nogi - to ją łączy z kanapą i krzesłami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 21.06.2011 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 olamil, witam serdecznie Jeśli chodzi o płytki, to są one jasne ("beżo-krem") i świecące, niestety nie znam nazwy, kupiliśmy je w Leroy Merlin (wybraliśmy najjaśniejsze, jakie były w ofercie) za naprawdę małe pieniądze - wszyscy mi je odradzali i pewnie mieli rację, ale gdybym miała wybierać płytki do kuchni drugi raz, decyzja byłaby taka sama Warto, bo wyglądają ślicznie. Nie trzeba ich polerować, wystarczy przetrzeć szmatką/mopem zwilżonym wodą (nie używam nawet żadnych specjalnych płynów do płytek, po prostu jadę tą samą wodą, którą myję drewno). A teraz o minusach: trzeba je czyścić i to często Bardzo zbierają kurz i wszelkie paprochy Średnio co dwa dni, na upartego i codziennie byłoby co zbierać. Ja po prostu używam do mycia wszystkich podłóg (raz w tygodniu) coś takiego: http://image.made-in-china.com/2f0j00yeptqGDPsioQ/Mircofibre-Flat-Mop-UP-F010-.jpg Do czego mam wymienną ściereczkę, którą na sucho co dwa dni przecieram podłogę w kuchni - kurz, paprochy, okruszki się do niej przyklejają i po problemie (bez odkurzania, zmiatania, mycia). Zajmuje to kilka sekund, choć oczywiście zależy, jaką miałabyś mieć powierzchnię podłogi w kuchni - u mnie jest mała Co do listew przypodłogowych, w kuchni są takie same jak w całym domu - dobierałam je raczej do drewnianej podłogi, nie do cokołów. To wysokie, drewniane, zabejcowane listwy, nie płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olamil 21.06.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Piękne dzięki za szybką odpowiedź No właśnie u mnie powierzchnia raczej byłaby duża, bo chciałabym tę samą podłogę zastosować w kuchni ale i w jadalnie i być może też na korytarzu, jedynie w salonie myslę o panelach. Strasznie mi się taka podłoga podoba, ale właśnie boję się, że każdą wolną chwilę (a mam ich zdecydowanie za mało) spędzę na mopie Dzięki za namiary na mopa, właśnie byłam dziś w Makro i jak zobaczyłam jaki jest wybór w mopach, to stwierdziłam, że muszę przysiąść i najpierw o nich poczytać Teraz w mieszkaniu mam taki zwykły ze sznurkami i on nie sprawdza się zbyt dobrze, dlatego pomyślałam, że warto kupić taki płaski właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 21.06.2011 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Płaski jest świetny, choć tak naprawdę firma firmie nierówna i stąd dosyć spore rozbieżności również w cenie Miałam taniego i zostawia za sobą paprochy (trzeba je potem zbierać na kolanach, poza tym szybko się niszczy), miałam Viledę i jest ok, ale najlepszy to jednak Elephant - ma taką białą ścierkę z dłuższym włosiem na brzegach i krótszym w środku - dzięki temu brud zbiera rewelacyjnie. Jeśli mam doradzić, to gdyby teraz przyszło mi kłaść świecące płytki na większej powierzchni - nie zdecydowałabym się na to. Kurz i paprochy się do nich przyklejają, wystarczy przejść w ciemnych skarpetkach, czyste są tylko kilka godzin po wymyciu. Może ja mam jakieś lewe płytki, nie wiem, ale nie nadają się do stref przechodnich (takich jak korytarz właśnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts