Ilona Agata 30.06.2011 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Reni, wyciskarkę można dostać w sklepach z porcelaną Rosenthala, cena taka sama, jak w internecie (270 zł) - koszty przesyłki oczywiście Ja spróbuję w sierpniu pojechać do Berlina, może tam cena jest trochę przyjaźniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 01.07.2011 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Wyciskarke Alessi mam i ja! i muszę szczerze przyznać, że całe szczęscie że to prezent ślubny, bo chyba bym żałowała. Wygląda cudownie, ale tylko kurz zbiera (chyba ją widac u mnie na zdjęciach kuchni), bo jest totalnie niepraktyczna !!! sok z owoców (tylko pomarańcze, bo np na grejpfruty ma za małą "główkę") leci nie tylko jak na zdjęciu po środku, ale róniez po wszytskich 3 nóżkach! Ogólnie fajny, designerski gadżet, ale do wyciskania soków używamy zwykłej plastikowej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 01.07.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 no właśnie miałam napisać że chyba Robert.Skitek (o ile czegoś nie przekręciłam w forumowym nicku ) pisał że ma taką wyciskarkę i jest niepraktyczna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.07.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Ilonka, jest na 7 stronie w dzienniku Iwek Cenne takie uwagi, chociaż szkoda, bo wyciskarka wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 01.07.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 tez miałam ochote na ta wyciskarke....u nas tylko cytryny i limonki wyciskamy wiec moze by i sie nadała....ale jak pomyslałam żemam mi sie kurzyc na blacie....to sama nie wiem, a szkoda jej chowac u mnie z zakupów - w tkk maxx kupiłam znowu szkło...kieliszki do szampana i do wody - kolorowe - od czarnych po blekitne zielone i czerwone...tak że tą jedną pozycje mam juz w komplecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 01.07.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 hmm no to szkoda że nie praktyczna ale jaka boska , ja chyba się skuszę, a plastikową z ikei mam jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 01.07.2011 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Iwek, byłam widziałam i mimo wszystko straaasznie zazdroszczę Ja namiętnie to tylko cytrynę wyciskam do wszystkiego (ew. jak napisała queene limonkę). Pomyślę, do imienin jeszcze ponad miesiąc queene, chwal tu się szybko swoim nabytkiem! I ja szukałam kolorowych kieliszków, ale u nas w TKMaxx kolorowe są z plastiku Za to we Wrocławiu na Starym Rynku (jak ktoś ma okazję, to polecam), w tych budynkach pośrodku (gdzie są galeryjki) wypatrzyłam przepiękne kieliszki w kolorze czarnym, do złudzenia przypominające te z V&B (tylko bardziej klasyczne w wyglądzie). Koszt - 16 zł/sztuka. Nie macie pojęcia, jak sobie plułam w brodę, że nie poczekałam i skusiłam się na kieliszki z Ikei! Też są fajne, ale te z Wrocławia byłyby IDEALNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 01.07.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Ilonko, zazdroszczę Ci tego wyjazdu w góry... Za młodu się jeździło Wyciskarka piękna i też do niej wzdycham. Cały czas jednak wybijam sobię ją zgłowy, bo u nas stałaby się kolejnym kurzołapem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.07.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 hmm no to szkoda że nie praktyczna ale jaka boska , ja chyba się skuszę, a plastikową z ikei mam jakby co Fortuny nie kosztuje więc można sie skusić, bo jako gadżet jest boska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 01.07.2011 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 (edytowane) rere79, rozśmieszyłaś mnie tym "za młodu" To zabrzmiało, jakbyś już niejedną wiosnę przeżyła i opowiadała o przeszłości swojej wnuczce, którą trzymasz na kolanach Reni, ja chyba jednak też się zdecyduję, od początku miała to być bardziej ozdoba, mniej praktyczna wyciskarka (mam inną, szklaną, nawet dwie sztuki, bo jak się z narzeczonym poznaliśmy, każdy z nas mieszkał już na swoich śmieciach i wszystkiego mamy po dwa: odkurzacze, żelazka, pralki, itp., więc boję się prezentów ślubnych, bo wszystkiego będzie razy 3 albo nawet i 5 ). Co do kurzu, to u mnie i tak na blacie jest pusto, więc jeden taki gadżet nie zaszkodzi Aha, i czajnik, ale chyba już kiedyś go pokazywałam (również Alessi, zakup zaraz po ślubie, bo być może ktoś z bliskich się nad nami zlituje, posłucha i kupi w prezencie): http://p3.fide.pl/297/1586_alessi_hot.it_czajnik_elektryczny.jpg Edytowane 1 Lipca 2011 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 01.07.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 no piękny a ile kosztuje? bo ja taki i jest super a podejrzewam że tańszy http://img163.imageshack.us/img163/1466/siemensporschedesigntw9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 01.07.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Ilonka też wybrałam ten czajnik Dla samego dizajnu to bym się na tą wyciskarkę skusiła.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 01.07.2011 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Nasz czajnik 460 zł Dlatego czekamy, szukałam czegoś innego, ale jakoś uparłam się (jak to koziorożec) i nie mogę z niego zrezygnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 01.07.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 no to nie jest drogi, w takim razie dziś tez bym kupiła ten alessi ale wtedy go nie widziałam , a mój wybrałam bo zakochalam się w tosterze z tej serii porsche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 01.07.2011 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Wygooglowałam, faktycznie fajny Masz ten toster? Jakoś nie zwróciłam uwagi, chyba, że nie ma go na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 01.07.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 jeszcze nie mam, czekam aż zepsuje się ten który przywlekłam z mieszkania, i jakoś cały czas działa, noo dwóch w szufladzie nie zmieszczę a na blacie nie chce trzymać bo bedzie mi zagracać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 01.07.2011 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Dobra dziewczynki, miła taka pogawędka przedpołudniową porą, ale ja muszę się zabrać za rozpakowywanie, sprzątanie, zakupowanie, gotowanie Mój przedślubny wraca dzisiaj ze Szwajcarii, myślę, że wystarczy mu widok ogrodu Trawa do kolan W sumie to więcej grzybów niż trawy Właściwie to nie wiem, jak on przeżyje widok takiego buszu zamiast ogródka Tyle godzin mu poświęcił Ale za to pięknie nam kwitnie lawenda, można też jeść już własne rzodkiewki i szczypiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 01.07.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Wróciłam z krótkiego wypoczynku w Tatrach (nie ma piękniejszego miejsca na ziemi ) Zdecydowanie potwierdzam!!! Wyciskarka fajnie będzie wyglądać jako gadżet w Twojej kuchni Ilonko a nie robiliście listy prezentów żeby nie dostać kilku sztuk tego samego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 01.07.2011 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 pysiaczek, zrobiliśmy, a jakże Do zaproszeń dołączyliśmy nawet adres strony internetowej, na której ta lista prezentów została umieszczona z możliwością rezerwacji oraz linkiem do sklepu internetowego, w którym można prezent nabyć. Zainteresowanie - zerowe Teraz obawiam się, że dla gości to jakieś faux pas - wiadomo, jak na takie sprawy patrzą tradycjonaliści Wychodzą z założenia, że każda para młoda potrzebuje żelazka lub serwisu kawowego (swoją drogą, serwisy też mamy dwa ), a darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda Z drugiej strony być może ludzie starsi obawiają się zakupów przez internet, a młodzi i tak zazwyczaj wolą dać pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 01.07.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 zazdroszczę tych Tatr straszliwie bo sama bardzo bym chciała ale ni jak nie dam rady:(a co prezentów może samą kaskę zbierzecie i kupicie sobie wszystko co potrzebne:) p.s pozdrowienia nadmorskie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts