Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kamilla_1980, a z tym urządzaniem przesadzasz, zdecydowanie jesteś bliżej finiszu niż startu.

teraz to chyba będzie dłuższa przerwa, bo też kasy brak :(

Oglądaliśmy za to dzisiaj bardzo ładne działki (poza granicami Poznania, dzięki czemu w bardzo przystępnej cenie, na ślicznym, nowiutkim osiedlu, na którym jest przedszkole, szkoła, przyłącza, droga, lasy i zagajniki wokół). Poobserwujemy, pożyjemy, zobaczymy ;)

Jak ktoś czegoś pragnie, to dąży do tego by się spełniło, przewążnie się udaje, trzymam kciuki

Przejrzę stronę dokładnie, natomiast fotel wskazany przez annę-marię3 odpada z prostego powodu - to skóra ekologiczna, a ja skóry ekologicznej nie toleruję z wielu powodów:

1. Pierwsza kanapa, którą w swoim życiu kupiłam, była z niej wykonana i po niecałym roku cała się popruła wzdłuż i wszerz - tym samym skończyłam oszczędzać, kupując meble z ekoskóry, bo gdybym nie oszczędzała, wydałabym raz, a tak dwa razy (poprutą kanapę musiałam oczywiście szybko zastąpić czymś w miarę trwałym).

2. Przeraża mnie fakt, że sprzedawcy bardzo niechętnie ujawniają, czy jest to ekoskóra czy skóra - wymieniają natomiast różne nazwy, począwszy od skaju, skóry napoleońskiej i inne, za każdym razem twierdząc, że to obicie jest najlepsze, bo ma największą domieszkę skóry w skórze, itp.

3. Skoro w ekoskórze i tak jest skóra, tylko w mniejszych ilościach, to pytanie - dlaczego jest eko? Zwierzęta przecież giną. Do jej produkcji potrzeba niesamowitej ilości chemii, wytwarza się bardzo dużo zanieczyszczeń, nie mówiąc już o tym, że taka ekoskóra rozkłada się w atmosferze podobnie jak torba foliowa - kilka tysięcy lat (zresztą podobnie jest ze sztucznymi futrami i dziwię się, że ekolodzy piętnują tylko te prawdziwe, ale co zrobić, skoro naczelnym ekologiem zostaje Joanna Krupa, laska, którą z dziedziny ekologii interesuje tylko to, co można pogłaskać).

Jeżeli chodzi o mnie, to dzięki powyższym "wizualkom" jestem zdecydowanie za fotelem inspirowanym Barceloną ze względu na: bardziej zbliżony kształt, pasujące nogi fotela, pikowania, osobisty sentyment ;)