Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

Venus, Aniu, dziękuję za namiary :)

Bez obrazy, ale ja się ciągle zastanawiam, jakim cudem takie sklepy jak Triumph - z tak okrojoną rozmiarówką - się utrzymują??? Nie wierzę, że wszystkie Polki noszą rozmiar 75 B! A na to wychodzi, po przejrzeniu asortymentu w najpopularniejszych sklepach bieliźniarskich.

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No niestety, za dobry stanik trzeba trochę zapłacić...

Ja też miałam okres Triumphowy, bo miewali miseczki E, ale tylko powyżej 75 pod biustem :roll: Teraz we Freya kupuję 65FF i są idealne. I wreszcie wierzę, że biust ma się trzymać na obwodzie, a nie na ramiączkach :yes: W stanikach Triumpha wiecznie wszystko mi się w ramiona wpijało :mad:

Ilonka, wiesz, jak się takie sklepy utrzymują??? Kobiety nie są świadome swoich faktycznych wymiarów. Kupują 75 i jest OK. A jak im powiesz, że powinny 65, albo nawet 60, to wielkie oczy robią i nie wierzą. No i ma taki Triumph czy inny sklep klientów...

Ja Karoline polecam. W dodatku zakupy się sumują i za każdym razem jakiś rabat dają. Nie jest to wiele, bo jakieś 3-5 %, ale przy cenie 250 złotych za stanik zawsze coś w kieszeni zostanie. Na kawę na przykład w kawiarni obok :p

Witam Ilonko, chciałam się przywitać. Ja też z wielkopolski, konkretniej z okolic Poznania. Podglądam twój wątek od dawna,dawna. ujawniam się dopiero teraz, bo oglądałam wczoraj dekoratornię na tv4 i tak mi sie skojarzyło z Twoim domkiem (narożnik bardzo podobny, krzesła przy stole też), styliści poszli chyba Twoim tropem:D, może nawet inspirowali się Twoim wnętrzem heh, kto wie (dekoratorniatv.pl/deko/298.php) pozdrawiam Ania (też nauczycielka)

alana, witam serdecznie :) No proszę, kolejna osoba zwabiona bardziej przygotowaniami do ślubu niż moimi wnętrzarskimi poczynaniami ;)

widzik, masz dobre oko - narożnik nie jest podobny, jest dokładnie ten sam :) Krzesła faktycznie w tym samym klimacie. Nawet ten przeźroczysty stołek coś mi przypomina (chciałam kiedyś taki, ale został skutecznie wyperswadowany na forum ;)). Sprzęt w kuchni też jest identyczny, ale podejrzewam, że to kwestia przypadku, bo jeśli chodzi o stylistów, to raczej ja inspirowałam się, gdzie popadnie :yes:

Dziękuję za linka, dla mnie bardzo przydatny, ponieważ planuję podobną komodę w korytarzu (tylko gładką, lakierowaną) i nie bardzo wiedziałam, jak zaaranżować miejsce nad nią i wokół - teraz już wiem :)

Witam. Przejrzałam Twoje wnętrza i są świetne! Chcę zgapić umywalkę roca orbi 1 i wc. Czy wc to meridian-n czy meridian compact? One chyba wielkością się różnią i mam dylemat, który kupić. Łzienka mała, 3,2 m2.

Mam jeszcze pytanie o szafkę pod umywalką orbi. Będę robila na zamówienie i nie wiem czy zrobić blat z płytki czy tak jak u Ciebie. To jest szafka drewniana czy mdf?

Witam adriado bardzo serdecznie :)

Wc to meridian-n, jeśli łazienka jest mała (nasza też :yes: - niestety :(), to compact mógłby być zbyt duży (tak sobie głośno myślę...). Poza tym w starym mieszkaniu miałam kibelek z podłogi i od zawsze marzyłam o podwieszanym :)

Nasza szafka to mdf, ale jeśli stać Cię na drewno - nie ma co się zastanawiać :) My już ledwo zipaliśmy finansowo, robiąc łazienki, a umywalkę koniecznie trzeba było zamontować. Obiecywałam sobie, że ją wymienię, ale już się chyba przyzwyczaiłam :)

adriado, mamy mniejszą miskę :)

U nas praca wre, mnie boli głowa, bo mąż przemalowuje jeden pokój na szaro (na ścianie okazało się, że to błękit :bash:). Zamówiliśmy w końcu meble do gabinetu, nic wielkiego - mebelki z BRW, zobaczymy, jak to będzie wyglądać. Obawiam się, że nie najlepiej, bo wiadomo, że gabinet to przede wszystkim sprzęt (komputery, drukarki), a co za tym idzie - znienawidzone przez wszystkie kobiety kable :mad: Duży problem miałam z tym pokojem, ale w końcu machnęłam ręką i stwierdziłam, że nie ma co się tyle spinać - grunt, żebym miała w końcu gdzie zeszyty sprawdzać ;)

Na jednej ze ścian planuję czarną tapetę, która być może ostatecznie wyląduje w wiatrołapie albo w piwnicy ;)

MarJel - i są, i nie są :) To znaczy nie ma naszego koloru, bo wybraliśmy fronty w szarym lakierze, a na stronie są pokazane meble całe w wybarwieniu wenge:

http://brw.com.pl/files/produkty/15126/290_264/1302091544.jpg

Nasze będą wyglądać jak ta komoda z tyłu:

http://img.projektoskop.pl/brw-kaspian.jpg

Mają przyjechać w środę wieczorem, potem wiadomo - skręcanie. Do końca tygodnia pewnie damy radę się urządzić :)