Ilona Agata 11.10.2011 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Venus, zdajemy sobie sprawę z tego, że BRW to nie mercedes ale przyszła chwila refleksji i opamiętania - tyle włożyliśmy w to mieszkanie (zwłaszcza w kuchnię ), meble do salonu też - jak na nasze możliwości - sporo nas kosztowały (szafka przy tv jest na stałe), a na rynku nieruchomości teraz taka kaszana, że nawet za kilka lat nie odzyskamy tego, co włożyliśmy. Kupowaliśmy mieszkanie na górce cenowej, teraz wokół bliźniaki 200/250-metrowe są w tej samej cenie (pod Poznaniem dużo tańsze), a dla nas to mieszkanie nie jest docelowe, na całe życie. Ja przeprowadzki wyssałam z mlekiem matki (ojca ) - w swoim życiu zmieniałam lokum 8 razy - i wiem, że za jakieś 5 lat znowu zacznie mnie nosić, dlatego nie warto więcej inwestować. A nauczyłam się, że stare meble i tak po kilku miesiącach w nowym miejscu muszę wymienić Dotychczas oczywiście kupowałam głównie Ikeę i dzięki temu dobrze na tym wychodziłam. ol(g)a, dziękuję Na podłodze mamy dąb tuskany szczotkowany (czyli taki jakby lekko postarzany, tzn. z widocznymi słojami, wgłębieniami, etc.) kupiony w Komforcie. To klasyczna deska trójwarstwowa, dlatego nie jest zbyt gruba (nie pamiętam ile mm). Na podłogówce sprawdza się dobrze - grzeje równomiernie z małym "ale" - nagrzewa się dłużej niż ogrzewanie "grzejnikowe". Trzeba po prostu odczekać w ciepłym sweterku, zamiast podwyższać temperaturę na piecu, bo jak się przesadzi, to jest za gorąco (takie ogrzewanie - mam wrażenie - również dłużej "trzyma"). Płytki nagrzewają się szybciej i są trochę cieplejsze. Dziewczyny - dobra wiadomość - mamy już fotel Jak dla mnie - wygląda świetnie i nawet jeśli nie do końca pasuje - za żadne skarby świata z niego nie zrezygnuję Zdjęć na razie nie będzie, bo u nas Sodoma i Gomora Jesteśmy po malowaniu gabinetu, ale przed malowaniem wiatrołapu i zabudowaniem go szafą wnękową Z tego powodu wszędzie leżą nasze buty, kurtki i moje torebki. W dodatku kręci się pan od drzwi - bo coś nam się w nich wypacza - i robi wokół siebie bałagan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga1719509509 11.10.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Venus, zdajemy sobie sprawę z tego, że BRW to nie mercedes ale przyszła chwila refleksji i opamiętania - tyle włożyliśmy w to mieszkanie (zwłaszcza w kuchnię ), meble do salonu też - jak na nasze możliwości - sporo nas kosztowały (szafka przy tv jest na stałe), a na rynku nieruchomości teraz taka kaszana, że nawet za kilka lat nie odzyskamy tego, co włożyliśmy. Kupowaliśmy mieszkanie na górce cenowej, teraz wokół bliźniaki 200/250-metrowe są w tej samej cenie (pod Poznaniem dużo tańsze), a dla nas to mieszkanie nie jest docelowe, na całe życie. Ja przeprowadzki wyssałam z mlekiem matki (ojca ) - w swoim życiu zmieniałam lokum 8 razy - i wiem, że za jakieś 5 lat znowu zacznie mnie nosić, dlatego nie warto więcej inwestować. A nauczyłam się, że stare meble i tak po kilku miesiącach w nowym miejscu muszę wymienić Dotychczas oczywiście kupowałam głównie Ikeę i dzięki temu dobrze na tym wychodziłam. ol(g)a, dziękuję Na podłodze mamy dąb tuskany szczotkowany (czyli taki jakby lekko postarzany, tzn. z widocznymi słojami, wgłębieniami, etc.) kupiony w Komforcie. To klasyczna deska trójwarstwowa, dlatego nie jest zbyt gruba (nie pamiętam ile mm). Na podłogówce sprawdza się dobrze - grzeje równomiernie z małym "ale" - nagrzewa się dłużej niż ogrzewanie "grzejnikowe". Trzeba po prostu odczekać w ciepłym sweterku, zamiast podwyższać temperaturę na piecu, bo jak się przesadzi, to jest za gorąco (takie ogrzewanie - mam wrażenie - również dłużej "trzyma"). Płytki nagrzewają się szybciej i są trochę cieplejsze. Dziewczyny - dobra wiadomość - mamy już fotel Jak dla mnie - wygląda świetnie i nawet jeśli nie do końca pasuje - za żadne skarby świata z niego nie zrezygnuję Zdjęć na razie nie będzie, bo u nas Sodoma i Gomora Jesteśmy po malowaniu gabinetu, ale przed malowaniem wiatrołapu i zabudowaniem go szafą wnękową Z tego powodu wszędzie leżą nasze buty, kurtki i moje torebki. W dodatku kręci się pan od drzwi - bo coś nam się w nich wypacza - i robi wokół siebie bałagan dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz;)a powiedz mi jeszcze prosze czy kleiliscie te deske? Musimy w takim razie podjechac do comfortu i obejrzec na zywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 11.10.2011 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Kleiliśmy, ale mam złą wiadomość - tej podłogi już nie ma w sklepie. Wiem, bo sami zwoziliśmy końcówki z magazynów w całej Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 11.10.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Zdjęć na razie nie będzie Oj zła dziewczyna, zła Brak zdjęć zostaje wybaczony przez malowanie, ale nie kaz nam długa na nie czekać. Plissssssssss Jako 'matka chrzestna' pomysłu na Barcelonę chciałabym wkońcu zobaczyć jak się prezentuje to cudo u Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 11.10.2011 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 rere, ja nie wiem jak Ci dziękować Moim zdaniem jest mały dysonans między kanapą a fotelem, ale w pełni akceptowalny, taki dodający smaczku Bez względu na opinie, jakie mogą się pojawić, Twój pomysł jest dla mnie prawdziwym przejawem wnętrzarskiego geniuszu Jak tylko ogarnę te buty, nakrycia i pozostały bajzel - pstryknę fotki, obiecuję A póki co - muszę żyć w tym chaosie, pocieszam się tylko, że jeszcze ten tydzień i u nas z wykańczaniem wnętrz definitywny KONIEC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 11.10.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 jeszcze ten tydzień i u nas z wykańczaniem wnętrz definitywny KONIEC Serio? A na zdjęcia butów też mogę popatrzeć. Sama mam tylko 6 par na cały rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 11.10.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 E tam jaki ze mnie geniusz. Aż się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 11.10.2011 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 To takie raczej porozrzucane buty - nic ciekawego Też myślałam, że mam ich niewiele, ale jak mąż zaczął wyjmować z szafy, to trochę mnie zatkało Moją zmorą jest to, że gubię fleki we wszystkich nowych butkach na obcasie, a potem z braku czasu odkładam takie buty do szafy (obiecując sobie, że w weekend podjadę z nimi do szewca) i... Zapominam o nich! Efekt jest taki, że mam kilka całkiem nowych, prawie nienoszonych par... Niektóre mają po kilka lat... Sama chodzę w dwóch na krzyż. Z tym wykańczaniem to na poważnie, trzeba jeszcze wybrać krzesło do gabinetu, lustro (w końcu! Naprawdę nie wiem, jak dałam radę bez dużego lustra i to od grudnia zeszłego roku ) i na tym kończymy naszą przygodę z urządzaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 11.10.2011 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 rere, poczekaj aż zobaczysz fotkę. Będę Twoją dłużniczką do końca życia Ten fotel jest genialny Myślę, że jego popularność wynika z tego, że pasuje zawsze i wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 11.10.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 no to czekamy cierpliwie na zdjecia:popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 11.10.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Toż to sama klasyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 12.10.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Czekamy na zdjęcia nie tylko fotela ale i szafy wnękowej oraz gabinetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 12.10.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Moim zdaniem jest mały dysonans między kanapą a fotelem, ale w pełni akceptowalny, taki dodający smaczku Właśnie to jest mój problem. Czasem taki dysonans fajnie wygląda, dodaje smaczku, a ja jakoś dotychczas upierałam się przy kompletach i idealnie dopasowanych rzeczach... Ale sama po sobie widzę, że nie zawsze dobrze to wygląda i z efektami uczę się akceptować i lubić dysonanse Czekam na fotki afkors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 12.10.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Ja też czekam a skoro to nie jest lokum docelowe to bardzo dobry wybór z tym BRW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VUITTON 16.10.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Ilona Agata, mam pytanie Ktoś poruszał tutaj temat wc - masz roca meridian? Czy mogłabyś wkleić zdjęcia albo podać na której stronie wątku były prezentowane (oczywiście o ile takie rzeczy pamiętasz). Gdzie kupowałaś wc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 17.10.2011 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 VUITTON, my całe wyposażenie do łazienek kupowaliśmy w hurtowni Bims (z tego względu, że mój tata od lat z nimi współpracuje i mogliśmy liczyć na spore zniżki ). Z tego, co wiem, prowadzą również sprzedaż detaliczną, a ceny faktycznie mają korzystne Specjalnie dla Ciebie: http://desmond.imageshack.us/Himg812/scaled.php?server=812&filename=dsc0835c.jpg&res=medium Ponieważ zmusiłaś mnie do wyjęcia aparatu, obcykałam jeszcze co nieco. Mój plan minimum (kończymy się wykańczać w zeszłym tygodniu) był jednak zbyt ambitny - przed nami nadal sporo pracy, a prezentowane wnętrza są raczej "surowe". Gabinet (i gościnny w jednym): http://desmond.imageshack.us/Himg802/scaled.php?server=802&filename=dsc0821k.jpg&res=medium Na tej komodzie za biurkiem zamiast drukarki stanie telewizor. Nie patrzcie na "porysowane" fronty - jeszcze nie zdarłam z nich folii. W gabinecie przycupnęła również nasza stara kanapa: http://desmond.imageshack.us/Himg856/scaled.php?server=856&filename=dsc0839rn.jpg&res=medium Brakuje lamp (wczoraj zamówiliśmy ) oraz wszystkiego tego, co udomowi to wnętrze Szafa w wiatrołapie: http://desmond.imageshack.us/Himg8/scaled.php?server=8&filename=dsc0831ex.jpg&res=medium Bardzo monochromatycznie, ale planuję ożywić to wnętrze jakimś kolorowym stołkiem, kolorowymi wieszaczkami (upatrzyłam już w Berlinie takie, które wyglądają jak strzałki, wieszaczek ukazuje się dopiero po kliknięciu) oraz - przede wszystkim - dużym lustrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 17.10.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Ilona a gdzie fotki fotela!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 17.10.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Ilonko bardzo fajnie wyszedł gabinet. Dodatki napewno dopełnią go A ja fociłaś to nie mogłaś zachaczyć o fotel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 17.10.2011 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 (edytowane) Już, już Dziewczyny, musiałam wypędzić męża z kanapy zadowolony nie był odgraża się, że nasze małżeństwo rozpadnie się przez Muratora Wracając jeszcze na chwilę do gabinetu, nie mam pomysłu na fotel przy biurku - mąż chce, żeby był wygodny, ja chcę ładny - czy tylko mi się wydaje, że tych dwóch rzeczy nijak nie da się pogodzić? Wytłumaczę się jeszcze z szafy w wiatrołapie, bo poszliśmy na łatwiznę, ale mąż bał się mechanizmów łamanych, ja nie chciałam aluminiowej ramki. ale w końcu uległam Ostateczny efekt jednak w miarę mi się podoba. A teraz fotel (z każdej strony, hihi, jakby ktoś miał jeszcze wątpliwości, czy pasuje ): http://desmond.imageshack.us/Himg828/scaled.php?server=828&filename=dsc0805s.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg832/scaled.php?server=832&filename=dsc0804m.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg215/scaled.php?server=215&filename=dsc0817q.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg193/scaled.php?server=193&filename=dsc0825so.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg705/scaled.php?server=705&filename=dsc0826w.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg546/scaled.php?server=546&filename=dsc0808i.jpg&res=medium Edytowane 17 Października 2011 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 17.10.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Bosko! Edit: A teraz coś więcej . Fotel nie wydaje się za duży w tym salonie. Jest w sam raz. Jestem dumna z siebie za pomysł, a z Ciebie, że dziewczyny nie odwiodły od kupna Różnica w bieli nie jest duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts