Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam jonaw, cieszę się, że Ci się u mnie podoba :). Ja też jestem straaasznie ciekawa, jak będzie wyglądać skończony salon oraz krzesła ze stołem :???: - koncepcja się kształtuje, a właściwie każdego dnia zmienia, lecz w poniedziałek musimy ostatecznie wybrać kolory i zamówić, więc efekty będą dopiero za półtora miesiąca :(. Dodawać do ulubionych można, ta opcja jest chyba :confused: u dołu wypowiedzi, po lewej stronie - sama nie bardzo się orientuję, bo jeszcze jej nie wypróbowałam.

No i klops :(

W nocy spalił się pałacyk, w którym za cztery miesiące mieliśmy wziąć ślub oraz urządzić wesele :cry:. Wszystkie plany oczywiście wzięły w łeb, bo ze względu na moją pracę inny termin niż wakacyjny nie wchodzi w rachubę, a wiadomo, że terminy letnie są zaklepywane co najmniej rok wcześniej (my nasz rezerwowaliśmy zimą, na początku zeszłego roku) :cry:. Poza tym wielka szkoda, bo pałacyk (a zwłaszcza otoczenie) prezentował się niemal bajkowo:

http://news.o.pl/wp-content/i/2009/07/paeac-wc2a6usowo.jpg

http://i2.fmix.pl/fmi1341/c64f930e000b370f4d064a11

Niestety, cassia, jeden z najpiękniejszych zabytków w naszej okolicy - mam nadzieję, że ten, kto zaprószył ogień, się teraz czuje :mad:.

Szukamy na gwałt nowego miejsca - jakiegokolwiek bądź, byle była wolna sala i pokoje hotelowe w lipcu/sierpniu. Łatwo nie jest, prawdopodobnie będziemy musieli zrezygnować ze ślubu w weekend :(. Nie wyobrażam sobie przekładać wszystko o kolejny rok - jestem już naprawdę starą panną :yes:.

Byliśmy dzisiaj z samego rana u stolarza w sąsiedniej miejscowości (wszak do Swarzędza mamy rzut beretem, więc wstyd byłoby nie korzystać z "rodzimej" produkcji, a zakładów stolarskich jest tam więcej niż ulic ;)) i na widok pewnego stolika kawowego "w budowie" zaświeciły mi się oczy... Poprosiliśmy o wstępną wycenę, ale bardzo chcę taki mieć - być może to nie kwestia projektu, a wykonania - pierwsza klasa, już się nie mogę doczekać stołu :).

Edytowane przez Ilona Agata

o kurcze ....przykro mi naprawdę z powodu pałacyku ...wiem jak to jest ! moje wesele ślub był przeze mnie jeszcze bardziej dopracowany niż mieszkanie i wiem że wiele czasu zajmuje, żeby wszystko sobie pookładać i dopasować .

wiem, że inni mówią czasem, że nieważne, gdzie i jak, ważne, żeby było szczęśliwe życie później i pewnie to prawda ....ale szkoda, że to często mówią ludzie , którzy sa juz po weselu i swoje przeżyli

wiec Trzymam mocno kciuki, żebyście znaleźli coś szybciutko ....

i smutno mi razem z Tobą...

dagunia, też się pocieszamy, że nieważne gdzie, ważne, że razem i szczęśliwie :).

Zostały jeszcze cztery miesiące (co mają powiedzieć pary, które wybrały termin wielkanocny lub - co gorsze - jeszcze wcześniejszy?), ale trzeba znaleźć miejsce na wesele, nowy kościół (przy pałacyku była kapliczka), nowego księdza, odzyskać zaliczkę, powiadomić gości - pewnie wszyscy myślą, że zamieszkaliśmy razem, pokłóciliśmy się o kolor ścian i teraz wymyślamy sobie jakiś pożar ;). Wszak słyszałam ostatnio na Domo, że podczas budowy niejedno małżeństwo się rozpadło (odpukać)...

Edytowane przez Ilona Agata

hehehe :) będzie dobrze !! po złych wiadomościach przychodzą zawsze dobre - baaaa!!! lepsze !!

co do rozpadu małżeństwa to ja nawet znam jedną parę :( co jest przykre bardzo ale myślę, że to wyjątek jakiś był, bo większość moich znajomych ma się dobrze :) i swietuja teraz wspólne M

To teraz musisz zdawać nam relacje nie tylko z urządzania domku ale i urządzania wesela!

dagunia, tak to jest, że nie zawsze może iść jak po maśle, bo nie docenilibyśmy tych wszystkich pięknych chwil, które się przytrafiają. Wierzę, że teraz będzie już tylko lepiej :)

pasie, szukamy, szukamy, obdzwaniamy i mailujemy. Teraz nam jednak przyszło do głowy, że niestety zimą trzeba będzie wybierać trochę w ciemno - nie zobaczymy wjazdu, ogrodu, otoczenia, nawet dachu :(

Tissana, tak sobie strzeliłam w ciemno, bo pożar zaczął się w pokojach na poddaszu użytkowym - albo ktoś wyrzucił niedopałek, albo instalacja - co tak naprawdę się stało, jeszcze nie wiadomo :???:.

Ilona Agata bardzo mi przykro. Takie piękne miejsce mieliście wybrane a tu taka nieprzyjemna sprawa. Mam nadzieję, że uda Wam się jednak znaleźć jakieś zastępstwo na ten jakże ważny dzień :)

A czy w ten weekend co to się spaliło odbywało się tam jakieś wesele?

pysiaczek, wesela chyba nie było, ewakuowano 30 gości, więc raczej jakieś mniejsze przyjęcie lub impreza firmowa (firmy często organizują tam konferencje/zjazdy integracyjne). Słyszałam tylko w radiu, że goście pływali właśnie w basenie, korzystali z sauny, więc musieli opuścić budynek tak jak stali - w slipkach, strojach kąpielowych, klapkach, zostawiając w pokojach portfele z dokumentami, klucze od samochodu, ubrania. Brrr...

Ilona Agata - slabo z tym Waszym palacykiem:(

My mielismy miec wesele tu:

http://www.darzbor.eu/darzbor.html

Naprawde super miejsce!

Ostatecznie wybralismy jednak inna sale - ale tylko ze wzgledu na wieksza ilosc miejsc sypialnych.

Pzdr.

PS. Mam nadzieje, ze Mod nie usunie linka - to nie jest reklama tylko chce pomocy:)