Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Reni, dawno Cię tu nie było :) Ja zresztą też trochę zaniedbałam wątek, bo nie było co pokazywać.

Jakość to oczywiście niebo a ziemia. Na pierwszy rzut oka tego nie widać (poza tym, że w gabinecie to mdf, a w salonie fornir, więc siłą rzeczy jest sztuczniej), ale mechanizmy (a raczej ich brak) są odczuwalne - w salonie wszystko chodzi "lekko", w gabinecie nie ma klików, prowadnice do szuflad nie chodzą "gładko", hałasuja przy otwieraniu, szafki mają gorsze zawiasy, półki słabsze (są w stanie unieść mniejszy ciężar), itp. Mimo tych minusów jesteśmy zadowoleni, bo wiadomo: jakość = cena (wszystkie meble kosztowały mniej niż stół :jawdrop:) i cudów się nie spodziewaliśmy (ani nie szukaliśmy akurat do tego pokoju), a nawet dodam, że sądząc po cenie, spodziewałam się gorszego ustrojstwa, ale ten zestaw jest stabilny.

Edytowane przez Ilona Agata

• 3 weeks później...

Cha! A chciałam w weekend podjechać do Ikei i jakoś tak... Zabrakło czasu :( Widocznie coś czułam, że warto :yes:

Jeżeli chodzi o przygotowania do świąt, to realizuję się na tym polu w pracy i na dekoracje do domu nie mam już pomysłów :no: Tym bardziej, że u nas święta pod hasłem "zrób to sam", więc mam się przy czym uwijać ;)

Dzisiaj dotarło w końcu lustro do wiatrołapu (czekaliśmy na nie ponad 2 tygodnie :mad:), więc w ciągu kilku dni spróbujemy je zamontować razem z wieszaczkami i w ten sposób przygoda z urządzaniem skończy się na dobre (wiem, wiem, już to kiedyś pisałam, ale tym razem naprawdę jesteśmy na finiszu :)). Został jeszcze tylko jeden pokój, na razie zamknięty na cztery spusty i naprawdę nie wiem, kiedy będziemy mogli go urządzić. Podejrzewam, że raczej później niż wcześniej, bo tak się jakoś zawsze życie układa, że nie można mieć wszystkiego.

Został jeszcze tylko jeden pokój, na razie zamknięty na cztery spusty i naprawdę i nie wiem, kiedy będziemy mogli go urządzić. Podejrzewam, że raczej później niż wcześniej, bo tak się jakoś zawsze życie układa, że nie można mieć wszystkiego.

tzn chcesz powiedzieć pokój dla dziecka?

narendil, pasie, dziękuję :) Każda kobieta potrzebuje od czasu do czasu odmiany :D

reni, tak, pokój dziecięcy - niestety, ciągle hamują mnie plany zawodowe :mad: Czy każda kobieta w Polsce tak ma, że musi wybierać pomiędzy życiem prywatnym a zawodowym? U mnie to ciągle walka o to, żeby mieć do czego wracać, a że koleżanka z pracy wybrała inaczej niż ja, dostałam w zeszłym tygodniu wychowawstwo, więc plany rodzicielskie trzeba odłożyć na kolejne trzy lata :cry: Już nie wspomnę, jak się mąż "ucieszył".

queene, coś o tym wiem, ostatnio zaproponowałam dzieciakom w szkole (w natłoku ich bombkowych propozycji), żeby chociaż kolor ujednolicić, ale zostałam przekrzyczana :lol2:

Ilonko, niestety tak bywa... :hug:

Ja sama się plątałam, motałam. W końcu miałam dość!

Zdecydowałam się i potem usłyszałam, że to mój problem, że urodziłam dziecko zamiast napisać doktorat.

I nadal jestem w zawieszeniu jeśli chodzi o stabilizację zawodową :bash:

A chcielibyśmy kolejne...

Tylko, że najpierw muszę ten *&!*^! doktorat skończyć :mad:

I tak już nie będzie wedle moim marzeń o małej różnicy wieku :(

I tak o to wygląda polityka prorodzinna w naszym pięknym kraju nad Wisłą!

Czy ktoś wie, co się dzisiaj dzieje z Imageshackem :mad:?

http://desmond.imageshack.us/Himg809/scaled.php?server=809&filename=dsc0149cc.jpg&res=medium

I wieszaczek w użyciu:

http://img853.imageshack.us/edit_preview.php?l=img853/7076/dsc0152eg.jpg&action=rotate&degree=270&r=0.8996112881208609

Ilonko witam w Twoim wątku. Właśnie skończyłam przeglądanie całego od początku. Wciągnął mnie niesamowicie. Wnętrza piękne, ślicznie utrzymane. Nigdy nie byłam pedantką, choć lubię porządek. Baaardzo podoba mi się u Ciebie. Wieszaczki w wiatrołapie są niesamowite. Prostota fasonów wybieranych do aranżacji wnętrz, bardzo mi odpowiada :-) Również jestem nauczycielką ;) z trochę dłuższym stażem. Poza tym, że realizuję się zawodowo, myślę również o rodzinie. Jestem mamą trójki już nastoletnich dzieci. Najstarsza latorośl w przyszłym roku wejdzie w fazę "-dzieścia", a ja niedawno usłyszałam, że wyglądam jak studentka... He he, to był raczej przesadzony komplement. Niemniej myślę, że z odkładaniem planowania rozwoju rodziny trzeba uważać i dobrze przemyśleć tę sprawę. Wiadomo, że im przyszła mama starsza, tym mniej ma cierpliwości, sił i zdrowia na ogarnięcie radosnej ferajny :) Gratuluję pięknego mieszkania, udanej uroczystości zaślubin i życzę samych mądrych i trafnych wyborów życiowych. Ale zabrzmiało moralizatorsko ;) Nie miało być tak groźnie. Pozdrawiam serdecznie :-) Ela