reni1980 02.03.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 i ja się witam Ilonko, dawno cię nie było, inspiracja fajowa, oj jak mi się przypomniało leżenie na tarasiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 02.03.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Ilonko, czyli co, kanapa nie puści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 02.03.2012 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 (edytowane) Czyściliśmy ją, ale wszystko na nic, plama jak była, tak jest. Nie jest bardzo widoczna, trzeba się nad kanapą pochylić, żeby to zobaczyć, więc się nie pochylam Nie rozpaczam, całe szczęście na kanapę nie wydaliśmy sporo, kupiliśmy właściwie jeden z najtańszych skórzanych wypoczynków na rynku - podniszczymy ją do końca i trzeba będzie pomyśleć o nowej. Całe szczęście plama z krzesła zeszła, być może to inny rodzaj skóry, bo krzesła kosztowały sporo, ale skoro trudniej je poplamić (nie łapią barwnika z ubrań) i łatwiej doczyścić, to mam nauczkę na przyszłość: lepiej wyłożyć więcej i cieszyć się meblem dłużej. Witam reni, my też już czekamy na wiosnę Edytowane 2 Marca 2012 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiunia 1981 14.03.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Witam serdecznie po raz pierwszy ale na pewno nie ostatni Uwielbiam Twój domek i przyglądam mu się już od dawna. Chciałam się zapytać o lampy w salonie - wiem już że to stylo 5 ale chciałam się dowiedzieć jak mocno świecą? Czy masz jeszcze inne oświetlenie czy ta lampa wystarczy? Pozdrawiam - następna poznanianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 15.03.2012 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Witam Asiu Cieszę się niezmiernie, bo mam wrażenie, że mało nas tutaj - poznaniaków Poza lampą stylo 5 w salonie nie mam innego światła, ale pomieszczenie jest maksymalnie otwarte, więc światło z jadalni, kuchni czy przedpokoju dociera również do salonu. Lampa stylo 5 oświetla dobrze, nie jest to światło punktowe, ponieważ żarówka znajduje się za białą końcówką klosza, nie w tej czarnej rurze (mam nadzieję, że to, co napisałam, jest zrozumiałe ). Oczywiście światło nie jest na tyle intensywne, żeby godzinami czytać przy nim książki, ale do salonu (oglądania tv, przeglądania Muratora, gry w scrabble ) jak najbardziej się nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiunia 1981 16.03.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Dziękuję bardzo za tak szybką odpowiedź Znalazłam lampę w Torino w Swarzędzu więc podjadę zobaczyć jak to wszystko wygląda i mam nadzieję że się nie zawiodę , bo jestem w niej zakochana tak samo jak w stylo 3 którą już oczami wyobraźni widzę nad moim białym stołem Jeszcze troszkę i w wakacje dostaniemy klucze do naszego szeregowca i wtedy też postaram podzielić się z Wami moją radością wykańczania nie ukrywając że Ty i Marjelka jesteście moim natchnieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 16.03.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Chciałam sobie zobaczyć inspirację na letni pokój ale widzę tylko czerwony krzyżyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 16.03.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 (edytowane) Pysiaczku, ja też widzę krzyżyk, ale skopiowałam adres i wysiliłam się żeby znaleźć dla Ciebie: A resztę znajdziesz TU Mam nadzieję, że się Ilonka nie pogniewa Edytowane 16 Marca 2012 przez rere79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 16.03.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 O rere dzięki Widzisz nie wpadłam na to Piękny plan na pokój letni Marzy mi się kiedyś takie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 17.03.2012 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Dziękuję bardzo za tak szybką odpowiedź Znalazłam lampę w Torino w Swarzędzu więc podjadę zobaczyć jak to wszystko wygląda i mam nadzieję że się nie zawiodę , bo jestem w niej zakochana tak samo jak w stylo 3 którą już oczami wyobraźni widzę nad moim białym stołem Jeszcze troszkę i w wakacje dostaniemy klucze do naszego szeregowca i wtedy też postaram podzielić się z Wami moją radością wykańczania nie ukrywając że Ty i Marjelka jesteście moim natchnieniem Przy Kinepolis, zaraz obok takiej wysokiej wieży też jest sklep Torino A gdzie kupujesz mieszkanko? Ja jestem chwilowo załamana, bo tak się cieszyłam, że znaleźliśmy zaciszną okolicę, niby miasto, ale nasze osiedle jest oddzielone od Poznania lasami z każdej strony (dla mnie ideał) i nagle okazało się, że ma tutaj powstać około 200 mieszkań Developer położył łapę na sporej działce Wcześniej należała do pani Kulczyk i cieszyłam się, że w opuszczonym browarze powstanie coś na kształt Starego Browaru, może jakieś ciekawe lofty, centrum rekreacji lub spa (takie były plany) i nagle taka niespodzianka Budują bloki Nie mogę sobie tego wyobrazić, zwłaszcza, że wyjazd z tego osiedla nie należy do najłatwiejszych (słabe, korkujące się skrzyżowania), a jak wpuszczą tutaj 600 ludzi (więcej, niż mieszka teraz), to w ogóle będzie masakra Pocieszam się tylko, że mieszkania za 11 tys./m2 (stan developerski!) będą się sprzedawać wiele lat, jeśli w ogóle znajdzie się jakiś chętny (zwłaszcza na te większe, powyżej 90 metrów za ponad milion złotych, chyba że rynek urealni te chore ceny)... Może zdążymy uciec? Rere, nie ma sprawy Ja w ogóle podziwiam całe mieszkanko, ale ogródek według mnie to mistrzostwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiunia 1981 17.03.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Dziękuję za podpowiedź, w takim razie podjadę tam bo jest bliżej My kupiliśmy domek w Skórzewie , zieleni niestety brak chyba że posadzę sobie w ogródku ale w okolicy mamy całą rodzinkę no i metraż nam bardzo odpowiadał tak samo jak rozkład. Co do drogi to też nie jest najlepiej tym bardziej że oprócz naszego osiedla ( a ma być duże bo planują ponad 400 domków w zabudowie szeregowej) to po drugiej stronie Skórzewa buduje jeszcze developer Grzegorczyk ale jest już rondo i obwodnica więc powoli się rozluźnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 17.03.2012 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Dziękuję za podpowiedź, w takim razie podjadę tam bo jest bliżej My kupiliśmy domek w Skórzewie , zieleni niestety brak chyba że posadzę sobie w ogródku ale w okolicy mamy całą rodzinkę no i metraż nam bardzo odpowiadał tak samo jak rozkład. Co do drogi to też nie jest najlepiej tym bardziej że oprócz naszego osiedla ( a ma być duże bo planują ponad 400 domków w zabudowie szeregowej) to po drugiej stronie Skórzewa buduje jeszcze developer Grzegorczyk ale jest już rondo i obwodnica więc powoli się rozluźnia. Okolice dobrze kojarzę, bo rodzice mieszkają niedaleko Skórzewa - mam wrażenie, że tam infrastruktura jest lepiej przygotowana - u nas nie ma sklepu spożywczego z prawdziwego zdarzenia (nie licząc małej Żabki), jedyne przedszkole właśnie zamknęli, szkoła znajdująca się na sąsiednim osiedlu pomieści 200 osób nie więcej, chodników brak, nawet głównej drogi nikt nigdy nie odnieża (że już nie wspomnę, jak wygląda), a chcą tutaj zrobić Polankę II Naprawdę nie wiem, kto wydał takie pozwolenia - dość, że wykarczowali już sporo drzew pod tą inwestycję i nasze tereny zielone zaczynają wyglądać tak, że płakać się chce No to sobie ponarzekałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiunia 1981 17.03.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Narzekanie oczyszcza dusze a przy takim problemie jest to potrzebne. Ale chyba już wszędzie w Poznaniu pozbywają się zieleni i tylko bloki i bloki a człowiek nie będzie miał gdzie na spacer iść. Co do Skórzewa to muszę przyznać że się rozwija - nowe piękne przedszkole , tak samo gimnazjum, pełno sklepów więc nie ma co narzekać. No i obwodnica - piękna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 03.04.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Witam i ja Wprosiłam się, bo mnie tu przygnało z wątku o szarych wnętrzach i ciemnej drenianej stolarce okienno-drzwiowej Oglądam Twój domek i wiele pomieszczeń wygląda jak wizualizacja moich wnętrzarskich planów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.04.2012 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Ilonko co tam jak tam u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 04.04.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 ufff... przebrnęłam:) piękna kuchnia, fajne łazienki... jeżeli chodzi o kolor w salonie to mi się jednak bardziej podobał ten amarant, ale to juz kwetia gustu:)Ogrodu zazdroszczę przeogromnie! No i powierzchni mieszkalnej. Mi niestety przyjdzie sie rozkładać tylko na 57m2:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 04.04.2012 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Witam "nowe twarze" AniaS79, przyznam, że od kilku dni z zaciekawieniem podglądałam Twoje pomysły, które pokazywałaś w swoim wątku Venus, do Ciebie też po cichu zaglądam, Ty pewnie wiesz, że ze mnie straszna kociara no i trochę Ci zazdroszczę teraz... Tym bardziej, że Fionka to najpiękniejszy kotek, jakiego w życiu widziałam! Domi87, do Ciebie muszę zajrzeć w wolnej chwili. Moje pierwsze mieszkanko też miało niewiele ponad 50 metrów, jeśli już teraz wszystko dobrze zaplanujesz (szafki, schowki, u mnie było ich zdecydowanie za mało), zobaczysz, że powierzchni będzie w sam raz - i do życia i do sprzątania Zdaję sobie sprawę, że trudno czegokolwiek się w tym wątku doszukać, zwłaszcza zdjęć (które zresztą nie są świeże, bo trochę się u nas w czasie ostatnich miesięcy zasiedzenia zmieniło), pojawiło się tutaj również mnóstwo spraw niezwiązanych z wnętrzami, ponadto tytuł od dawna jest nieaktualny, dlatego w najbliższym czasie planuję wypędzić męża z kanapy, cyknąć kilka fotek i założyć nową, bardziej uporządkowaną galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.04.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Ilonka chyba wszystkie brytyjki są takie ładne Z nami panna spała dzisiaj całą noc, raz mieliśmy szalik z kota na szyi a drugi raz zadek do podziwiania przed oczami. Ja natomiast codziennie o 5 rano w ramach "nie zgnieć mnie" dostaję brzuszek do wymizania Jeżeli nie macie alergii to polecam, kotki są fajne Ilonko galerię może zrób na pierwszej stronie tak jak ja zrobiłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 05.04.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Tak , poproszę o fotki na 1 stronie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.04.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 ja już od dawna proszę o zdjęcie szafki białej pod schodami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts