Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ida2 w takim razie również gratuluję i trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie.

nemi pingwiny boskie :) Uśmiałam się, muszę mężowi pokazać :yes:

nicol21 dziękuję, mam nadzieję, że przez całą ciążę nie stracę wigoru :)

Aniu w drugiej ciąży brzuch zawsze pojawia się szybciej, żona mojego brata z drugim dzieckiem już w pierwszym miesiącu wyglądała tak jak w piątym przy pierwszej ciąży - zanim zdążyli powiedzieć, wszyscy wiedzieli, co jest grane.

U mnie podobnie - chociaż to pierwsza ciąża, ale też już od pierwszych tygodni wywaliło mi brzuchol - nie uwierzycie, ale pamiętam jak tydzień po powrocie z Chorwacji pojechaliśmy na obiad do teściów, wtedy jeszcze nie wiedziałam o ciąży, ale wszyscy (rodzeństwo męża z rodzinami) mówili mi, że w końcu przytyłam, zaokrągliłam się, itp. Jak miesiąc później pojechaliśmy z oficjalną informacją, usłyszałam, że już poprzednio wszystko było widać :o

Dzień dobry :),

Aaaa... to Twój domek AniaS79i Ivy17 komplementowały na naszym spotkaniu u Ani :D.

Ciekawych wątków tyle na FM, że zabrakłoby na każdy dzień roku przez 5 lat :(. Ale cieszę się, że dotarłam do Ciebie :).

Styl bardzo podobny do tego co zapowiada się u Ani , a więc - ślicznie jest :D.

Zamurowało mnie na widok Twojego tarasu. Wygląda fantastycznie :yes:

I najważniejsze! GRATULACJE :)

To piękne wspomnienie wakacji :)

Kamilcia, julianna16 dziękuję :)

julianna16, aż dziwne, że mnie uszy nie paliły :oops:

yokasta, rzeczywiście oglądałam rysunki, na których widać, że do 20 tygodnia między dziewczynką a chłopcem sporej różnicy nie ma, dlatego łatwo o pomyłkę. Lekarz też oczywiście nie dał 100% gwarancji.

pasie, czytałam, że dzieci "nie widzą" pastelowych kolorów, dlatego te wszystkie plastikowe zabawki są tak kolorowe (dla mnie nawet niedobrane kolorystycznie), a ja się powoli zaczynam czuć jak samolubna matka, bo oczywiście na oku mam szary wózek :o chociaż wiem, że powinnam w końcu pójść w jakieś kolory :yes:

Ilonka :hug: więc jeszcze raz już oficjalne gratulacje! - super nowina, trzymam kciuki za Was, żeby wszystko było tak szczęśliwie jak do tej pory... brzuchem się nie przejmuj, ja przed ciążą ważyłam 48kg (173) w ciąży dłuuuugo miałam tylko brzuch - na koniec nieco się zaokrągliłam - ostatnie 2 miesiące trochę utyłam (jakieś 18kg w stosunku do wagi pierwotnej) i co? dwa lata minęły a ja znów 48....

a wogóle jak straszycie epidemią to ja uciekam od Was, mnie to teraz kompletnie niepotrzebne - :mad:

Drop_Inn, dziękuję :)

Justka_krk Ty masz figurę modelki :jawdrop: Zazdroszczę, bo chociaż u mnie waga ta sama, to wzrost zupełnie inny ;)

A brzuchem się nie przejmuję, kupiłam sobie wyjściowe dresy na gumce :lol2: i nie mogę się doczekać, aż już naprawdę będzie widać, nie tylko w obcisłym ubraniu :yes:

Dziękuję Venus :)

Zagospodarowywanie ostatniego pokoju idzie jak krew z nosa, bo mąż ma dużo pracy - jak zwykle - a po pracy integracje - jak zwykle :rolleyes: - więc kiedy w końcu trafia się jakiś wolny weekend, wolę, żeby spędzał go ze mną, a nie w piwnicy ze szlifierką w ręce. Poza tym nie mam żadnego pomysłu na pokój dla chłopca - ja zawsze strasznie dziewczyńska byłam i męczę się okrutnie, kiedy mój mały chrześniak chce się ze mną bawić samochodzikami - po prostu nie rozumiem męskiego świata (pasji, zainteresowań) i tyle.

Ilonka, poczekaj tak do 20-tego tygodnia żeby potwierdzić czy na pewno chłopak :). Może wyjdzie dziewczynka i będziesz miała łatwiej?

Sama wyszłam z założenia, że robimy dość neutralny pokój. Wiadomo, że chłopakowi różu nie wciśniemy ale też nigdy nie byłam zwolenniczką: niebieski dla chłopaka i różowy dla dziewczynki.

No, głowa do góry! Napisz lepiej jak się czujesz ? :)

Oj Ilonka Ilonka :hug: modelki :eek: chyba takiej mocno niedożywionej :p ale co zrobić, jak mawia mój chrześniak, taki mój 'urlop osobisty'....

dresy na gumce - wspominam z sentymentem bo były dobre na każdą okazję i nawet po porodzie dłuuuugo nie chciałam się z nimi rozstawać :)

Tobie i maleństwu życzę duuużo zdrówka, mężowi cierpliwości w milczącym lub śpiewającym zaspokajaniu Twoich ciążowych zachciewajek - a jak! w końcu należy Ci się ;) i wypoczywaj, bo potem to będzie dopiero meksyk - po znajomych i po mnie widzę, że 'chłopacy' jednak są zdecydowanie bardziej wymagającym gatunkiem...

Wiem, wiem yokasta, na razie tylko malujemy mebelki, bo i tak miały być białe bez względu na płeć, a ja sobie po cichu obmyślam koncepcję pokoju i nie mam pojęcia, w którą iść stronę :confused:

Samopoczucie - poza częstymi migrenami (które męczyły mnie również przed ciążą, tylko że wtedy mogłam sobie pomagać tabletkami i kawą) - super :) całkowicie zmienił mi się apetyt, nie przełknę na przykład ukochanego kiedyś drobiu (nie mogę go nawet przygotować, tak mi śmierdzi to mięso), za to ciągle mam ochotę na steki, żeberka, golonkę :o nigdy wcześniej tak nie jadłam :no: Ciągle rozpiera mnie energia, więc sporo się ruszam (całe szczęście lekarz nie widzi przeciwwskazań), ogarnęła mnie też mania czystości, ale to akurat może nie mieć związku z ciążą (tylko oglądaną co poniedziałek Perfekcyjną Panią Domu ;)). A Ty jak się czujesz? Pisz szybko, czy wszystko w porządku?