kanka9 24.10.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Oooo ja dopiero przeczytałam Ilonko gratuluje rewolucji no i teraz bede zaglądać (chyba musze się poprawić bo robie to za rzadko ;-/) jak powstaje kolejny pokoik . A u mnie też cały czas jakies zmiany i w związku z tym zainteresowałam się Twoją kuchnią . I mam pytanko. Czy sprawdza Ci się taki układ? Tzn tak zabudowany blat i wyspa? Jaką masz odległość między meblami / zabudowa a wyspą żeby było wygodnie I jak szeroką masz kuchnie? Jak szeroka jest zabudowa od słupka do słupka ? Bo nad takim układem kuchni właśnie rozmyślam . Aha i ile masz miejsca od ściany do rogów wyspy, jakie duże przejście ? Przepraszam za tyle pytań , tym bardziej ze Ty pewnie nie masz teraz na kuchnie głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.10.2012 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Witam kanka i tradycyjnie już dziękuję Ty masz przecież gotową kuchnię? Szykują się jakieś zmiany? Już odpowiadam na wszystkie pytania: 1. Układ sprawdza się dobrze, chociaż nie idealnie: - co przeszkadza to okap blisko salonu - hałasuje i trudno wtedy drugiej osobie oglądać tv, myślę, że byłoby to mniej odczuwalne, gdyby okap był przy ścianie, a nie nad wyspą. Druga sprawa to smażenie, muszę to robić na przednich palnikach, bo z tylnych pryska prosto na stół - wyspa powinna być głębsza o jakieś 10 cm lub więcej (teraz ma 74 cm głębokości). Rodzina straszy mnie też, że dziecko może wejść na krzesło i wsadzić łapkę prosto do gorącego garnka Być może za jakiś czas na kilka lat stół będzie odstawiony od wyspy; - super jest to, że wystarczy się odwrócić i już można odlewać makaron, ziemniaczki lub w drugą stronę - wrzucać wymyte warzywa do garnka lub mięso na patelnię. Oczywiście można zachlapać podłogę, ale to kwestia przyzwyczajenia - ja zawsze przenoszę produkty na desce do krojenia albo w misce (zresztą w rękach byłoby nieporęcznie i musiałabym obracać się tak kilka razy, zanim przeniosłabym wszystko). Mam też blisko do stołu zarówno z piekarnika jak i z kuchenki, co ułatwia żonglowanie naczyniami z potrawą, no i najważniejsze: w czasie gotowania zawsze pozostaję w kontakcie z mężem/zaproszonymi osobami, mogę dokańczać danie i prowadzić rozmowę (pod warunkiem, że okap wyłączony), a goście nie są pozostawieni sami sobie, nie muszą też oglądać moich pleców. 2. Teraz wymiary: - między wyspą a zabudową z tyłu jest 100 cm, więc po kuchni spokojnie mogą się kręcić dwie osoby i nie ocierają się o siebie, - między wyspą a ścianą z obu stron - 95 cm, jakby było mniej, też nic by się nie stało, - szerokość kuchni - 350 cm, - między słupkami blat roboczy ma 210 cm. Kuchnia nie jest duża, ale na razie nam wystarcza (nie jestem typem chomika, do życia potrzebuję minimalnej liczby sprzętów), chociaż zdaję sobie sprawę, że nie jest to kuchnia na całe życie: nie mam np. drugiego serwisu od święta i dla gości, kilku kompletów kieliszków, blaszek w każdym wymiarze, itp., a kiedyś chciałabym mieć. Z jednej strony fajnie, że kuchnia jest mała, nie muszę po niej biegać, tylko obracam się i mam wszystko pod ręką, z drugiej strony brakuje mi jakiegoś ciągu słupków na pochowanie robotów kuchennych, tosterów, mini spiżarki, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 24.10.2012 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Aaa, jeszcze jedno kanka - Twój pokój dla córki to mistrzostwo świata, niby różowy, ale nie przesłodzony, jakby się okazało jednak, że to córa, na pewno będę się wzorowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 24.10.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Dziękuje za komplement Wzoruj się ile masz ochote W domu nic nie zmieniam ale jest duże prawdopodobieństwo że będe urządzać mieszkanko . A to nie dom więc miejsca dużo mniej. I kuchnia to aneks i tak mi układ taki by pasował tylko tam chyba mniej miejsca mimo wszystko ;-/. Ja na wyspie chciałam sam blat a płyte i zlew pod szafkami. A przy blacie stołki żeby na szybko cos zjesc bo nie wiem może jakiś mały stoł się tam zmieści , ale na jadalnie to miejsca nie ma Kurde jak w końcu dostaniemy klucze to musze wszystko pomierzyc czy wejdzie na razie planuje i zbieram inspiracje. Nowy pokoj dla Miśki znowu ma nie być różowy a zobaczymy jak wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 24.10.2012 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Kanka, dom sprzedajecie czy urządzacie drugie lokum zagramanicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 24.10.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Dom zostaje musimy gdzieś mieszkać jak będziemy przyjezdzać na wczasy A tak naprawde to nie chce sie pozbywac domu bo trojmiasto to moje miejsce gdzie chce mieszkać . A mieszkanie traktuje przejsciowo, inwestycyjnie . I też jest w Polsce ale prawie 400km od domu W każdym razie nie chce na razie zapeszać bo jeszcze kluczy nie mam ale jak wszystkie formalnosci bedą dopięte na ostatnio guzik to się pochwale i popytam o rady i poporsze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 24.10.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 No to trzymam kciukasy za wypalenie planów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 25.10.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Witam właścicielkę!! Podglądam Twój dziennik już bardzo długo, ale chyba nigdy się jeszcze nie przywitałam... Bardzo mi się u Was podoba:rolleyes: I oczywiścię gratuluję !!! Mam pytanko odnośnie taboretu w wiatrołapie. Mam ochotę na czarny, bo podobnie jak Ty brakuje miejsca na ławeczkę Czy jesteś zadowolona? Głównie chodzi mi o to czy on jest bardzo lekki i czy się suwa do tyłu przy siadaniu? Wiem wiem śmieszne pytanie, ale jakoś tak mnie do dręczy i wolałam się upewnić przed zamówieniem;) Z góry bardzo dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 25.10.2012 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Witam Magdzinska Taborecik jest lekki, ale nie przesuwa się przy siadaniu, jest natomiast dosyć chybotliwy, nie można na nim na przykład stanąć (żeby sięgnąć coś z góry). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.10.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 o dobra opinia o stołku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 28.10.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Wielkie dzięki za odpowiedź Pewnie go zamówię, bo ciekawie wygląda, a wiatrołap za mały na ławeczkę:( Mam nadzieję, że czujesz się dobrze:yes: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamiku 29.10.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 jak nic epidemia:lol2: Ida powodzenia przy koncówce:hug: Kto ma antidotum????bo mnie moja dwojka wystarcza w zupełności:lol2: A, ja to bym sie chetnie zarazila Gratulacje Ilonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 29.10.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Ilonka pisz jak się czujesz. A tak w ogóle, pracujesz dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shenkoka 31.10.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Witam sie i ja..piekne wnetrza..podglądam i się zachwycam..gratuluje też przyszłej mamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 31.10.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 A, ja to bym sie chetnie zarazila Gratulacje Ilonka to nie wiesz jak to się robi:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madileo 31.10.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 (edytowane) Ilonka, gratuluję! jak zwykle spóźniona ale wycięta byłam na jakiś czas z fm. współczuję migren, ja też miewam, ale ratuję się silną dawką ibuprofenu, a Ty bidulo musisz to przetrwać. 3mam kciuki za Wasze zdrówko i dobre samopoczucie! i taka mała wycieczka: Aniu, aj nie wiem czy już Ci gratulowałam czy nie,pogubiłam się bo tylko w cudzych wątkach mogę coś do Ciebie napisać(chyba czas założyć własny ) gratuluję Kochana! a jak już będziecie cali i zdrowi w domku to zasuwaj na siłownię wzmacniać mięśnie przykręgosłupowe i brzuszek, gwarantuję, że poczujesz ulgę ps. ale fajne siedzonko! Edytowane 31 Października 2012 przez madileo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 31.10.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 (edytowane) Madi, to do mnie ? Możesz kochana na priv jeszcze pisać . Bardzo Ci dziękuję . Co do kręgosłupa - siłownia na pewno odpada. Ogólnie to prawdopodobnie zwyrodnienie. W przyszłym roku muszę dokładniej zbadać sprawę. Na razie nie jest źle, jak sobie przypomnę zapalenie korzonków i 30 zastrzyków to teraz czuję się bardzo zdrowa . Edytowane 31 Października 2012 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madileo 31.10.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 przy zwyrodnieniach siłownia jest wskazana, tyle, że nie każdy lekarz zaleca ćwiczenia a szkoda! wszystkie nasze stawy będą funkcjonowały poprawnie jeśli będą "trzymane " przez mięśnie, uwierz mi;) Oczywiście ćwiczenia na siłowni są wskazane ale pod okiem trenera, żeby nie zrobić sobie jeszcze większej krzywdy. oki, reszta będzie na priva jakby co to na końcu to odnośnie siedzonka wstawionego przez Ilonkę ( w odwrotnej kolejności napisałam ) a Twojego nie widziałam ale wygoogluję sobie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 31.10.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 (edytowane) Chodziło mi o gratki na końcu, nie stołeczek. (tu się domyśliłam ) Siłownia odpada z zupełnie innych względów w tym faktu, że na najbliższą mam z 40 km . Mięśnie kręgosłupa i brzucha bardzo ważne - wiem . Edytowane 31 Października 2012 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamiku 06.11.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 to nie wiesz jak to się robi:rotfl: tylko moj maz w rozjazdach ostatnio.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts