Puffy 10.12.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Witam, proszę o info czy rok czasu to dużo czy mało na podłączenie prądu do działki budowlanej zważywszy na to że sąsiad od ponad 2 lat jest posiadaczem przyłącza a u mnie ma być zrobiona jedynie nadbudówka na jego przyłączu? (pierwszy wzór umowy w maju 2010 termin koniec maja 2011). Generalnie "wszystkie media w drodze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe2009 10.12.2010 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 podpisałem umowę m-c temu - przyłaczenie bedzie za 1.5 roku więc nie czekasz długo - u mnie słup jest w granicy - przyłacz ma 5-6m )) pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 11.12.2010 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 To długo, za długo.Takie przyłącza (na istniejącym słupie) robi się w 7-14 dni (Vattenfall). Czy dobrze przeczytałeś swoje Warunki Przyłączenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 11.12.2010 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 identyczna sytuacja ZEWT - 7 miesięcy. Ale dopiero jak poszedłem tam (jakieś 73 razy) i robiłem mniejsze lub większe awantury. Tak mógłbym czekac jeszcze z rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 11.12.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Sory moze za glupie pytanie ale czy chodzi wam o prad budowlany czy zwylky? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 11.12.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 ja podpisalem umowe 11.2009, do dnia dzisiejszego EEEECHOOOOO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puffy 11.12.2010 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Sory moze za glupie pytanie ale czy chodzi wam o prad budowlany czy zwylky? Na tym etapie to jakikolwiek Ale patrząc na wpisy to nie wiem czy powinno mnie to cieszyć, że inni mają podobnie czy się załamać jak to funkcjonuje w naszym pięknym Kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markii 11.12.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 U mnie umowa podpisana w grudniu 2008 a prąd ma być do czerwca 2011 ! , miał już być w tym roku w maju ale brak zgody kilku właściceli sąsiednich działek na przepuszczenie kabla i konieczność postawienia na mojej działce stacji trafo ( energetyka finansuje) co mi nawet pasuje ze względu na możliwość podziału działki w przyszłości na kilka mniejszych . Po za tym już mi się tak bardzo nie śpiedzy ; SSO postawiłem na agregacie - a resztę do wykończenia najwcześniej 2012 r. też tym bardziej mogę pociągnąć na agregacie. Nie pieklę się bo przewidywałem, że mogą być z tym problemy ( linia średniego napięcia przechodzi przez moją działkę ale istniejąca stacja trafo jest ponad 120 m . dalej ; w pierwotnym projekcie kabel podziemny miał iść przez cztery sąsiednie działki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puffy 11.12.2010 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Po za tym już mi się tak bardzo nie śpiedzy ; SSO postawiłem na agregacie - a resztę do wykończenia najwcześniej 2012 r. też tym bardziej mogę pociągnąć na agregacie. Też o tym myślałem ale koszty agregatu + eksploatacja/paliwo (jeśli się nie mylę to 5l starcza na ok 4 h) + hałas i zrezygnowałem z tego ustrojstwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MORHOT 11.12.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Z przyłączem nie ma tragedii. Ogólnie mają na to (przynajmniej Enion Kraków) 18 miesięcy, jeśli znie złoży się kompletu dokumentów, lub 9 miesięcy, jeśli złoży się cały komplet. W praktyce wygląda to tak, że po podpisaniu umowy o przyłaczenie za jakiś miesiąc czasu Enion wystawia przetarg. Przetargi oczywiście są "pro forma" bo zawsze na danym terenie "bierze robotę" ta sama firma. Wystarczy więc dowiedzieć się, jakaż to firma robi przyłacza na Twoim terenie, zadzwonić do właściela tejże firmy, dobrze pogadać (może trzeba będzie użyć tzw. argumentu w postaci kilku królów Polski i gość bierze robotę i robi ją szybko... Ja na przyłącz czekałem... 5 tygodni Oczywiście po opisanej wcześniej interwencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 11.12.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Wszystko zależy od warunków przyłaczy.U mnie po znajomości (dużej) czekałem 1 rok i szybciej się nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolkak 17.12.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Może własna mała elektrownia wiatrowa ?Co o tym myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 18.12.2010 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 E tam, lepiej już ten agregat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts