Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Tego jeszcze nie wiemy :/

W przyszłym roku będziemy dopiero załatwiać formalności więc trochę czasu mamy na przemyślenia :)

Póki co szukamy różnych inspiracji :)

Chcieliśmy się zorientować, czy ktoś w ogóle jeszcze buduje takie dworki :)

Nam się bardzo podoba ten projekt spełnia Nasze oczekiwania :D Więc wszelkie opinie na jego temat są mile widziane :)

Pozdrawiamy :)

• 4 weeks później...
  • 2 months później...
  • 2 weeks później...

dużo zmian, własciwie same zmiany:D dużo zależy tu od gustu inwestora i jego potrzeb czyli swoboda w domu prytwatność etc. lecz napisze co ja zmajstrowałem

opisze sam parter bo mysle że poddasze nie jest już kwestią tak istotną i zmian tam nie dużo, bedą dwa jednakowe pokoje i łazienka bez okien dachowych, ale do rzeczy

częsciowa sciana między kuchnią a salonem zlikwidowana, mniej więcej na środku powstanie podciąg wszystko w celu aby na środku między właśnie kuchnią a salonem mogła powstać ''wyspa'' czyli kuchnia otwarta na salon, wejście do spiżarki z kuchni nie z korytarza

wc pod schodami out w praktyce wygląda to bardzo źle jest nieładne niepraktyczne nieporęczne i wogole brzydkie, nie bedzie też schodów betonowych tylko coś ala ażur

z projektu pomieszczenia 6 i 9 czyli kotłownia z łazienką zamieniają sie miejscami a to za sprawą dostępu do pionu kominowego którego z zaprojektowanej kotłowni po prostu nie było oczywiście takowy nie jest wymagany o ile ktoś tego kolosa będzie ogrzewał gazem lub prądem hehe ja bede mial piec tradycyjny wiec została wprowadzona taka zmiana dodatkowo kotłownia została powiększona kosztem jednego z pokoi i zostały zrobione drzwi na zewnątrz zeby nie latac z opałem przez dom, taras tylko na długości salonu

łazienka na dole ogólno dostępna, zmiana okna tarasowego na dużą szkalną sciane i chyba tyle z takich wiekszych zmian

życze powodzenia