vanpelt 11.12.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Witam, mam 2 pytania; 1) w kamienicy której jestem współwłaścicielem dobudowany został parterowy magazynek od strony podwórka / elewacja tylna. Dach tego tarasu jest na tym samym poziomie co moje mieszaknie, chciałem przebić drzwi zewnętrzne i na dachu urządzić mały taras. Czy jest potrzebne pozwolenie na skorzystanie z takiego dachu? Czy wystarczy jedynie ekspertyza stropu i jego wytrzymałości. 2) czy zrobienie otworu na drzwi w elewacji tylnej kamienicy wymaga zezwolenia budowlanego? Z góry dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oogrodniczka 16.12.2010 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 zarówno na zrobienie drzwi, jak i zaadaptowanie stropu jako taras potrzebne jest zezwolenie, konieczny będzie projekt architektoniczny i przejście całej procedury. Jeżeli będą warunki na takim tarasie fajnie byłoby zrobić zielony dach. Ale skoro jesteś współwłaścicielem, będzie potrzebna jeszcze zgoda innych współwłaścicieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts