Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z tradycjami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 292
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Osobno robię i doszywam. Ale przedtem oddzielnie piorę i ręczniki i koronki, bo ręczniki lubią zbiegać się w praniu. Dopiero po praniu doszywam koronkę, która w praniu też czasem potrafi się różnie zachować. Jak koronkę robię z kolorowego kordonka to przy okazji sprawdzam czy nie farbuje. Bo zafarbowanego potem ręcznika chyba bym nie przeżyła.

• 3 weeks później...

Starszy syn w tym roku idzie do Komunii. Do tej pory wszystkie imprezy robiliśmy poza domem. Tym razem chcemy przyjęcie zrobić w domu (zakładamy, że będziemy już po przeprowadzce) i pewnie połączymy to z parapetówką. No to przygotowania czas zacząć. Z moim tempem wcale nie jest na to za wcześnie :)

A że nigdy nie zapraszałam tak dużej liczby osób jednocześnie to nic w domu nie mam. Tak więc zaczęłam. Usiadłam przy maszynie i uszyłam koszyczki na pieczywo. 4 sztuki na pewno wystarczą.

http://img221.imageshack.us/img221/1360/dsc05684dorfiiv.jpg

http://img545.imageshack.us/img545/5400/dsc05685dorfi.jpg

Dziękuję :D

Najważniejsze, że mało miejsca zajmują kiedy są niepotrzebne, bo wystarczy rozwiązać wstążeczki i je schować gdziekolwiek.

Ale faktycznie, do małej łazienki też mi taki koszyczek będzie pasował na drobiazgi. Będę musiała uszyć ciut węższy, żeby się na półkę zmieścił. Fajny pomysł mi podsunęłaś :hug: