compi 09.01.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Ależ nie, wspominam to spotkanie tak jak spotkanie z łosiem, amerykańskimi norkami w namiocie i wydrą pływającą grzbietowym na Sajnie, gdy przez nieuwagę napłynąłem na nią pontonem(wyglądała z daleka jak kłoda drzewa). Ale rozumiem wściekłość gdy dziczyzna niszczy Twoje. Też mam krety na działce : ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 09.01.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Dowiedziały się, że są pod ochroną... Kaczków ci u nas jak psów i strzelanie nawet w okresie ochronnym niewiele by zmieniło. Kumpel (borowy) zapraszał mnie ciągle na kaczki. Pod warunkiem ,że mu pomogę . Miał w swoim rewirze dziurę w lesie, wypełnioną wodą i kaczkami (obojga płci ). Chciał bym mu je w odpowiedni sposób wypłoszył , wówczas on będzie nawalał. Nie zależało mu na zdradzeniu miejsca kolesiom z fuzjami, stad pomysł, by znaleźć jelenia pacyfistę. Obserwował je przedtem prawie codziennie i mówił ,że takiej ilości w jednym miejscu nie widział w życiu. Nadszedł sądny dla kaczek dzień, dla mnie tez nie najlepszy (pobudka o świcie). Był to dzień pierwszy po okresie ochronnym. Na stawku nie było ani jednej kaczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 09.01.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Tzn. jak? Spinkoliły, kumpel lub Ty stawy pomyliliście czy ktoś był szybszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 09.01.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Ależ nie, wspominam to spotkanie Nie skumał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 09.01.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Tego nie miałem na myśli http://www.joemonster.org/p/264833/strzyzenie_bobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 09.01.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Tzn. jak? Spinkoliły, kumpel lub Ty stawy pomyliliście czy ktoś był szybszy? Nie! Kaczuchy przewidująco zaopatrzyły się w najnowszy kalendarzyk łowiecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 09.01.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Nie! Kaczuchy przewidująco zaopatrzyły się w najnowszy kalendarzyk łowiecki Takie kalendarzyki nie tylko kaczki podobno mają. Jelonki w okresie ochronnym paradują bezczelnie po polach. Jak się zaczyna sezon, punktualnie o 12 w nocy wcina je jak kamień w wode... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 09.01.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Jak się zaczyna sezon, punktualnie o 12 w nocy wcina je jak kamień w wode... I dlatego jeszcze cwane żyją (na przekór myśliwym ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 10.01.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) Małe pytanie, myśliwi powinni obowiązkowo przechodzić badania okulistyczne? Bo po tym artykule dochodzę do wniosku, że powinni. http://wyborcza.pl/1,75248,10937273,Mysliwi_zastrzelili_wilki__Twierdza__ze_przez_pomylke.html http://bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,46340,9950722,Zubr_bez_wartosci_dla_przyrody_zdaniem_prokuratorow.html Edytowane 10 Stycznia 2012 przez compi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 16.01.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Małe pytanie, myśliwi powinni obowiązkowo przechodzić badania okulistyczne? ... ... ... nie tylko okulistyczne ... zalecał bym również psychiatryczne (dla wielu "pseudo myśliwych" z opisanych tutaj przez kilku forumowiczów sytuacji) ... tylko "na boga" ... dlaczego wrzucacie wszystkich do "jednego wora" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 16.01.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 tylko "na boga" ... dlaczego wrzucacie wszystkich do "jednego wora" Najzagorzalszymi wrogami wszystkich myśliwych najczęściej są ... kłusownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 16.01.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Compi wytłumacz się ! Nie kłusujesz czasem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 16.01.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Strzelam, a właściwie próbuję czasem trafić w któregoś z kominkarzy w branżowym dziale tego forum : ). Jeśli chodzi o uwagę z workiem z myśliwymi. Jeśli w tym worku siedzi prokurator, sędzia i biegły to ten wór zaczyna śmierdzieć przy takich przykładach jak te powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.01.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 ... dlaczego wrzucacie wszystkich do "jednego wora" Bo czarne na białym tle bardzo się wyróżnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 17.01.2012 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 (edytowane) Rodzina dzików wstrzymała ruch na drodze krajowej Ale sztuki... Edytowane 17 Stycznia 2012 przez wykrot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 18.01.2012 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Rodzina dzików wstrzymała ruch na drodze krajowej Ale sztuki... która z tych świń to prokurator ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 18.01.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 która z tych świń to prokurator ? Ale jaki? Wojskowy czy cywilny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 18.01.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Nie no, wojskowego poznałem... miał szable... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 01.02.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Czy ktos wie gdzie odszukac przepisy odnosnie ambonek , ich stawiania itd . Wczoraj zobaczylam ze 50 m od mojego domu jakis idiota mysliwy cos takiego postawil , nie uwazam , ze to zgodne z przepisami , tu dookola mieszkaja ludzie . Wyglada to tak , ze moze mi w talerz wycelowac bez wiekszego trudu przez okno tarasowe Tak tak mysle ze to mysliwy , bo klusownicy raczej wnyki zostawiaja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 01.02.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Czy ktos wie gdzie odszukac przepisy odnosnie ambonek , ich stawiania itd . Wczoraj zobaczylam ze 50 m od mojego domu jakis idiota mysliwy cos takiego postawil , nie uwazam , ze to zgodne z przepisami , tu dookola mieszkaja ludzie . Wyglada to tak , ze moze mi w talerz wycelowac bez wiekszego trudu przez okno tarasowe Tak tak mysle ze to mysliwy , bo klusownicy raczej wnyki zostawiaja . http://dziennik.lowiecki.pl/index.php?numer=1786 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts