kalio 12.12.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 (edytowane) WitamJak w temacie. Jak lepiej docieplic dom kladąc 2 razy po 10 cm styropianu laczonego klejem czy 1 x 20 cm. Oczywiście przy 2x10 na maksymalną mijankę Edytowane 25 Stycznia 2011 przez kalio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 12.12.2010 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Oczywiście, że lepiej jest dwuwarstwowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 13.12.2010 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Oczywiście, że lepiej (taniej) jest jednowarstwowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 13.12.2010 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 A jak taki styropian na drugiej warstwie sie trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 13.12.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 A jak taki styropian na drugiej warstwie sie trzyma Na kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 13.12.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 lepiej jedna warstwa 20cm gruba na felc i dokładnie piankować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tfor 14.12.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 a jaką pianka? niskorozszerzalną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 14.12.2010 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 jesli jedna warstwa to tylko styropian na felc, jakos ciezko bedzie opiankowac szpare np 2mm o glebokosci 20 cm2 warstwy na zakladke tez nie bedzie zle - za to na pewno drozej pianka niskorozprezna, tylko piankuj za pomoca pistoletu(mozesz regulowac cisnienie), a nie z puszki bezposrednio przez rurke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 14.12.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Wydaje mi się jednak, ze przy klejeniu warstw styropianu jedna na drugą powstaje więcej szczelin powietrznych. U siebie kładłam 20tke na felc i na kamerze termowizyjnej nie było widać ani jednej "ciepłej"szczelinki, więc tu mogę powiedzieć, ze da się to zrobić dobrze. A co się dzieje z dwoma warstwami styropianu, gdy budynek zaczyna się trochę ruszac? Czy nie łatwiej wtedy o uszkodzenie "wiązań" pomiędzy zewnętrzynymi dziesiątkami, czy sprężystość materiałów załatwia sprawę? Ktoś coś wie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 14.12.2010 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Wydaje mi się jednak, ze przy klejeniu warstw styropianu jedna na drugą powstaje więcej szczelin powietrznych. U siebie kładłam 20tke na felc i na kamerze termowizyjnej nie było widać ani jednej "ciepłej"szczelinki, więc tu mogę powiedzieć, ze da się to zrobić dobrze. A co się dzieje z dwoma warstwami styropianu, gdy budynek zaczyna się trochę ruszac? Czy nie łatwiej wtedy o uszkodzenie "wiązań" pomiędzy zewnętrzynymi dziesiątkami, czy sprężystość materiałów załatwia sprawę? Ktoś coś wie na ten temat? to zalezy jak ten budynek bedzie sie "ruszal" kiedy bedzie osiadal prawidlowo - rownomiernie - nie ma to znaczenia kiedy bedzie osiadal nierownomiernie to moga pojawic sie rysy...a co za tym idzie moze dojsc do uszkodzen 'wiazan" pomiedzy warstwami styropianu, ale to przy duzych wartosciach osiadan, podobnie bedzie ze styropianem na frez(przyklejony do sciany), tez moze sobie nie poradzic - kazdy material ma swoja granice sprezystosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts