AlutkaJurek 12.12.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Ze wzgledu na warunki zabudowy po wielu trudach wybralismy projekt Feniks I. Ruszamy wczesna wiosna. Jak wiekszosc inwestorow my tez wprowadzilismy zmiany przystosowujac powtarzalna wersje do naszych potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 12.12.2010 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 12.12.2010 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 jeszcze jedno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 14.12.2010 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Troche zmian nanieslismy,dach nad garazem dwuspadowy,kuchnia powiekszona o magazynek,w salonie brak kominka,ale bedzie kuchnia kaflowa narozna w polaczeniu z elektryczna,powiekszony wykusz jadalny zadaszony,zmiana okien,dach obnizony do 38stopni nachylenia i tylko jedno okno dachowe w garderobie.Na moje oko teraz projekt wyglada duzo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 16.12.2010 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Zastanawiam sie jaki material dac na sciany domu.Myslalam o Porothermie 25 PW z ociepleniem 15cm,ale moze by dac na sciany suporeks?-sama nie wiem.Nie ukrywam,ze chodzi tez o koszta.Moze ktos podpowie co bedzie lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 26.12.2010 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 26.12.2010 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 26.12.2010 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Na zalaczonych zdjeciach widac w jakim stylu beda urzadzone nasze wnetrza.Zalozenie jest takie,aby bylo wiejsko-sielsko.Krysztalowy zyrandol bedzie zawieszony w wykuszu nad okraglym stolem,do salonu mamy kanapy 3,2,1 w debowej obudowie z pokryciem skorzanym.Do kwietnia bede jeszcze tu w Niemczech wiec mam nadzieje,ze cos fajnego uda mi sie zakupic w tym stylu.Mam upatrzony przepiekny,rzezbiony kredens i do wyjazdu musze go nabyc.W miedzy czasie robie serwety i obrusy takie jak pokazane na zalaczonych fotkach,pozniej bedzie jak znalazl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 01.01.2011 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 No i mamy Nowy Rok,wszystkim forumowiczom zyczymy stalowych nerwow i duzo szczescia przy budowie swoich upragnionych domkow.Mam nadzieje,ze zima szybko odpusci i w kwietniu? bedzie mozna zabrac sie do solidnej pracy.Sam projekt kosztowal nas 2tys z groszami,ale adaptacja jego juz 6tys,do tego mamy zaklepanego kierownika budowy za 5tys.Myslalam,ze w okolicach J.Gory ceny sa duzo nizsze,zwlaszcza ,ze jak przegladam Wasze dzienniki to podawane ceny sa bardziej przystepne.Teraz czekamy na wycene robocizny za stan surowy otwarty i mam nadzieje,ze cena mnie nie powali z nog.Pozdrawiam wszystkich tu zagladajacych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 12.01.2011 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Do rozpoczecia budowy jest jeszcze troche czasu,wiec podziele sie z Wami moimi przemysleniami.Zastanawiam sie nad salonem,a mianowicie czy jest sens stawiania kominka(kaflowego) planujac ogrzewanie podlogowe i kuchnie kaflowa.Spojrzcie prosze na rzut parteru i doradzcie mi .Mam jeszcze na uwadze poprowadzenie kafli na scianie laczacej kuchnie z holem(kafle dekoracyjne),moze nad tym popracowac.Kazda rada mile widziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 13.01.2011 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Zapraszam do komentarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 14.01.2011 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Drodzy forumowicze poszukuje grupy budowlanej do budowy SSO w Jeleniej Gorze.Budowe planujemy rozpoczac jak tylko bedzie to mozliwe wczesna wiosna.Jezeli macie jakies namiary to bardzo prosze o podanie na moj adres mailowy [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 23.02.2011 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Mam wybrana brygade do budowy SSO,koszt 295zl za 1m2 i mysle,ze jest to dobra cena.Wstepnie wycena z jednej hurtowni na material za SSO to 110tys,a budowac bedziemy z suporeksu 24,ocieplenie 15cm styropianu,strop teriwa,dach-dachowka betonowa.Mam nadzieje,ze budowe rozpoczniemy tak jak bylo to zaplanowane,czyli koniec marca a poczatek kwietnia i jak dobrze pojdzie zamieszkac w grudniu.Mieszkac i wykanczac to co nie uda sie zrobic w tym roku.Czy sie to uda?a no zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlutkaJurek 08.03.2011 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Musze Wam powiedziec,ze jestesmy bardzo zadowoleni z naszego architekta.My jestesmy jeszcze tu na obczyznie,a nasz pan architekt dzielnie przeciera wszystkie szlaki prowadzace do uzyskania pozwolenia na budowe.Poczatkowo wszystko szlo jak po sznureczku,ale niespodziewanie pojawil sie problem z kanaliza.Pierwotnie miala isc przez dzialke kolegi ,ktory jak sie okazalo najpierw chcial na tym zarobic a pozniej calkiem odmowil.W takim wypadku kanaliza musialaby przebiegac pod gorke od naszego domu z zastosowaniem przepompowni i tego chcielismy uniknac.Dzieki naszemu architektowi udalo nam sie rozwiazac ten problem.Jestem szczesliwa,ze papierologia dobiega ku koncowi,a byl moment,ze chcielismy juz zrezygnowac z budowy domu i kupic jakies duze mieszkanie.Co dzien czytam wasze dzienniki, czerpie z nich wiedze budowlana i teoretycznie jestem przygotowana a jak to wyjdzie w praktyce to sie okaze juz z koncem miesiaca.Pozdrawiam wszystkich czytajacych moje wypociny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts