bernid 12.12.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Witam.Mam problem z prawdopodobnie odklejonym parkietem. Jakiś czas temu wprowadziłem się do mieszkania, ale poprzedni właściciel nie wspomniał nic o tym problemie. Dopiero sąsiad,mieszkający bezpośrednio pod moim mieszkaniem twierdzi że słychać u niego przeraźliwy stukot podczas jak chodzę (też słyszę "głuchy stukot") po parkiecie(po wprowadzeniu cyklinowałem i malowałem parkiet). CO mogę w tej sytuacji zrobić ?Myślałem o położeniu paneli na ten parkiet z dobrym materiałem wytłumiającym. Ale nie wiem czy to pomoże?! Słyszałem też o nawiercaniu parkietu i wstrzykiwaniu tam specjalnego kleju (nie wiem co jest bezpośrednio pod parkietem ) . Chciałem połączyć te dwie metody aby mieć pewność zniwelowania "głuchego stukania".JAK SIĘ DO TEGO TEMATY ZABRAĆ bo sąsiad jest upierdliwy !?Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 12.12.2010 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Witam. Mam problem z prawdopodobnie odklejonym parkietem. Jakiś czas temu wprowadziłem się do mieszkania, ale poprzedni właściciel nie wspomniał nic o tym problemie. Dopiero sąsiad,mieszkający bezpośrednio pod moim mieszkaniem twierdzi że słychać u niego przeraźliwy stukot podczas jak chodzę (też słyszę "głuchy stukot") po parkiecie(po wprowadzeniu cyklinowałem i malowałem parkiet). CO mogę w tej sytuacji zrobić ? Myślałem o położeniu paneli na ten parkiet z dobrym materiałem wytłumiającym. Ale nie wiem czy to pomoże?! Słyszałem też o nawiercaniu parkietu i wstrzykiwaniu tam specjalnego kleju (nie wiem co jest bezpośrednio pod parkietem ) . Chciałem połączyć te dwie metody aby mieć pewność zniwelowania "głuchego stukania". JAK SIĘ DO TEGO TEMATY ZABRAĆ bo sąsiad jest upierdliwy !? Pzdr Masz pecha. Sąsiad jest z natury upierdliwy. Tysiące mieszkań posiada luźne parkiety i sasiedzi z tego powodu nie robia problemów. Do rzeczy jednak. Niestety aby zlikwidować stukanie musiałbyś usunąć parkiet i ponownie wykleić. Mieszkanie jest pewnie stare jak i cały dom. Parkiety był, klejony na lepik bitumiczny lub subit dlatego jest cały luźny. Prawdopodobnie wylewka u ciebie leży bezpośrednio na stropie stąd ten hałas na dole. Zastrzyki zjedzą cię finansowo. Dopuszcza się przenikanie dźwięków krokowych o natężeniu 30dB, to jest cicha normalna rozmowa. Musiałbyś zbadać natężenie decybeli u sąsiada i wtedy podjąć jakieś kroki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts