Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Mam problem z prawdopodobnie odklejonym parkietem. Jakiś czas temu wprowadziłem się do mieszkania, ale poprzedni właściciel nie wspomniał nic o tym problemie. Dopiero sąsiad,mieszkający bezpośrednio pod moim mieszkaniem twierdzi że słychać u niego przeraźliwy stukot podczas jak chodzę (też słyszę "głuchy stukot") po parkiecie(po wprowadzeniu cyklinowałem i malowałem parkiet). CO mogę w tej sytuacji zrobić ?

Myślałem o położeniu paneli na ten parkiet z dobrym materiałem wytłumiającym. Ale nie wiem czy to pomoże?! Słyszałem też o nawiercaniu parkietu i wstrzykiwaniu tam specjalnego kleju (nie wiem co jest bezpośrednio pod parkietem ) . Chciałem połączyć te dwie metody aby mieć pewność zniwelowania "głuchego stukania".

JAK SIĘ DO TEGO TEMATY ZABRAĆ bo sąsiad jest upierdliwy !?

Pzdr

https://forum.murator.pl/topic/151263-odklejony-parkiet/

Witam.

Mam problem z prawdopodobnie odklejonym parkietem. Jakiś czas temu wprowadziłem się do mieszkania, ale poprzedni właściciel nie wspomniał nic o tym problemie. Dopiero sąsiad,mieszkający bezpośrednio pod moim mieszkaniem twierdzi że słychać u niego przeraźliwy stukot podczas jak chodzę (też słyszę "głuchy stukot") po parkiecie(po wprowadzeniu cyklinowałem i malowałem parkiet). CO mogę w tej sytuacji zrobić ?

Myślałem o położeniu paneli na ten parkiet z dobrym materiałem wytłumiającym. Ale nie wiem czy to pomoże?! Słyszałem też o nawiercaniu parkietu i wstrzykiwaniu tam specjalnego kleju (nie wiem co jest bezpośrednio pod parkietem ) . Chciałem połączyć te dwie metody aby mieć pewność zniwelowania "głuchego stukania".

JAK SIĘ DO TEGO TEMATY ZABRAĆ bo sąsiad jest upierdliwy !?

Pzdr

Masz pecha. Sąsiad jest z natury upierdliwy. Tysiące mieszkań posiada luźne parkiety i sasiedzi z tego powodu nie robia problemów. Do rzeczy jednak. Niestety aby zlikwidować stukanie musiałbyś usunąć parkiet i ponownie wykleić. Mieszkanie jest pewnie stare jak i cały dom. Parkiety był, klejony na lepik bitumiczny lub subit dlatego jest cały luźny. Prawdopodobnie wylewka u ciebie leży bezpośrednio na stropie stąd ten hałas na dole. Zastrzyki zjedzą cię finansowo. Dopuszcza się przenikanie dźwięków krokowych o natężeniu 30dB, to jest cicha normalna rozmowa. Musiałbyś zbadać natężenie decybeli u sąsiada i wtedy podjąć jakieś kroki.

• Like 1
https://forum.murator.pl/topic/151263-odklejony-parkiet/#findComment-4434559