mariusz.pieta 13.12.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Witam, Mam prośbę o odpowieź na pytanie czy deski (łaty) na dachu które nie zostały na zimę przykryte papą bedzie trzeba wymienć wiosną?Chodzi mi o to czy nie stracą one swoje właćciwości i po jakimś czasie zaczną gnić, itp?Deski kupiliśmy impregnowane.Niestety ekipa się nie wyrobiła a teraz zasypało i ciężko z dojazdem na budowę. Jeszcze jedno pytanie - otwory okienne mamy duże na parterze (zwłaszcza w salonie) i nie zabilaliśmy deskami na zimę? Czy nic się nie stanie przez zimę?Dodam że jeszcze podłogi nie zostały wylane więc jakby co to śnieg będzie miał gdzie wsiąknąć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMEKUN 13.12.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Witam, jestem dekarzem a nie cieślą więc do końca na drzewie się nie znam ale moim zdaniem jeżeli będzie mroźna zima to z deskami raczej nic nie powinno się stać- deska zmarznięta nie wpije wody - ale to tylko moje zdanie. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 14.12.2010 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Kupić plandeki i przybić.http://www.magomet.szczecin.pl/sklep/?p=productsMore&iProduct=847 koszt nie wielki a zabezpieczy deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 14.12.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Jeszcze jedno pytanie - otwory okienne mamy duże na parterze (zwłaszcza w salonie) i nie zabilaliśmy deskami na zimę? Czy nic się nie stanie przez zimę? Dodam że jeszcze podłogi nie zostały wylane więc jakby co to śnieg będzie miał gdzie wsiąknąć. Pozdrawiam ...jak budowałeś z jakiejś ceramiki P+W to problemem będą te niezabezpieczone szczeliny owych pustaków ... nawali tam sniegu... zamarznie ... i może pustaka rozsadzić.. połóż jakieś dechy jako "parapety" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts