Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Zamień stare na nowe"

mirka77

Recommended Posts

Gdzieś przeczytałam o programie Wawel Service "Zamień stare na nowe", czy ktoś może korzystał z tego?

Tam było napisane, że deweloper bierze niejako w rozliczenie stare mieszkanie. Oni zajmują się zbyciem tego starego mieszkania i pieniążki, które się z tego uzyska idą na poczet nowego. Wydaje mi się to fajnym pomysłem, ale chciałabym jak to w praktyce wygląda.

• 2 weeks później...

u dewelopera zapytać mogę, ale chciałabym poznać też opinię zwykłych zjadaczy chleba, którzy już skorzystali z tego programu żeby się dowiedzieć jak to tak technicznie wygląda.

Teraz jeszcze doczytałam, że na te mieszkania, które oni kupią od sowich klientów później będą dawać gwarancję i będzie można kupić takie z rynku wtórnego od nich.

• 2 weeks później...
  • 2 years później...

Dla wszystkich zainteresowanych - tutaj można znaleźć dużo informacji na temat programu "Zamień stare na nowe" w Wawel Service: http://wawel-service.pl/zamien-stare-na-nowe

Gdy kupujemy większe mieszkanie, możemy liczyć na ułatwienia przy zaciąganiu kredytu - deweloper pomaga:) Nawet gdy nasze stare mieszkanie jest zadłużone, firmy są w stanie je przejąć i załatwić nam kredyt. Polecam

Szukaliśmy z mężem mieszkania na rynku pierwotnym o większym metrażu. Zaproponowano nam udział w programie "Zamień stare na nowe" i biorą mały kredyt ( różnica w cenie ;)) zamieniliśmy 49 mkw, na prawie 75 - metrowe lokum tylko trochę dalej od centrum. Wszystko - łącznie z formalnościami kredytowymi i znalezieniem kupca zajęło nam dwa miesiące. Jesteśmy zadowoleni z takiej zamiany:)

• 4 weeks później...