Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Angeles Olesnica - uwaga na zły ekogroszek

wykrys

Recommended Posts

Chciałbym ostrzec przed zakupem ekogroszku w firmie Angeles z Oleśnicy (ul Moniuszki 1-2)

Kilkanaście dni temu w ramach próby zamówiłem tonę ekogroszku o wysokiej kaloryczności.

Pan przez telefon twierdził że nie sprzedają juz pieklorza z Chwałowic ale może zaproponować coś o nawet wyższej kaloryczności w podobnej cenie (750 zł plus workowanie). Po przywiezieniu co prawda widziałem że worki są troche mokre ale przy obecnych warunkach nie oczekiwałem suchych.

Po tym jak przyszło do palenie tym groszku (10 dni po dostawie, opał przechowywany w suchym i cieplym miejscu) okazało sie że z worków wyciekła spora kałuża, po ich otwarciu było jeszcze gorzej. Wszystko jest posklejane miałem, tak że tworzą sie wielkie grudy "syfu" z wtopionym w to węglem. Wygląda to tak jakby na placu zebrali wszystkie śmieci z miałem, dosypali troche ekogroszku i wysłali do mnie. Suszenie tego niewiele daje. Nawet jeśli trafi się worek w miarę dobry to sam ekogroszek jest przemieszane jakościowo.

palenie tym czymś kończy się dymieniem w piecu, koniecznością czyszczenie go co 2-3 dni i dużo wyższym zużyciem

Próba reklamacji skończyła sie na stwierdzeniu sprzedawcy, że mogłem kupować w lecie a teraz to pretensje do samego siebie. Mam porównanie do innych firm sprzedających opał i taka sytuacja zdarzyła mi się po raz pierwszy.

Tak więc zastanówcie się przed zakupem ekogroszku w firmie Angeles - chyba ze chcecie spedzić Święta przy walce z piecem

Jeśli ktoś chciałby zobaczyć ten felerny opał - zapraszam:)