bwojtek 16.01.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 A kto robił pomiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małosia1 17.01.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 (edytowane) moje majstry, z moim udziałem zresztą Edytowane 17 Stycznia 2011 przez Małosia*1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 17.01.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 A co zrobić w sytuacji, gdy nadproże ma tylko 17 cm (wewnątrz, od końca otworu do sufitu w garażu). Jestem kompletnym laikiem w tematach technicznych, zamówiłam bramę segmentową z automatyką wayne dalton 4500x2125 i w specyfikacji wyczytałam, że minimalna wysokość nadproża to 25cm. Czy da się jakoś zamontować tą bramę? Niestety mogą być problemy. [ATTACH=CONFIG]38640[/ATTACH] Zgodnie z tą tabelką można zamontować ale zależy od rodzaju mechanizmu. Należy wybrać sprężynę skrętną z tyłu i będzie po problemie. Wtedy minimalne nadproże to 13 cm. To dokładnie powinien wytłumaczyć handlowiec. Można pewnie jeszcze kombinować z obcięciem panela dolnego od spodu i przełożenie uszczelki , ale to już zależy od przetłoczenia i to już poważniejsza kombinacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mado1980 17.01.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Sprobuj zamienic prowadzenie bramy z tego ktore masz na prowadzenie do niskich nadprozy bo maja takie w ofercie.Pozdrawaim i zycze [powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 17.01.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 moje majstry, z moim udziałem zresztą Kiedy było złożone zamówienie ? Może da się jeszcze je wstrzymać - kontaktuj się szybko z sprzedawcą. Montaż segmentu nie jest taki łatwy, jeśli chcesz to zlecić swoim "majstrom" to tylko pogratulować "odwagi". Skoro nie mają pojęcia o prawidłowym zwymiarowaniu, to co będzie z montażem ? A jeśli montować miał dystrybutor to on powinien wykonać pomiary. W najlepszym przypadku nie będzie miejsca na napęd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiw86 23.01.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 mam sąsiada który ma brame ręczną i jak wraca do domu to tak mniej wiecej 50metrów przed brama otwiera okno w aucie i krzyczy "zośka brama!!" i brama sie otwiera.hahahap.s. brama nie ma na imie zoska:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts