historikus 14.12.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 WitamWydawało mi się, że mam dopracowane ustawienia. Nie było problemów, piec szybko osiągał zadaną temperaturę, spalanie ok itp. Po nastaniu mrozów wszystko szlak trafił. Retorta zrzuca nie spalony groszek. Pewnie dlatego, że krócej pracuje w trybie podtrzymania, częściej podaje opał i nie nadąża z jego przerobem. Musiałem znowu regulować nastawy. czy to normalne? Gzie tu bezobsługowość? Problem na mniejszą skalę występuje również przy dużym spadku albo wzroście ciśnienia atmosferycznego. Wtedy muszę regulować nadmuch. Jednego dnia jest Ok a po zmianie warunków dmucha za słabo albo za silnie. piec Defro duo 15 kw.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 14.12.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 O jakiej Ty bezobsługowości piszesz? Ekogroszek jest obsługowy i z roku na rok coraz droższy. Obsługa przy nastawach to pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
historikus 14.12.2010 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 O jakiej Ty bezobsługowości piszesz? Ekogroszek jest obsługowy i z roku na rok coraz droższy. Obsługa przy nastawach to pikuś Ok. Masz rację ale w dalszym ciągu nie uzyskałem odpowiedzi na pytanie dla mnie zasadnicze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 14.12.2010 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Ja mam zawsze 72 stopnie na kotle, a ile w podłodze to już właśnie zależy od pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 16.12.2010 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Sprawa też rozbija się o typ sterownika, który masz do pieca. Przy tradycyjnych, gdzie ustawiasz masę parametrów - obsługowość jest wielka. Ja teraz przesiadłem się na PID i ilość czasu spędzonego przy sterowniku zmalała znacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts