ramzes wielki 14.12.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Witam.Mam zamontowane okna + drzwi wejściowe do domu. Po opiankowaniu przez montażystów pozostawiłem to na rok czasu, teraz zamierzam dobrze te szpary czymś wypełnić bo wiecie pianka po jakimś czasie się utlenia a poza tym jakoś pianka mnie do końca nie przekonuje jako dobra izolacja...Proszę czym dobrze wypełnić te szpary tak żeby było dobrze na 100 lat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 14.12.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 poza tym jakoś pianka mnie do końca nie przekonuje jako dobra izolacja... Proszę czym dobrze wypełnić te szpary tak żeby było dobrze na 100 lat.... Podrzyj futro z norek na strzępy i zmiel w młynku. To doskonały materiał izolacyjny. Piankę poliuretanową wymyślił jakiś niespełna rozumu naukowiec ale i tak wszyscy wiedzą, że ona nie do końca przekonuje jako dobra izolacja:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 14.12.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 slyszlaem ze do zatyknia dziur dobre sa tampony pogadaj z dziewuchami pewnie maja, moga byc uzywane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 15.12.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Tynk C-W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramzes wielki 15.12.2010 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 widzę że macie zajebi... doświadczenie w sprawach budownictwa. A elita na forum z was nie zła... nie brał bym od was pod uwagę porady w sprawie zbicia budy dla mojego psa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.12.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Ramzes, koledzy pewnie byli pewnie nadwyrężeni ciężkim dniem, a i Twoje pytanie.. jest z natury tych bardzo oczywistych. Wystarczy sięgnąć do wątków typu "szukam dobrych okien" i tam co chwila jest odpowiedź. Wg. najnowszych wytycznych pianka powinna być zabezpieczona taśmą /folią paroprzepuszczalną od zewnatrz i paroszczelną wewnątrz, z tym że teraz to "popij wodą" bo idealnie jej nie przykleisz. Normalnie piankę zasłania się tynkiem, ociepleniem + klej itp. Tak się dzieje na 90% budów. Proste, oczywiste, ale wiesz już że mogą być lepsze rozwiązania. Poza tym 100 lat... optymista jesteś. Idę o zakład że za ok 20 lat stolarkę wymienisz na nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 15.12.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Mało tego w ciągu 100 lat pies się przekręci 20x i ta buda co ją wspólnie zbijemy będzie do wyrzucenia. Człowieku stawiasz idiotyczne pytania dostajesz idiotyczne odpowiedzi. Każdy stara się dostosować pułap myślowy do Twoich pytań.Proste jak metr bednarki w piaszczystej glebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 15.12.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Najlepsza rada na Twój problem: " przyjdzie kit i będzie git". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 15.12.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Witam. Mam zamontowane okna + drzwi wejściowe do domu. Po opiankowaniu przez montażystów pozostawiłem to na rok czasu, teraz zamierzam dobrze te szpary czymś wypełnić bo wiecie pianka po jakimś czasie się utlenia a poza tym jakoś pianka mnie do końca nie przekonuje jako dobra izolacja... Proszę czym dobrze wypełnić te szpary tak żeby było dobrze na 100 lat.... Korkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramzes wielki 16.12.2010 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Słuchaj człowieczku, pułap myślowy widzę to ty masz bardzo przyżiemny....Musisz troszeczkę się dokształcić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 16.12.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Faraonie, zmiłuj się. Udowodniłeś już wszystkim którym się wydaje że wiedzą coś na temat montażu stolarki że myślą schematami, gdzież im do Twego lotnego umysłu wizjonera To forum Cię ogranicza, nie daj się P.S. Chyba mam! Wspomniałeś o 100 latach. Najstarsze okna jakie wymieniałem miały co prawda tylko około 80 (przedwojenna willa) i uszczelnione były włosiem z końskiego ogona. Włosie było w idealnym stanie. Nie spotkałem trwalszego materiału uszczelniającego. Jeśli pomogłem to cieszę się, a jeśli nie ? Chciałem dobrze, oszczędź mi prawdy o lotności mego zaściankowego umysłu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 16.12.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Hmmmm z końskim włosiem to się jeszcze nie spotkałem. Ale zdarzały się: gazety, pakuły, szmaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts