marcin-r 15.12.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 pytanie do zawodowców:jak / czym i w ogóle czy się da zamocować uchwyt ścienny pod specjalistyczny projektor do ściany z gipsuproblem w wadze całego "urządzenia" ok 25kg....uchwyt na 4 otwory, ramię ok 30-40cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamer 15.12.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Witam, powiem tak, najlepiej trafić na stelarz za płytą lub podłożyć coś za płyte np. kawałek deski tak by była większa powierzchnia scinania wyrywania czy jakoś tak... Ja nie miałem możliwości nic wkręcić do stelarza, ani podłożyć nic za płytę i wieszałem swój telewizor na 4 kołkach typu "moly" i się trzyma... Dobrze by było dodatkowo przykręcić kawałek płyty do stelarza, tak aby można było zastosować większe "moly" na dwie płyty i będzie git... Takie "moly" ma chyba 25kg/ścinanie... Na mniejsze ciężary proponuje "ślimaki", takie koszulki do płyt k/g, które mają w sobie gwint, w który później wkęca się np. wkręta do płyt k/g... Mam nadzieję, że pomogłem... Aha, do "moly" będziesz potrzebował specjalny pistolet do ich zaciągnięcia (koszt ok. 25PLN) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-r 15.12.2010 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 nie mam możliwości niczego podkładać, montaż musi być estetycznybędę się starał trafić jedną stroną uchwytu w stelaż ale czy się da tak ustawić zobaczymy....co do "molly" obawiam się że odległość między otworami będzie mała i może wyrwać ze ściany .... jakieś jeszcze pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamer 15.12.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Kup stojak , a tak poważnie: jaki rostaw otworów masz w tym uchwycie ?! co masz za stelarzem: płytę g/k czy moze jakąś ścianę-mur (cegła, itp.) Może warto zrobić obok otwór, włożyć za płytę kawałek drewna lub blachy i dziurę załatać, pogipsować i pomalawoać.... Jeżeli sprzęt jest bardzo drogi to warto się pomęczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 15.12.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 pytanie do zawodowców: jak / czym i w ogóle czy się da zamocować uchwyt ścienny pod specjalistyczny projektor do ściany z gipsu problem w wadze całego "urządzenia" ok 25kg.... uchwyt na 4 otwory, ramię ok 30-40cm Kołki (moly, ślimaki) nie wytrzymają. Co jest po drugiej stronie ściany? Z czego jest ściana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 15.12.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Kołki (moly, ślimaki) nie wytrzymają. Co jest po drugiej stronie ściany? Z czego jest ściana? racja że ślimak nie wytrzyma są takie kołki do płyt gipsowych które wyglądają jak kotwica mają sprężynkę taką że ramiona się składają i wchodzą za płytę przez mały otwór, jak niema nic za płytą bo ktoś zapomniał zamocować to wieszam ma nich grzejniki i jeszcze nie było reklamacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts