Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 251
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

właśnie wczoraj kupiłam naklejki, dziś prawdopodobnie wylądują naścianie. Zobaczymy co z tego wyjdzie :wink: .

Na początku też miałam zamysł, żeby malować, ale doszłam do wniosku, że nie mam tyle czasu by codziennie iść na budowę i się przy tym "bawić", więc poszłam na łatwiznę :p

Gość Morrwa
Kurcze te szablony są dosyć drogie. Czy to jest jednorazowego użytku?

Jeśli nie, to może zorganizujemy sobie jakiś rynek wtórny czy wymianę wzorów?

Nie - one nie są jednorazowe. Ja mam dwa szablony jeszcze dziewicze. Będę się nimi bawić w grudniu - potem chętnie wypożyczę lub wymienię się.

A czy są drogie - to zależy od rozmiaru.... Ja mam rozmiary największe - XXL - i to faktycznie już jakaś kwota jest - aczkolwiek chyba nie jest ina zaporowa.

w komplecie są cztery sztuki (dlatego tak są ułożone), kupiłam je także w Ikea za niecałe 50 zł. W 10 minut wylądowały na ścianie. Zero brudzenia, męczenia i efekt natychmiastowy :wink: .

Kolor jest albo czarny albo złotawy.

Karolka22 ja też miałam na oku maki :wink: .

Tylko po pomalowaniu tymi kolorami sypialni zmieniłam koncepcję :lol: :lol:

Qurczę, szkoda, ze nie tych naklejek w brązie..

dzięki za porady, dziewczyny..a tak w ogóle, to uważacie, że naklejki będą się dobrze trzymać na ścianie? malunki- wiadomo- są trwalsze, ale pewnie sporo roboty z ich wykonaniem..

Firmy sprzedające gotowe naklejki piszą, że to folia matowa samoprzylepna - więc to chyba taka zwykła folia samoprzylepna z rolki jest?

Jak masz w pliku obrazek, to można wyciąć ploterem tnącym z folii dowolnego koloru (no może nie pełna paleta, ale sporo kolorów). Nie wiem, jakie są teraz ceny takich usług, jeden cennik w internecie widziałam - 30 zł/m2 (wycięcie, jeśli skomplikowany wzór to więcej) + 10 zł/m2 folia + folia transportowa ok. 12 zł/m2 (chyba że jedna prosta całość, to mozna bez transportowej nakleić). To by dawało na oko ok. 50 zł za m2. Nie wiem, czy to tanio czy drogo, nie mam rozeznania w firmach swiadczących tego typu usługi (dawniej się tym zajmowałam, ale na gładkie powierzchnie, nie ściany). No i jak sie chce cos malutkiego, to trezba pamiętać, że fimy mają tzw. minimalki (czyli zamówienie musi byc powyżej jakijśtam powierzchni czy kwoty, np. co najmniej pół metra).

Pozdrawiam

zielony_listek