Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

chciałabym też pomalować sobie pokój z jakimś fajnym wzorem szablonu -

co do farby to już wiem, ale jak przytwierdzić ten szablon do ściany?

taśmą papierową?

i jeśli to będzie taki długi szlaczek, to wcześniej narysować linię od poziomicy? :roll:

Elutku, mozna spróbować taśmą papierową, ale efekty bywają różne. raz się trzyma dobrze, raz farba wpłynie pod spód. Najlepszy, wypróbowany przeze mnie jest specjalny klej do szablonów. Wejdź sobie na moją stronę, link jest pod moimi postami i zobacz. ten niebieski Stamperii. Naprawdę rewelacyjny. Wystarczy raz psiknąć i mozna szablon przeklejać kilka razy, trzyma. Do momentu, aż nie nawłazi na niego paprochów. Wtedy szablon trzeba umyć i spryskać znowu.

Ja nie mam w tej chwili tego kleju na stanie, ale możesz zobaczyć jak wygląda. Może gdzieś w swoim mieście znajdziesz.

Jeśli chodzi o długie szlaczki to chyba dobrze byłoby zaznaczyć ołówkiem na scianie dwa punkty - początek i koniec szablonu i tak na całej długości gdzie ma byc namalowany.

• Odpowiedzi 251
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak w temacie. Kupiłam na allegro naklejki dla córki do pokoju. Miały miec trwałość 3 lata lub wielokrotnego uzytku. Niestety zaczynają się odklejać, na brzegach odstawać od ściany. Ściany są wygipsowane, odmalowane świeżo, nie powinno nic takiego mieć miejsca. A jednak. Co radzicie. Podkleic jakims klejem? Jakim ? Czy co robić?

Nie wiem, gdzie kupic szablonik z samochodzikiem, ja mam takie dziewczyńskie wzory, ale jedno wiem na pewn - Pod szablon kupowany w hipermarkecie, mający grubośc około 1 mm na pewno wpłynie farba. Im cieńszy szablon tym lepiej. No i powinien całą powierzchnia przylegac do ściany.

Najlepsze do malowania są farby akrylowe dostępne w sklepach dla plastyków.

dziekuje ANISIA cenna uwaga - zapamietam i zwroce na to uwage przy kupnie :)

dzieki INESO doceniam :D choc moj francuski jest bezndziejny jednak wydaje mi sie ze to niestety naklejki... choc sliczne i czegos w tym stylu szukam.... :)

dzieki INESO doceniam :D choc moj francuski jest bezndziejny jednak wydaje mi sie ze to niestety naklejki... choc sliczne i czegos w tym stylu szukam.... :)

I tak byś na francuskiej stronce nie kupiłą;) Więc w skrócie robi się tak: kopiujesz ten wzór, prosisz kogoś znajomego, zeby obrobił Ci to w Corelu (albo i innym graficznym, nie znam się) i udajesz się do punktu poligraficznego, żeby Ci wycięli ploterem taki wzorek - i już masz szablonik :lol: Mniej więcej ja to tak mam zamiar załatwic;)

Ja bym spróbowała zareklamować. Może to ciut wredne, ale jak sprzedawca będzie "nieugodowy" to powiedz, że napiszesz o wadach naklejek na forach "dzieciowych" itp. Ja też mam naklejki z allegro, ale nic kompletnie się nie dzieje, mimo, że wielokrotnie je przeklejałam (ciągle zmieniała się koncepcja), a w intrukcji było, że można przeklejać max.2-3 razy:)

• 4 weeks później...

Ja również kupiłam na allegro naklejki wielokrotnego użycia ("dżungla" chyba :-? ) i jestem bardzo zadowolona. Mam je już rok, w międzyczasie odklejałam je i przyklejałam jeszcze raz niektóre i nic sie nie dzieje.

martynko1

a może przykleiłaś je na świeżo pomalowaną ścianę? Z tego co pamiętam w instrukcji było napisane, że po malowaniu trzeba odczekać tydzień (albo nawet dłużej)

• 3 weeks później...

Witam!

Kupiłam do pokoju mojego synka naklejki Krecik bardzo mu się spodobały i proszę was może macie jakiś pomysł co można dorysować aby nie wyglądały trochę sztucznie.Myślałam o drodze po którym jedzie krecik w tym samochodzie.Proszę o poradę bądź jakieś zdjęcia:)

http://images37.fotosik.pl/15/a7e74d98089fece2.jpg