GGGosik 22.10.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 [...]na szczescie drugi szablonik zrobilam sama (metoda prb i bledow ) - ten znacznie lepiej sie sprawdzil - cienka przezroczysta folia uzywana do oprawy skserowanych kartek nie musialam robic zadnych poprawek Dokładnie tak samo zrobiłam swoje szabloniki Przydał mi się do wycinania w folii nożyk do tapet (kilka sztuk w różnych rozmiarach można kupić w supermarkecie - ja kupiłam w Carrefourze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 22.10.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 a co myślicie o takich wałkach z wzorkiem??? coś podobnego jak kiedyś były...widziałam dziś coś takiego w Leroy Merlin i się zastanawiam...ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BONIAss 22.10.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Ja malowałem, ale miałam poradnik od innych farb dziecięcych tego samego producenta. Wyszło ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 04.02.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witam Forumowiczów Czy moglibyście napisać coś o Waszych doświadczeniach z szablonami malarskimi lub naklejkami ściennymi różnych firm? Sporo producentów jest na rynku, ceny nie są niskie a trochę strach czy nie kupi się czegoś co zaraz od sciany odpadnie ... A więc - co polecacie a czego nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 04.02.2009 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Ostatnio na którymś forum o tym chwilę rozmawiałyśmy.. Popularne okazały się 2 internetowe sklepy: http://www.szabloneria.pl http://www.naklejkiscienne.pl Ktoraś koleżanka z forum kupiła NAKLEJKĘ z tej pierwszej strony i była zadowolona Duży jest tam wybór wzorów, ale ceny też czasami słuszne A moja znajoma ostatnio kupiła szablon w zwykłym markecie (Castorama czy Leroy) i też ładnie wyszło jak namalowała! Ja też powoli przymierzam się do zakupu i chyba jednak wybiorę szablon taki do malowania farbą. Można wtedy dobrać sobie dowolny kolor farby którą namalujesz i na pewno nie odpadnie no i do wielokrotnego wykorzystania się nadaje !!!! Pozdrawiam PS. I jeszcze krótki wątek o malowaniu na ścianie: http://forum.muratordom.pl/malowanie-na-scianie,t150278.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gogdi 05.02.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Ja kupiłam szablon i naklejki tutaj: http://airpainter.pl/sklepNaklejki wyszły super, szablonu jeszcze nie użyłam, wciąż nie mogę zdecydować się na miejsce:)Co najfajniejsze zrobili mi szablon na zamówienie, według moich wskazówek, czyli dokładnie taki jak chciałam. Polecam.Najwięcej wzorów, ale i ceny najwyższe jest tu http://www.artofwall.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 05.02.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Ja kupowałam szablon w sklepie http://www.dekormania.pl jestem zadowolona, jest wielokrotnego użytku. Na allegro są szablony jednokrotnego użytku, według mnie bez sensu bo koszt taki jak naklejki a trzeba jeszcze malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gerbera17 23.02.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Wiem że o szablonach sporo juz było bo juz kilka godzin to czytam. Jednak nie znalazlam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.... Chcę samodzielnie zrobić duuuuże (1,5 - 2m) szablony do namalowania wzoru na ścianę.Zastanawiam się w czym wyciąć wzory. Jakaś twarda folia byłaby ok tylko gdzie to kupić?A może na kawałku tapety zmywalnej? jest dość sztywna i skalpel dobrze wytnie wzory.Głowię się nad pomysłem czym szablon przykleić do ściany by równomiernie przylegał a potem łatwo sie odkleił i w dodatku nie pozostawił śladu na ścianie.... Macie jakies pomysły? Robił ktos tak? Chcę wypróbować rzadki krochmal - czy pozostałości krochmalu dadzą się zmyć z wyschniętej ściany? proszę o pomysłypozdrGerbera17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gogdi 23.02.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Ja bym szukała w firmach reklamowych, zajmujacych się oklejaniem samochodów, robiących bilbordy, flagi reklamowe i takie tam. Mam konkretny namiar na taką firmę we Wroclawiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 23.02.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Głowię się nad pomysłem czym szablon przykleić do ściany by równomiernie przylegał a potem łatwo sie odkleił i w dodatku nie pozostawił śladu na ścianie.... Macie jakies pomysły? Robił ktos tak? Jest specjalny klej tzw. klej chwilowy. Trzyma krótko, potem nie pozostawia śladów, cos takiego: http://dekormania.pl/product_info.php/products_id/487 Albo taki: http://www.toiowo.sklep.pl/index.php?products=product&prod_id=65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ineso 23.02.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Folia samoprzylepna. Ja trochę za mocno docisnęłam jak kleiłam i w efekcie trochę pod światło widać było resztki kleju, ale da się wyszorować gabką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jomico 24.03.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Szukam ciekawego pomysłu na ścianę w sypialni. Modne są ostatnio naklejki i szablony. Co o nich sadzicie? Wychodzi to tak ładnie jak na zdjęciach reklamowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 24.03.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 jomico - ja może niezbyt obiektywna jestem bo się tym zajmuje, ale jeśli mogę ci doradzić to zdecydowanie naklejki (zależy czy chcesz powtarzać wzór w domku czy kilka różnych). wychodzi na prawdę fajnie i całkiem naturalnie wygląda taka naklejka, a wzorów jest tyle, że można wymodzić coś niepowtarzalnego i oryginalnego. jeśli byłbyś zainteresowany - zapraszam na priv, mogę przygotować wizualizację na Twojej ścianie . oczywiście na pewno znajdą się zwolennicy i przeciwnicy jak w każdej modzie. ja mówię o swoich odczuciach (i to nie tylko ze względu na fach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jomico 24.03.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 dziękuję - jak będę mieć kolory ścian i meble wstawione to na pewno się odezwę bo nie mam pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 24.03.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 ok - zapraszam, coś wymyślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 24.03.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 a mogłabym poprosić o więcej informacji na temat takich naklejek? czy sa robione indywidualnie czy mozna kupic gotowe?(w sklepie widziałam tylko szablony...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 24.03.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 AMFI - co tylko chcesz . Naklejki są albo z gotowych wzorów (my mamy kilkaset) albo indywidualnie przygotowywany wzór na życzenie, ale więcej info zapraszam na priv nie chcę żeby tu jakaś nachalna reklama była . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 24.03.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 JANINKI-AMORKI82 właśnie zajrzałam na Twoją www i chyba znalazałm cos ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 24.03.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 tam niestety na razie nie ma wszystkiego (jest jakaś 1/10), ale co jakiś czas przybywa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 24.03.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Moje zdanie jets takie: naklejki bardziej pasują mi do nowoczesnych wnętzr, młodzieżowych pokojów itp Szablony wydają mi się jakies bardziej "eleganckie" Mam w domu dwa, efekt bardzo fajny, ale lnie spodziewaj się, że będa to równe, ostre brzegi, są raczej takie lekko poszarpane. Ale właśnie temu nie wyglądają tak idealnie równo jak naklejki i to mi się w nich podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts